Assalammualaikum....
Jangan ada yang terliur sudah...beginilah jadinya bila pokok mangga rumah mak berbuah...tapi sayang tau sekarang buah mangga mesti ada ulat...so kena ambil banyak baru puas hati
Masa balik raya haji mak buat sikit...habis anak2 makannya...sedaplah mama
Akhirnya maklang pun buat satu bekas besar...ambik kauuu
Letak asam boi, asam serbuk n hirisan cili padi...simpan semalaman dlm esbok....esok baru bole makan...saya la tak sudah dok ulang makan...sedap
1 bekas termos tak cukup tu, punyalah byk mangga yg mak lang potong...3 hari bertahan akhirnya licinnn...airnya sedap juga hihi
Ini rambutan dari Melaka..pak mertua adik lelaki saya bagi...sapa lg yg rajin buat gini...maklang laa...ada lebihan asam boi kita kasi buat pula rambutan asam boi
Yg ni idea hubby...saya bawa buah mangga balik rumah...igtkn nak cicah dgn kicap rupanya cik hubby lg cekap...dlm esbok ada asam katuk (org kata asam biji asam jawa) hubby pun masukkan asam katuk tu...jadilah asam mangga merah...bole tahan
11 comments:
Ya Allah! banyaknya Nur
Rajin betul MakLang buat.
Yg makan memang senanglah dok ulang selagi tak habis:)
betui la ..skrg ni by ulat ..nek yah sebelahtak byk pulaknbuahnye thn ni ... klu leh numpang heheheh
sedapnyer kak nur...terliur tengok..
Buah mangga pun kena bungkus kalau tak mahu ada ulat.
Nampak sedap semuanya.
mak aiii... kecur ayaq liur nengok semua tu.. paling peberet mangga.. hihi
Emmmm sedapnya Nur..
Cucur air liur akak tengok..
Banyak pulak tu :)
Salam BW dari Diari Dandelion,
Sedapnya. kecur air liur ni terasa..
Kalau jual ni, mahu laku keras tau =)
Tengok gambar pun dah terliur Nur.....
Betullah Nur, mangga depan rumah hari tu pun ada ulat. Ni yg geli ni nak kopek tau. Walaupun kecik tp kalau bab ulat mmg tak boleh. Geli!
kecuqqqq kak oiiii
Singgah menjenguk :)
sedapnya kak.... puas hati makan ni
Post a Comment