TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, August 2, 2018

CAMERON HIGHLANDS LAGII

Assalammualaikum


Raya ke 4, lepas selesai majlis perjumpaan 
Famili sebelah arwah abah di Seri Iskandar
Tiba2 adik lelaki ajak jom naik CH, esok yakni hari isnin
Bincang2 jap dgn adik2 dn mak, oklah 
Apartment pun dah dpt, lagipun cuti masih panjang
Lepas check out hotel kat Seri Iskandar
Kami pun gerak ke CH pagi tuh
Masa nak naik CH, nampak jalan clear
Dalam hati cakap x jem ni
Dh sampai puncak stress jap
Jemmm tuuu...aduh
CH bila jem segala plan tergendala huhu
Betui cakap hubby sekarang nak naik CH
Kena datang hari bekerja, baru puas berjalan




Kali ni dapat pula apartment yang baru tu, memang selesa
Dah rehat jap, kami ke Strawberry Healty
Tempat wajib singgah sebab ais kerimnyaaa
Nasib baik senang nak parking huhu
Dah puas kat situ, jom jalan2 kat pasar malam pula
Tapak pasar yang baru ni, selesa parking pun senang
Baik beli kat sini sayur n stoberi
Malas nak hadap jem ke Kea Farm tu
Situ yang buatnya jalan jemm







Lepas isyak saya, hubby n 2 anak keluar lagi
Nak tengok suasana malam kat CH
Repeat lagi ke pasar malam
Tergoda pula dgn ayam bakar bersos stoberi
Kata hubby sedap, rezeki la dpt makan
Orang punya lah ramai nak beli
Saya dn hubby pestime bermalam kat CH
Sejuk ya amat rupanya waktu malam









Sebelum balik KL singgah ladang teh kat Cameron Valley 
Wajib minum teh tauu kalau dtg CH
Mak n adik ipar naik traim
Yang lain jom jalan kaki tengok pokok teh
Nak turun ok lajuuu
Nak naik atas balik, semputtt.. lenguhnya kaki
Apa2 pun kami hepi walau sekejap je kat CH...1 mlm
Ada rezeki datang lagii
























3 comments:

aisyah elsa said...

wah seronoknya dapat ke cameron highland. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 470

dear anies said...

best nyaaaaa sy jg laa yg x smpi2 lg CH ni... asik nmpk signboard je bla trn ke utara...

wahida said...

i suka sangat CH...repeat datang tiap2 tahun pun takpe...i suka tempat yg sejuk2 gini kak...menenangkan...tapi yang tak tenang nak hadap jem tu...hahaha...

betul kak, skrg nak naik CH kena dtg weekdays...baru tak stress...huhu...