TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, December 5, 2018

6A ALHAMDULILLAH....

Assalammualaikum


Alhamdulillah, Syukur
Akhirnya sahutan dan teguran yang papa ucapkan
Masa result trial upsr hari tu
Jadi pembakar semangat utk kejayaan hari ini

Amzar ni jenis berdisiplin hidupnya
Time belajar...belajar
Time solat...solat
Time main...ala kadar aja

Alasan tiada lagi buku latihan nak diulangkaji
Jadi penyebab result trial hari tu kurang best sikit huhu
Mesti nak buku...kan dh kena marah dgn papa
Papa sangat tegas dgn anak2
Mama biasa2 je huhu




Masa ambil result, papa cuti, mama teman sekali
Mama jenis darah gemuruh
Bila masuk sekolah, blurr sungguh
Risau, takut semua ada huhu
Amzar lagi la..tak keruan dia
Amzar antara pelajar target sekolah
Pencapaian akademik dari darjah 1 - 6
Tak melepasi no. 3, alhamdulilah 

Masa beratur bik result guru besar meluru ke arahnya
Bawa ke depan, minta guru kelas bagi result cepat
Papa dah bole agak, tersenyum 
Tergamam jap bila guru kelas cakap

TAHNIAH ENCIK...FLYING COLOURS...SPEECHLESS
ALHAMDULILAH...6A

Allahu Akbar, Bersyukur atas kurniaan ini
Tahniah Qhaifa Nur Amzar
Usaha yang tekun selama ini
Dibalas dengan kejayaan

Tahun ni 4 calon pelajar sekolah dapat 6A
Amzar lelaki tunggal yang dapat
(3 perempuan, 1 lelaki yakni Amzar)

Tak sudah2 menangis dia ni huhu
Bergambar dgn guru2 pun nangis
Terkejut rasanya
Apa2 pun bagi papa mama setiap anak 
Ada rezeki memasing
Yang penting usaha dan tekun, In Shaa Allah







p/s- esok 6hb Dis ada interview SBP...moga dipermudahkan, amin




1 comment:

Aisyah Hani said...

Tahniah kak.. Bestnya ada anak pandai macam Amzar.. Doakan anak saya pun ada yang pandai macam tu