TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, December 7, 2016

JALANNN....MAKANNN


Assalammualaikum....

Yeayy dah cuti sekolah...mulalah memasing dok cari fesyen rambut terkini...anak2 pun tak terkecuali lepas tu pomade mesti ada..entah bila belinya tup tup dah ada dalam bilik


Ini lepas gunting rambut petang jumaat last sekolah hari tu...yg pasti belahan rambut mesti nak cukur...pening kepala budak aceh (tukang gunting rambut) dgn permintaan anak2 huhu


Adik yg tak bole gunting rambut huhu no..no..no kata papa



Sekarang ni anak2 dah bercuti kat rumah nenek...sebulan tu, sabar ajalah wahai hati mama mu ini...

Dah sampai rumah nenek mak lang n mak su banyaklah planning dgn ank2...makan2 laa...jalan2 laa


27hb Nov (ahad) dah gi Melaka pula sampai hari selasa...


Yeaay mama kami semua otw ke Melaka bersama 2 mak cik kesayangan semua mak lang n mak su...


Tempat pertama yg mereka singgah Pengkalan Balak...puaslah mandi...siap naik banana boat lagi

Kata mak su punyalah jauh abg boat tu bawa mereka hingga ke tengah laut tuuu...berani hero2 mama ni...melambung lambung la memasing



Petang tu sampai hotel mandi lagi...yang ni wajib la bila nampak pool kat hotel...berendam lah memasing...cantik hotelnya Bayou Lagoon Park Resort ni



p/s - tak apalah anak2 mama..berehatlah sepuasnya lepas penat belajar...inilah saat yg dinanti - nantikan kan kan..





6 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kakak pun macam dah kenal dgn Mak Lang dan Mak Su mereka Nur
Nampak sangat dua makcik bebudak ni caring sangat:)
Yg pasti mak Nur paling happy.

Warisan Petani said...

Selamat bercuti Qhaifa2

Adam said...

Laut merbahaya.

norhidana miswan said...

mama lah tinggal ber2 je ngn papa yek...
boleh la romantik2...

Nabila Syifa said...

happy tgk anak2 tu

hainom OKje said...

Penuh rumah nenek cuti cuti sekolah mcm ni. Seronoklah nenek. Sure nenek masak macam macam haha