TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, November 28, 2016

INI PASTI


Assalammualaikum...


Bila tiba cuti sekokah hati mulalah berdebar...dalam pada tu menghitung hari lagi....memang dah jadi perkara wajib bila cuti sekolah anak2 akan balik rumah mak...so tinggallah mama n papa terkulat2 kat rumah huhu

Confirm 27hb -29hb Dis ni...adik ku Shikin (mak lang) akan bawa anak2 ke Melaka...mak pula akan ikut adik lelaki saya bercuti ke Melaka juga so jumpalah kalian semua disana yup.... 

Dari Melaka balik terus rumah nenek kan so sebulan la anak2 duduk berehat kat rumah nenek...yeayyy sukalah korang tahu dah

Lagi berdebar bila mak dah telefon nanti packing baju cucu2nya tau...biar bawa lebih sikit huhu

Aduhai sunyi sepi lah rumah mama nanti...sebulan la mama simpan suara ni kiki




Semoga mak dipermudahkan segalanya buat mak...amboi lepas balik dari Melaka nak ke Kuala Selangor pula....jalan lagi

Moga nenek tabah dgn kerenah 5 Qhaifa mama ni...



p/s - petang jumaat adik (mak su) dah dtg rumah nak bawa 5 Qhaifa bercuti kat kg (rumah mak huhu)...Ya Allah boring bosan sunyi semua adalah...


8 comments:

Warisan Petani said...

Wah kira macam lepas pengantinlah.
Duduk berdua aje.

Kakzakie Purvit said...

Sesekali mak bagi peluang jadi pengantin baru hihi..
Cucu-cucu biasalah dgn nenek mana tak melompat suka.

dear anies said...

wahhh bercuti sakan ya kak budak2... alaa sethn sekali kan kan... kasi akk chance berhanimun tu ;-)

Norhayati Mohd Isa said...

Kat kampung rumah nenek boleh sakan melenjan tu Nur..
Tu yg bersorak kegembiraan..
Anak2 akak 2 orang tu semalam dah balik kg FIL..
Tunggu kakak habis exam 2 minggu ni..
lepas tu kakak nabilah join sama..

eima said...

tak pe la kasi mama papa rehat ... mmg begitu klu nenek2 ni rajin benor nk mengangkut cucu2 nye ..sama la MIL kite pun ... sanggup sampai ke JB mengambil cucu tp ... cucu dia yag kat putrajaya ni mama dia tak bagi hahaha .... cuti sekolah pun kena belajar budak berdua tu .. nasib la ...mama diorg tgh tak de boss skrg ni jd cikgu tuisyen kat opis hehehe

LYAfrina said...

mak mula risau..rasa sunyi..
anak dh eksited sgt nak balik kmpung kan kak...
syok dia org,,,ada kampung..leh rsa pgalaman blik kampung..
Fasya kampung dekat je..10-15min dh smpai.. hehe

semoga ank2 akak enjoy di kampung...

Fatin Days said...

Bestnya anak2 dapat nenek yg caring nak jumpa cucu2 ehh :)

http://www.fatindays.com

hainom OKje said...

Kalau rasa boring suruhlah depa duduk seminggu je Nur...Ke mmg Nur suka haha