TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, December 27, 2016

BINGKA ROTI


Assalammualaikum...

Bila nenek kata nak buat bingka roti
Along Aiman offer diri nak tolong
So adik2 tengok ya, jangan kacau 


Inilah bingka roti dah siap, semua Along yang buat
Nenek beri arahan nak buat itu ini
Buatnya malam hari, makan kata nenek esok pagi


Lebihan roti sosej yang nak expired
Sayang kata mak, jom  la kita buat bingka roti
So semua anak cucu excited nak tengok ni


Beria tu cucu2 nenek dok kusyuk
Tengok Along Aiman
Kalau bole semua nak tolong tu
Jangan kata nenek nanti tak jadi


Bahannya cukup mudah
1 tin susu cair
Gula sikit
Telur 2 biji
Roti n tepung gandum

Kacau kasi sebati, panaskan oven bakar hingga masak



Masuk dalam bekas, tabur coklat urai bakar
Adunan tadi dapatlah dalam 2 bekas
Paginya baru kita makan
Senanglah mama kata along...iye ke


p/s - tak sabar nak tunggu 5 qhaifa balik esok...kejapnya sebulan...ini pun pasai hari khamis angah azeem ada orientasi utk tingkatan 1...kalau x tak balik lagi huhu

11 comments:

Kakzakie Purvit said...

Along betul-betul nak tunjuk bakat kat nenek ye:)
Walau adik tak ada kakak tapi tengoklah abang pun serba boleh tau..

lieyalatif said...

tu dia kak nur...meriah yg nak menolong tu hah...budak2 mcm tu la kan...bab2 masak excited masing2...

roti kalo ade lebih tak buat bingka ...buat puding roti kan kak....syg nak biar kan berkulat...

Warisan Petani said...

Wah, boleh jadi chef nanti.

dear anies said...

ramai yg menolong yaa... bab makan kan kak... ;-)

Husna Rahman said...

ramai sangat chefnya...kompen sedap nih

head chef ke along aiman tu??

hainom OKje said...

Kalau makan ramai ramai apa pun sedapkan Nur. Letak je dah licin. Kalau macam kat rumah ni mau 3 hari baru habis bingka roti tu..

mun said...

wahhh meriah semua duk mengadap tu...hehe

aryan azra said...

wah rajin tu along membantu nenek..mesti sedap bingka roti tu

LYAfrina said...

buat sama2..seronok..

yumm..nampak sedap tu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nyumss..nampak sedap

aryan azra said...

rajinnya along, pandai dah memasak tu senanglah mama nanti ada pembantu