TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, November 1, 2016

FELDA AYER HITAM


Assalammualaikum...

16hb Okt...dari Kulai kami bertolak balik...dapatlah tengok suasana hr minggu di Johor (mcm hr isnin di KL) byk kedai2 yg buka...

Nak bagi ank2 merasai suasana kg...hubby pun menyusuri jalan2 kg...jumpalah kwsn pantai...plan nak ke Ayer Hitam (tempat kelahiran FIL)..salah 1 impian hubby nak tunjuk rumah atuk sebelah abahnya kpd anak2 

Alhamdulillah, akhirnya jam 2 ptg kami pun sampai ke Felda Ayer Hitam...cantik sangat view felda ni...masuk2 dh jumpa ladang nenas 




Inilah rumah atuk hubby sebelah abahnya...hampir 100% telah diubahsuai...rumah ini diduduki oleh adik FIL (pak alang Roslan)

Jarak rumah dgn pintu masuk felda x jauh...senanglah nak cari...pak alang ada usahakan ternakan kambing tp sayang kami x dpt tgk...jauh tmpt ternakannya...lps ni nk order kambing senang dah


Kawasan berandanya luas...senang adik beradik nak berkumpul nanti kata pak alang



Pilihlah ank2 nak duduk mana...welfie jappp

Tak lama kami kat sini...lepas dijamu karipap panas dgn teh o...kami menuju 1 tempat yg istimewa....salah 1 impian hubby bila dah sampai sini iaitu nak bawa anak2 masuk kilang susuuuuu

- Kenduri Johor (Part 3)

10 comments:

norhidana miswan said...

wahhhh sesekali balik johor apa lg round2 lah ye kak...

johor mmg terkenal ngn nenas nya... sana sini blh jumpa nenas

Kakzakie Purvit said...

Felda dah membangun Nur
Kalau tengok memang mengagumkan
Tak kiralah rumah atau kebun mereka

lieyalatif said...

kak, felda skrang dah dasyat2...rumah semua dah tersergam indan heheeheeh..susah dah nak cari yg masih kekal rumah felda yg lama tuh...rata2 semua dah naik batu...ala2 banglo hah....rezeki org felda kan...alhamdulillah....

kak nur, lieya tak sabar kilang susu tu...nanti akak share alamat dan care nak kesane ye....mcm menarik nieh...

dear anies said...

wahhh jauh jalan2 ya kak

AnneRaini said...

felda air itam ni kat kluang kan? dkt dgn institut penyelidikan haiwan. pkcik sy dok situ..

Atie Yusof said...

Seronok nya meronda kg.. dapat jumpa sanak saudara.. rumah pusaka atuk nenek pun sempat dilawati...

hainom OKje said...

Cantik rumahnya Nur.
Alang alang berjalan JB harus semua tempat kena terjah sambil nak mengenalkan pada anak anak.... Rugi kalau tak pergi ye Nur.

Husna Rahman said...

cantiknya la rumah kampung...

ajaz games said...

It's really good,


escape games
online escape games
new escape games
point and click games

Mummydearie said...

Cantiknya rumah kat Felda. Dah tak macam dulu lagikan penduduk Felda ni.

Lama dah saya tak ke Ayer Hitam. Kalau balik ke BP tu memang tak dan nak ke mana-mana daerah lain dalam negeri. Balik hujung minggu memang tak cukuplah nak jalan-jalan sana-sini. Dahlah baliknya pun setahun beberapa kali aje.