TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, September 8, 2016

MERDEKA KAMI


Assalammualaikum...


Rezeki kami anak beranak dapat sambut hari merdeka bersama mak n adik2 saya...jarang sambut merdeka bersama tau...mak bila berjumpa dengan cucu2nya pasti ada agenda tersembunyi...jom kita makan nasi ayam nak...akhirnya lokasi pilihan Alamanda Putrajaya

Jenuh juga nak cari parking kat Alamanda ni...ramainya orang sambut merdeka kat sini seperti kami juga...yang kelakarnya adik saya kak lang rupanya dah siap print nanti nak makan apa...beli apa...kan merdeka tentu ada sale sana sini...memang kami follow apa yg telah diprintnya memang kelakar...


Tempat pertama kami tuju Baskin Robbins...time ni org belum ramai lg...beratur pun tak lama...tengah syok makan aiskerim sempat jeling2...mak ai panjangnya org beratur dah nk beli aiskerim huhu


Tengoklah tu kak lang siap print...nak makan beli apa nnti...adik saya bab gini mmg cekap...ank2 suka bebenor ckp tunjuk nk makan apa...gemar benor melayan kerenah ank2, sabor ajalahhh


Aiskerim pilihan kami, puas makan tp kena kongsi2 tauuu


Bole pula nmpk gmbr amyra rosli ni, cepat adik kita selfie...


Dah puas mkn aiskerim jom cari cookies famous amos....mak suka cookies yg kaler hitam...belilah 1 coklat, 1 kaler hitam hihi


Ehhh..macam tak cukup korum saja...ngapa 4 org saja bukan 5 kee...along aiman ke dataran merdeka nk tgk perbarisan katanya org dh bujang nk kuar dgn geng2nya laa...mmg berjln sakan along ke KLCC la...tgk wayang laa..bowling lg...amboi sakan ya along


Plan asal nk mkn nasi ayam huhu...smpai sini dh berubah hati huhu...mak nk mkn tomyam, gagahkn juga cari..tgklah tu 1 mangkuk tomyam buat mak, sedap katanya


Saya order nasi ayam penyet..yg bwh tu adik saya punya mak su...special betul...menu ala2 jepun gituuu


Punyalah suka azeem dpt beli sticky (gula2 yg comel tu) sayanglah mama nk mkn...sblm kuar sempat beli chartime n kek SR lagi...biasalah nak makan kenalah beratur sikit...selalunya yg femes ni rajin sale huhu

Kata mak awal lagi ni nak balik, jom beriadah kat taman ????

13 comments:

paridah said...

SAMBUT MERDEKA DGN BERSEMANGAT SEKELUARGA SAMBIL MKN N JALAN2 SERONOKNYA...

norhidana miswan said...

bestnya kak projek jln2 akak nih....

mak akak suke lah jln ngn cucu2 yek... siap kata awal lg takmo balik hehehe... suweet tau

Lynn Hamzah said...

syoknya berjalan...makan ais krim pun syok juga...hihihihi..

AnneRaini said...

seronoknye berjalan smbil makan2. sy keluar kejap je pg tu lepas tu terus lepak kat rumah.. hehe

hainom OKje said...

Mak sihat lagi senang nak ajak makan makan kat luar kan Nur....
Mmg puas makan ajelah kerjanya satu hari Merdeka tu eh hihi...
Masa Merdeka tu mmg mcm mcm offer tp tulah.... tak larat nak beratur

aryan azra said...

seronokkan dapat jalan ramai2 macam tu,anak2 apatah lagi bila ada yang sudi melyaan mereka

Kakzakie Purvit said...

Apa yg kakak suka Mak Nur masih sihat utk ikut sama-sama dgn keluarga Nur.
Seronok berganda bila dpt sama dgn mak kan.

idzwa kamaruddin said...

sedap nyerrrrrr!

Warisan Petani said...

Azeem pun dh merdeka UPSR dh selesai.
Semoga berjaya dengan cemerlang.

Nurul said...

Bestnya jjcm merdeka.. :-)

Atie Yusof said...

wahhh seronok sambut merdeka ramai2 ya sis... dgn Mak lagi lah terasa best nya tu... byk aktviti dpt dibuat... hihi
Salam Aidil Adha..:)

Norhayati Mohd Isa said...

Makan2 merdeka tu nur..
Semua happy..

Mummydearie said...

Hahaha! Yalah, dah kenyang makan wajiblah pergi beriadah di taman pulak. Saya kalau ke Putrajaya ni lebih suka pergi taman. Bukan sayalah yang suka, anak-anak yang gembira sebenarnya. Saya lagi suka beriadah di shopping mall.