TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, August 10, 2016

FLORIA 2016 - 2


Assalammualaikum....



citer floria tak habis lagi...

pergi pun dh petang...mak pula bukan larat nak jalan sangat sekadar memenuhi permintaan anak cucu yg kami tak pernah skip dtg floria setiap tahun...

taman fantasia, tgk pokok kekwa temanya, jalan2 kat booth jualan tak sempat kami kunjungi, hari dah lewat ptg...ank2 x sudah kuar masuk toilet sbb byk minum air...toilet full sesaja huhu





suka deco taman ni, lupa dah namanya


kreatif kan
makin lama floria byk pembaikan puas hati dtg sini
walau harga tiket dh naik huhuhu


yg ni masuk tmpt berecon lega..





akhirnya sampai johor juga kami hihi
lama kami kat sini, sempat tgk persembahan tarian zapin


nasib baik ada tmpt yg sesuai utk kami duduk


joget zapin ualls, terhibur seketika
mak dah lapar jom cari mkn dulu
teringin nak makan mee rebus katanya
kebetulan dh nak masuk maghrib
mmg tak adalah kami nak jalan2 lagi


tumpang kepala mak, nak tido jap hihi


antara menu yg sempat saya ambil


bab ni paling sedih buat kami...selalu bot2 berhias buat kat marina dekat PICC tu...so kena keluar la utk kesana...dlm 8.30 mlm kami dgn bangganya kuar dr sini nak tgk bunga api konon...

sampai sana tiada orang pun sunyi sepi...nmpk bot2 berhias bergerak menuju ke anjung floria tmpt first kami tujui tadi...frust tau...tak kn nak byr tiket lg...cepat2 adik saya nurul cari tmpt dekat masjid besi tgk dr luar saja...frust lg bot2 berhias tak nampak dgn jelas

selalu bunga api buat kat PICC tahun ni mereka tukar lokasi pula...tunggu punya tunggu hingga habis bot berhias bole pak guard tu kata mlm ni bunga api tak ada...kecewa memasing huhuhu baliklah dgn hati yg kecewa hihihi



tak clear kan, sabor ajalah...



ok, baii habis citer jenjalan floria kami.....









11 comments:

AnneRaini said...

kak nur tetiap thn gigih pergi floria. sy ni tetiap thn tak dpt pergi..hehe

Kakzakie Purvit said...

Jenjalan walau penat tapi seronok apa lagi kalau perginya berkeluarga
Anak-anak memang tak reti penat Nur:)

che mid said...

Penat kan jalan-jalan.. tapi rugi pula kalau tak pergi, tentu anak-anak merengek pula nanti. Tunggu tahun depan pula la nampaknya untuk tengok bunga api tu he he

Puan Kutu said...

Oklah tu peminat setia floria namanya ni.hehe..anak2 ni time kita nk jalan2 time tu la nak ketoilet la apa la kan.huhu

Puan Kutu said...

Oklah tu peminat setia floria namanya ni.hehe..anak2 ni time kita nk jalan2 time tu la nak ketoilet la apa la kan.huhu

eima said...

KAMI TAK PERGI PUN HARI TU ... NK BERATUR BELI TIKET PUNYA LA RAMAI

dear anies said...

wahhh da ada zapin laa pula yaa...dedulu floria x de pun ;-)

LYAfrina said...

bestnye..x pnh jejak kaki lg

paridah said...

NK MASUK TENGOK FLORIA KENA TIKET KE..BARU TAU...TAHUN LPS LALU2 SAJA XMASUK

Mummydearie said...

Oh, Nur tak pernah miss pergi Floria ni ya! Saya biasanya tengok bot berhias aje. Masuk Floria memang tak pernah lagi. Alasannya malas nak bawa anak-anak bersesak. Maklumlah makpaknya selebriti. Hahaha!

Oh, sudah! Lain macam pulak komen ni ~_^

hainom OKje said...

Tak pernah sekali pun gi Floria tu Nur. Malas nsk bersesak sesak pun ye jugak.
Mak kuat lagi ye Nur....senanglah nak bawak jalankan...