TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, August 8, 2016

FLORIA 2016 - 1


Assalammualaikum.....


punyalah lama simpan citer floria ni...bole lupa..sabor ajalah...tetap nak post jua

akhirnya dapat jua datang ke floria 2016...selalunya masa pembukaan dah datang tapi kali ini hari ke 3 baru jejak sini..ada hal yang tak dapat dielakkan

kami bertolak dari rumah jam 3.30 ptg...bila sampai jemm nasib baik adikku maksu ikut depan KBS (alahai office KJ tu huhu) tak de la lelama dlm kereta, parking pun tepi jalan aja, taklah jauh kami nak berjalan cian kat mak nanti orang jangan cakap punyalah ramai...




sementara tunggu adikku mak lang n along
beli tiket selfie kat pintu masuk
aduh setengah jam menunggu
rata2 mengeluh tmpt tiket bukan dipintu masuk
kena beli tiket kat seberang sana ok


masuk saja dah asar solat dulu
lepas tu baru kami gerak
tmpt pertama singgah rumah kucing
nasib baik kau kucing dok dlm sangkar
kalau tidak tak masuk saya huhu


ini apa hal pula kena pakai pamper
salah 1 tarikan kat sini
yg kelakarnya berpusing2 kucing ni dlm sangkar


jom selfie mak kita dulu
dgn lukisan kucing paling mahal


tempat wajib mesti posing sini ok
time ni tak sudah la anak2 mama beli air
lepas tu tak sudah ke toilet


kata aida aeish mama nama kelas adik 1UPM
yeayyy suka


telaga buatan posing dulu


singgah kat taman herba
mak minum teh pokok rama2 itulah namanya
sedap kata mak


mak dah tergoda dgn serai acheh
nak masak cuma ambil daun saja
ganti serai batang, wangi
rugi pula saya x beli
kalau x senang nak masak


RM 7 sepokok
apalagi along tolong bawa


godaan ke 2 mak
pokok tin (pokok syurga)
RM 800 gitu tengah lebat berbuah
kata saya mak beli kat sg buluh ajalah
baru RM 150 sepokok


kami diberi rasa buah tin yg dah masak
berebut memasing nak merasa huhu
punyai 1001 khasiat



gambar banyak lagi ni, cerita apa tah lagi...kita stop dulu nanti sambung lagi hihi belum tengok bunga kekwa lagi tema tahun ini


ok, baiii....




11 comments:

Mummydearie said...

Saya pun nak juga pergi walaupun tak berapa suka pokok-pokok katanya. Janji dapat selfie, janji dah pergi! Tapi malangnya tak juga kesampaian. Simpan artikel sebelum Floria bermula lagi bajet macamlah serius nak pergi!

idzwa kamaruddin said...

sakan berjalan ;)

norhidana miswan said...

punya lah lama akak simpan ntry floria tu hehehe...

punya lah mahal kak pokok tin tuh rm800 mentang2 lebat buahnya... biasa dlm rm100+ atau rm90++ paling murah kan...

saniah ibrahim said...

Bestnya nur ada pokok serai acheh tu....nur tak beli mak nya beli ok lah tu.
Kalau ular betul berani ke adek tu melilit kan badan.

saniah ibrahim said...

Bestnya nur ada pokok serai acheh tu....nur tak beli mak nya beli ok lah tu.
Kalau ular betul berani ke adek tu melilit kan badan.

Puan Kutu said...

Untunglah org kl boleh ke floria tiap tahun.kami yg jauh ni telan air liur je la.hehe..

Buah tin tu yg fresh la ekk..yg kering pun mahal..padanlah mahal pun klu yg fresh kan.huhu

Puan Kutu said...

Untunglah org kl boleh ke floria tiap tahun.kami yg jauh ni telan air liur je la.hehe..

Buah tin tu yg fresh la ekk..yg kering pun mahal..padanlah mahal pun klu yg fresh kan.huhu

lieyalatif said...

lieya plak kak name je org putrajaya tapi mmg takpenah pi pun hahahaahah...tak sanggup sesak2 ..parking jauh2... tapi tu laa baqgus, bagi can org luar dtg jalan2 putrajaya dgn aman heheheeheh

wahida said...

teringin saya nak rasa teh pokok rama2 tu kak..orang cakap mujarab utk kebanyakan penyakit kan kak...

dear anies said...

pemes da pokok rerama hijau tu...abg sy beli sebatang rm140!!!

LYAfrina said...

buah ting freshh..mmg sedapp