TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, August 4, 2016

AKTIVITI RAYA 2


Assalammualaikum semua...



Habis dah raya...sekejap saja sebulan...apa2 pun syawal 1437 indah bagi saya n famili...semoga kita dipermudahkan di syawal akan datang

Sekarang kenalah perabis stok2 biskut n kerepek raya..sayang kalau x habis...ni ada sikit cerita raya kami...last la tu




24 Julai 2016 (Ahad)

Gi open house kat Wangsa Maju, rumah member hubby zaman kat U dulu..memang setiap tahun tempat reunion kengkawannya. Ada sambutan besday anaknya...itulah sorang puteri mereka

Macamana kami bole keluar rumah awal...majlis mula jam 2.30 ptg...12.30 tgh kami sampai memang sunyi sepi la..makanan yg diorder pun tak sampai lagi huhu..

Duduk borak2 laa jawabnya..nasib baik ada kuih raya...tak makan pun...time2 raya ni kuih2 tak jalan...dapat nasi ayam or lontong sedapnya..






Nasi lemak menu yg sampai dulu..Azeem 2 bungkus licin...memang sedap

Walaupun kek SR..budak2 yg dtg tak suka makan la..jenuh tuan rumah tanya nak kek..semua geleng kepala hihi

Pic hubby dgn rakan masa kat kerteh...yg pakai tudung kuning (Anita) member tuan rumah (member hubby juga) member mereka masa darjah 4 tu..kenal pun takat darjah 4 saja tapi ukhwah berkekalan hingga kini, alhamdulillah..




23 Julai 2016 (Sabtu)



Lepas Azeem habis kelas tambahan kami gerak ke Glenmerie Shah Alam, open house rumah kakak sepupu saya..mak n adik2 kan gi Legoland so sayalah wakil keluarga...punya lah jem hari tu...stress jap 

Lepas makan2...hubby tanya nak kemana lagi ni...Azeem kata papa kita gi IOI Mall, Putrajaya la

Jalan2 kat 21 Street..memang extrem tempat ni sapa berani bole cuba



Tengok hubby asyik pandang atas...nak cuba la tu..tunggu akan datang katanya 



Masuk kat Toys...alamak Aida Aeish dah nampak sepek mata Barbie...berkenan la tu



Mencuba topeng memasing...Adik mana mata huhu...hari tu layankan saja budak berdua 2 ni...sian tak gi Legoland 



Bukan ular betul pun...ular plastik...beria Aida Aeish lilit kat badannya..

16 comments:

hainom OKje said...

Rasanya Open House ni akan berlarutan sampai seminggu lepas Raya ni ni Nur hihi...

Kalau dekat, pasangan pun sporting mmg terjalinlah ukhwah tu, masalahnya, kalau sebaliknya....
Saya pun tak pernah masuk lagi District 21 tu.....riki dari luar jer hihi

Kakzakie Purvit said...

Kalau ular betul manakan adik berani nak lilitkan kat badan:)

Open house biasalah memang hidangan macam-macam itu yg biskut raya tak berusik sangat kan Nur. Rumah kakak biskut masih banyak lagi tau:)

AnneRaini said...

banyak juga open house ye.. sy thn ni lgsung xde pegi open house sbb tetiap minggu balik kg. Minggu ni je dah relax sbb baby sy dah hangkut balik rumah.

Norhayati Mohd Isa said...

Open raya sediakan makanan yg lazat2..
Jadi kuih raya tersisih sepi aje ye Nur..

Teringat akak raya dulu-dulu..
Hidangan semua kuih raya..
Jadi kita menikmatinya bersungguh2 tiada makanan lain..

Sekarang ni mereka fikir dtg jauh2 tak kan bagi makan biskut raya jer kan, tu sebab buat yg heavy sikit.. paling kurang pun mee goreng kan..

Nooriah Abdullah said...

Disini sampai akhir syawal masih ada openhouse
Dah terlebh raya agaknya kan kita ni
Puasa sebulan raya pun sebulan jugak

aryan azra said...

seronok dapat berjumpa dengan kawan2, ukhuwah berpanjangan walaupun. betullah kek tak jalan sangat jika ada makan lain yg lebih menyelerakan.

Rasanya weekend nih masih ada yang meenjemput raya nih

eima said...

byk juga pi open house ye kak ... best la kan

paridah said...

Semakin berhujung raya sedap juga mkn kuih raya tu...tapi sebelum raya jgn sediakan terlalu banyak...sukanya cantik molek tu main ular plastik xrasa takutpun..lagipun plastik je pun.

wahida said...

tahun ni byk dpt jemputan open house, tapi byk tak dapat pegi sebab junior kena HFMD, kena kuarantin...huhu...

Jueliza Jamani said...

salam kenal dr mama Jue..

ejulz said...

waaaa.. syoknyer..

LadyBird said...

Dah hbs dah raya.. Kejap jer terasa Syawal dah pergi tinggalkan kite.. Semoga kt semua jumpe lg buln berkat thn depan.. Ameeenn

Mummydearie said...

Kiranya last kopek kisah rayalah ya. Raya pun dah habis ^_^

Saya masuk minggu ketiga raya, dah kurang aktiviti berayanya. Tahu pun penat ^_^

Puan Kutu said...

Cepat betul kam sebulan habis dah raya..sy yg bersalin time puasa ni pun dh habis pantang.padanlah raya dh habis pun.hahaha

Kek sr tu..kenapa tak suka kek.meh sini bg kita.hehe

Puan Kutu said...

Cepat betul kam sebulan habis dah raya..sy yg bersalin time puasa ni pun dh habis pantang.padanlah raya dh habis pun.hahaha

Kek sr tu..kenapa tak suka kek.meh sini bg kita.hehe

dear anies said...

amboiii aish bergaya sakan dgn spek itam tuuu... ;-)