TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, July 28, 2016

AKTIVITI RAYA 1


Assalammualaikum...
Salam Syawal semua...



Sebelum puasa adik lelaki yang kerja kat Celcom tu dapat tiket separuh harga ke Legoland...tengok tarikhnya 22/7 - 24/7 yakni 2 minggu lepas raya gitu

Saya sekeluarga memang tak ada plan nak pergi la...mungkin lain tahun In Shaa Allah...adik lelaki saya ajak mak pergi..yang 2 lagi my adik tak tahu lagi nak pergi tau idakk

Sekejap aja masa berlalu...tup tup mereka semua nak ke Legoand...siapa?????

Famili adik lelaki, mak n 2 adik la..anak saya 3 orang saja yg ikut...mertua adik lelaki, famili adik ipar saya 2 keluarga + mak mertua dan sorang makcik mereka

Nak gi tau kenapa 3 anak saja yang ikut...sebab anak saya no 2 ada trial UPSR 25/7...so memang kena tinggal la...tak kan angah azeem nak tinggal sorang, adik kenalah jadi peneman angahnya huhu



Ceria muka memasing nak ke Legoland..lebih2 lagi mak saya..adanya cucu2 disisi..sakitpun ditahan, ya makkk



Kat sini mereka akan bermalam...ini kali ke 2 anak2 n adik2 check in kat hotel ni, selesa n baru juga hotel ni



Dah tiketnya 23/7...semua tak sabar nak masuk yup...kebetulan pagi tu hujan jap...yang seronok kata anak2 pergi hari raya orang tak ramai mama...bolehlah kami naik or main banyak kali...beratur pun tak lama



Semoga mak diberi kesihatan yang baik n boleh jenjalan lagi...kalau ada cucu disisi memang sihat la huhu



Gambar mak tengah bersenam kat hotel tu...yang lain aktiviti anak2 kat Legoland la...seronoknya mama...basah baju memasing kena simbah dgn air



Dinner mereka malam tu, kebetulan ada sorang adik ipar adik lelaki saya...ada abgnya yg kerja kat Singapura...telah turun Johor nak tgk adiknya yg datang Legoland...malam tu semua makanan dia yang belanja...rezeki koranglah



Lepas makan malam, semua jalan2 cuci mata lagi...keesokkan harinya hari ahad sebelum balik KL jalan kat Larkin...bole pula mereka semua singgah makan kat gerai bekas suami pelakon tu, Wan Maimunah...tauke kacang pool tuu...sempatlah memasing tangkap gambar huhu...

Hubby pula cuti sabtu ahad tu...cian kat angah azeem n adik sebab kena tinggal...tak pa kita pun berjalan juga 

15 comments:

Kakzakie Purvit said...

Nur jgn tak tahu kakak duduk dekat aje dgn Legoland ni tapi tak pernah masuk dalam. Anak-anak aje yg biasanya masuk.

eima said...

best la budak2 dpt pi legoland ...
sape yg pi JB mesti akan pi mkn situ kedai wajib dah tu ....

Amy Hilmirda Daud said...

Salam perkenalan...
meriahnya pergi beramai-ramai. Anak-anaklah yang paling seronok.

wahida said...

takpe lah angah azeem kena tinggal..
next time pun boleh pegi kan...yg penting trial upsr tu...

hainom OKje said...

Belum sampai Legoland lagi pun.....Dari tgh trending dulu sampailah dah suam suam kuku sekarang ni hihi... Entah bilalah nak perginya.

Seronok mak ye Nur dapat jalan dgn anak cucu

paridah said...

WAH SERONOK NUR BERSAMA FAMILI BERSANTAI DI LEGOLAND YG TERLEBIH HAPPY TENTU CUCU TU.

Nooriah Abdullah said...

kaknoor pun belum pernah ke legoland mcm tingin je bila tengok org update legoland

Mummydearie said...

Banyak perubahan dah Legoland ni. Masa first time kami pergi anak saya yang kecil baru aje setahun. Memanglah dia tak ingat apa-apa. Kalau nampak iklan Legoland jenuh dia mengajak pergi. Entahlah bila nak pergi lagi. Plannya sejak tahun lepas lagi!

aryan azra said...

seronoklah anak-anak dapat p legoland, yang tinggal dirumah tu tak jeles ke? hehehe

LadyBird said...

Salam sis.. ๐Ÿ˜ƒ

Sis, brp bayaran tiket nak masuk Legoland?

saniah ibrahim said...

Akak yg duk Johor ni tak pernah lagi masuk Legoland Nur....fikir kan harga tiket masuk yg agak mahal tu .
Alhamdulillah sehat mak nur boleh riadah lagi .

saniah ibrahim said...

Akak yg duk Johor ni tak pernah lagi masuk Legoland Nur....fikir kan harga tiket masuk yg agak mahal tu .
Alhamdulillah sehat mak nur boleh riadah lagi .

dear anies said...

wahh da smpi leegoland... budak2 mmg excited org tua pula terlebih excited ;-)

Puan Kutu said...

Wow seronoknya la hai dpt ke legoland..budak2 memang la excited tempat camni..klu dpt tiket murah oklah..mahal kan tiketnya klu masuk 1 famili dh berapa.anak sy pun ada menyebut nk ke legoland.takpelah kita holiday tempat lain la dulu.hehe

Puan Kutu said...

Wow seronoknya la hai dpt ke legoland..budak2 memang la excited tempat camni..klu dpt tiket murah oklah..mahal kan tiketnya klu masuk 1 famili dh berapa.anak sy pun ada menyebut nk ke legoland.takpelah kita holiday tempat lain la dulu.hehe