TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, August 15, 2016

62 TAHUN MIL, HB



Assalammualaikum....


Baik punya suprise anak2 buat ibu tersayang...itulah yg terjadi 12/08/16...besday ibu mertuaku yang ke 62 tahun...perancangan yang berjaya buat ibu mereka

Dalam diam mereka adik beradik berpakat nak suprise ibu mereka... balik dalam senyap

Sorang belajar kat UTP, Seri Iskandar....adik ipar yg kerja dgn ATM duduk kat Sarawak shoot balik dr Kuching... yang duduk kat Kg Awah, Jengka Pahang pun balik...semua berkumpul dirumah adik iparku...suprise lepas maghrib nanti

Adik beradik hubby 7 orang...hubby anak sulung...bab masak memasak hubby punya urusan...bekerjasamalah mereka huhu

Besday ibu mertuaku pada 12/08/16...



Deco2 hasil tangan adik iparku bersama anak2 mama..teruja anak2 bila tgk belon yg banyak..mulalah memasing nk tendang, saborrr


Tuip jgn tak tiup...belon byk kaler purple...kaler fev ibu mertuaku...plan buat lepas maghrib


Besday ni sekali sambut dgn sorang lagi cucunya..Adira, besdaynya 02/08/16..4 tahun

Bila Wan dah keluar...barulah deco2 bermula


Lepas ibu mertua keluar shopping jam 2 ptg hasil pujukan sorang adik iparku..konon2 tak mahu MIL tahu ada suprise untuknya...operasi keluar barang2 masak pun bermula...plan hubby nak buat mee kicap




Ptg tu bab masak memasak kaum lelaki yg buat..kami kaum pompuan bantu2 saja huhu...bertungkus lumus hubby masak sebelum maknya balikkk...FIL pun terkejut dgn suprise yg dirancang anak2nya...turut bekerjasama


Cucu2 wan tak sabar nak suprisekan wannya...tak tahu semua anak cucu ada petang itu..reaksi air muka MIL muram...kenapa tiada wish dr mereka..hatinya mula la sedih...tak tahu mlm nanti suprise utknyaaa


Anak cucu dah stanby depan pintu..jam 7.30 mlm MIL pun balik...makanan dh siap...kira semuanya dh ready...waktu ni semua lampu dipadam...bila MIL buka saja pintu...supriseee 



Terkejut MIL time ni...menangis korang...suprise dr anak2nya berjaya, alhamdulillah...tengoklah rumah bersepah bila cucu mainkan peranan memasing...sebelum potong kek n makan, kami kena kemaskn rumah huhu



Touching jap hubby semasa peluk ibunya sambil wish besday...jenuhlah MIL terima pelukan anak cucu mlm tuuu


Hepi besday buat MIL Pn. Rosidah Yusuf yg ke 62 tahun..semoga diberi kesihatan yg baik, panjang umur n dipermudahkan segala urusan, aminnnn

12 comments:

Wani Sukarno said...

Salam singah kak.. Merahnya sambut birthday MIL...Terharu kejap tengok ,,

norhidana miswan said...

meriahnya... mmg menjadi lah ni kirenya suprise kali nih...

paling speechless bila mil akak suprise n nngis kan...

Rizziela said...

Syoknya.. .tugas memasak diambil alih kaum lelaki

nanonano said...

alaaa tacing, untung mil, happy belated bufday makcik ;)

idzwa kamaruddin said...

wahhh meriah nyerrrrr ;)

amirah said...

seronoknyaaaa...sure terharu sgt MIL akak

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Sweet sangat! Untung MIL sis, kita pulak rasa bahang seronok nya tu kak. hehehe.. HB utk MIL sis.!

Ann Ishak said...

sweetnya, mesti gembira tak terhingga mak mertua

Mummydearie said...

Saya yang baca ni terharu tau tak! Kalaulah kita yang disurprisekan macam ni, mahu banjir kawasan rumah dek air mata kegembiraan katanya!

Happy 62nd birthday buat your mother in law! Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur hendaknya!

wahida said...

selamat ulangtahun kelahiran buat ibu mertua akak...
mmg touching tgk pic suami akak peluk mak dia tu..huhu...

hainom OKje said...

Ehhhh ....mak pun terasa nak nangis pulak ni hihi....
Kalau mak pun sure nangis ni Nur. Terharu weyh anak anak buat surprise gitu. Yg pompuan mmg ambil kesempatanlah ye memasing tak masak hari tu hihi....



dear anies said...

tetiba sy pulak yg touching...