TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, August 16, 2016

BAHAGIANYA IBU...BAHAGIALAH KAMI


Assalammualaikum...


Bahagianya seorang ibu melihat anak2 berkumpul didepan mata..itulah yg berlaku pada MIL saya...tiada ucapan dibibir hanya senyuman berpanjangan

7 anak bersama cucu2 tersayang meraikan besday beliau

Lepas kemas2 baru kami semua makan okk



Selfie n welfie bersama cucu2 tersayang seramai 13 orang..paling besar along aiman la 14 tahun...paling kecil baru 7 bulan


Cepat atuk taha...selfie sekali..aksi bebas gitu..


Yeayy Adira potong kek dengan wan...besday Adira 02/08/16 yg ke 4 tahun...selalu memang akan sambut sekali dgn besday wan sbb bulan yg sama




Ada hadiah dr suami tercinta...yeayyy wan dapat hadiah dari atuk taha...dapat gelang emas...suka2

Nak tgk hadiah wan punyalah byk balutan yg dibalut oleh anak2nya...ambil masa sikit buka huhu


Ini pula hadiah dr wan utk cucu2 tersayang botol air..beratur la cucu2 nak pilih


Aida Aeish pilih botol frozen kaler pink...lepas tu memasing dok isi air..botol air selamat dirasmikan oleh cucu2 tersayang


Mee kicap dari hubby...tengoklah meriah sungguh awas2nya...byk yg ditambah oleh hubby...penuh pinggan korang tapi biasalah bdk2 masa ambil tak ingat...last2 byk yg tergolek dlm pinggan


Apa2 hal hubby kena buat demo kat kami semua cara nak makan...pestime buat dlm familinya..ramai yg suka


Tengoklah makan mee kicap tak pandang org sekeliling punyalah kusyuk memasing cucu2 wan n atuk ni..bersusun botol air hadiah dr wan tu..telah disi dgn air memasing 




Mee kicap cara saya makan..ikutkan kena gaulkan mee dgn kicap tp saya suka banjir...penuh 1 mangkuk..lepas tu terseeh (kekenyangan) perut huhu

Masih berhutang resepi mee kicap dgn rakan2 semua...sabar yup nanti saya share resepi




Nor Alya Zahra Sofia in the house...anak buah hubby...istimewa buat kami...nanti saya kongsi mengenai Sofia yg comel ni..

Semoga MIL saya diberi kesihatan yg baik n dipermudahkan segala urusan buatnya, aminnn


10 comments:

hainom OKje said...

Hepy Bezday makcikkkk...
Mak mak mmg gitu Nur, suka kalau anak dpt berkumpul gitu.
Beruntunglah kiranya mil awak ni Nur anak anak dia bersatu celebrate bezday dia, nampak meriah sangat tu. Siap ada deko deko lagi...

Mee Kicap ni sama ke dengan mee wantan yg kat kedai chinese muslim tu?

Kakzakie Purvit said...

Sanah helwah buat mak Nur
Atok bukan bagi kan wan aje tapi semua cucu juga dpt hadiah botol air. Itulah dikatakan atok kan Nur. Kalau boleh nak bahagiakan semua tapi kita pun rasa bahagia melihat mereka sihat dan bahagia.

LYAfrina said...

meriahnyaaaa...
slamat ahri lahir buat mak akak..
smoga beliau dikurniakan ksihatan y baik bpnjangan...

romantiknya atuk taha..
confirm wan happy n terharu sgt bila smua ank2 n cucu berkumpul meraikan hari lahir dia

eima said...

bestnye bila ank2 hargai ibu bapa begini ... sejuk hati sejuk perut dia ....
menu pun best ...

saniah ibrahim said...

Bahagia wan dikelilingi anak cucu pada hari besday.
Selamat hari lahir untuk mertua nur...moga panjang umor murah rezeki...dan sentiasa sehat.

saniah ibrahim said...

Bahagia wan dikelilingi anak cucu pada hari besday.
Selamat hari lahir untuk mertua nur...moga panjang umor murah rezeki...dan sentiasa sehat.

Norhayati Mohd Isa said...

Meriah sungguh sambutan besday MIL tu Nur..
Ceria semua muka2 mereka..
Best weayyyy dapat gelang emas :D

Selamat hari lahir buat MIL Nur..
Semoga panjang umur dan murah rezeki..

dear anies said...

semoga sentiasa dimurahkan rezeki utk mak cik...


sedapnya mi tu kakkkk... lapoo

Mummydearie said...

Saya pasti memang mak mertua Nur gembira sangat hari tu. Tidur pun sambil tersenyum. Surprise birthday party tu tak penting sangat tapi surprise dek anak-anaknya tu yang indah untuk dikenang!

Saya pun baru nak bertanya tentang resepi mi kicap ni sebab memang kali pertama dengar. Makan memang tak pernahlah. Kita tunggulah resepi dalam blog ni nanti ya!

wahida said...

selamat hari lahir makcik...

tak sabar nak tunggu resepi mee kicap akak tu...