TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, July 22, 2016

KE LUMUT KITA


Assalammualaikum...
Salam Syawal semua...



Lepas selfie bagai kat sawah padi...kami menuju ke Lumut pula...Kami ke Marina Cove Resort, Lumut...

Sebelum gathering keluarga malam tu....saya n hubby dah plan mesti singgah Lumut beli ikan bilis mata biru yang ada kat Lumut saja petang tu...rupanya mak nak ikut sekali...jommm

Anak2 tinggal nak mandi kolam laa...jenuh juga nak cari parking kat Lumut ni...ikut nasib huhu...nasib baik tak lama pusing2..ada kosong



Geram tgk ikan masin yg tergantung tu


Kusyuk mak pilih ikan bilis mata biru
Jenuh juga dok tawar menawar



Kalau bole semua nak beli huhu
Geram punya pasai
Kat rumah ikan bilis kejap licin



Hasil borongan kami termasuk ikan bilis


Semasa menuju ke kereta singgah lagi kat kedai taukenya cina...murah tu dari kedai yg kami beli tadi...geram pula rasa huhu...bagus taukenya siap beri penerangan kenapa ikan bilis mata biru mahal harganya

Harga ikan masin kat kedai first tadi...18 hinggit...Kedai ke 2 harganya cuma 8 hinggit tu...mahu tak hot huhu

Apa lagi my hubby borong ikan masin dalam 4 bungkus...murah punya pasai hihi



p/s - selamat bercuti mak n adik2 saya...mereka ke Legoland hari ini hingga ahad...3 anak saya ikut...2 lagi tinggal...sunyi sikitlah rumah minggu ni


14 comments:

Atie Yusof said...

Salam Syawal sis.. baru nk melawat kawasan.. hihi
wahh seronok bila dpt beli ikan bilis mata biru tu, lama tak makan.. rindu Lumut, last kesana tahun 2003 kot... huhu

Rinna said...

Waahh bestnyaa dah lama tak pergi lumut.. dapat plak beli ikan bilis ngan ikan masin.. makanan pembuka selera tuh..

Kakzakie Purvit said...

Lumut dgn ikan bilis dan ikan kering tak boleh dipisahkan Nur
Rugi kalau ke sana tak membeli ini semua.

Norhayati Mohd Isa said...

Akak kalau ke sana memang suka borong ikan bilis Nur..
Akak beli yg dah siap belah tu .. murah dan senang kerja akak.. :)

idzwa kamaruddin said...

Ahhh best nyer lumut !

saniah ibrahim said...

bestnya dapat borong ikan masin murah2...
ikan bilis mata biru tu camna ya NUr...

norhidana miswan said...

paling terkenal kalu pg sana mmg itu lah kan kak...
ikan bilis mata biru... yg terbaik di dunia katanya

LYAfrina said...

waaaa..byk tu..mcm2 jns ikan bilis ye..

Puan Kutu said...

Ikan bilis memang sedap kan.macam3 menu boleh masak.padanlah klu cepat habis.memang memborang sakan la kan dh smp kelumut tu

Wani Sukarno said...

Salam singah .camne rupa ikan bilis mata biru dah cam mat saleh plak.. hiii itula setengah peniaga untung je kaut lebih..

Nooriah Abdullah said...

syoknya Nur dapat bilis segar bugar macam ni
kaknoor pun kalau balik kampong mesti cari semua benda2 tu
rambang mata semua nak di angkut

hainom OKje said...

Kalau ke Lumut tak shopping ikan bilis mmg rugikan Nur...Mau tak geram bilus dia cantik cantik. Tp rasanya harga lebih kurang KL juga

Mummydearie said...

Saya pun suka ikan bilis. Licin ikan bilis di rumah saya aje yang mengerjakan. Anak-anak dan suami tak makan ikan bilis ni.

Eh, banyak beza tu harganya! Haruslah geram. Kalaulah saya pergi ke Lumut, memang ikan bilis juga saya borong pukal gitu. Tengok ikan masin tu pun alahai... tetiba terbayang lauk masak lemak ikan masin + nenas! Lapar terus!

dear anies said...

kalu sy mesti dah memborong ikan bilis tu hahaha