TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, June 16, 2016

RAMADHAN - BILA KURANG LAIN RASANYA


Assalammualaikum....
Salam ramadhan semua....



bila anak2 kata mama hari rabu (yakni semalam) wan dengan atuk ajak berbuka kat surau di taman perumahan mereka sebab adik ipar ada buat jamuan sikit untuk berbuka...sedekah kambing golek 2 ekor tuuuu

mulalah hati berbelah bagi huhu...mana tak hubby kerja petang pula semalam...nampaknya mama kena berbuka berdua la dengan adikk

akhirnya hati mama pun cair bila wan dah call minta anak2 datang huhu...6.30 ptg 4 hero mama pun siap dengan baju melayu memasing




pukul 11 malam baru hero2 mama balik...
mana tak lewat balik, singgah rumah wan dulu...
seronok mama, along belajar potong daging kambing 
kalau uolls nak tahu ada antara adik ipar saya ni
yg buat bisnes kambing golek ni



bila dah tinggal berdua 
malas pula nak masak beria sgt
bukan ada orang nak makan kan kan
akhirnya inilah menu berbuka saya yg simple huhu
karipap, nugget n mee wantan goreng



kebetulan hari selasa ada buat karipap
ada lagi doh yg saya x uli
dgn malasnya pukul 7 petang baru goreng
nasib baik sempat siap sebelum berbuka hihi
mama pandang adik....adik pandang mama
sunyinya rasa...selalu time ni kecoh memasing



 teringat mak punya kuih keria
kata hubby sedap kot mak sira dgn gula melaka
macam kat klebang, melaka...yg femes tu klau x silap
yg baru ni ada masuk majalah 3 huhu
mmg sedap bila makan panas2 uolls




ok, baiii.....




16 comments:

norhidana miswan said...

sian nya berbuka ber2 je... tp yelah kan kak... selalu riuh kecoh time berbuka... ni dh ber2 je... msti rasa lain kan

norhidana miswan said...

sian nya berbuka ber2 je... tp yelah kan kak... selalu riuh kecoh time berbuka... ni dh ber2 je... msti rasa lain kan

Mummydearie said...

Tak bestkan kalau tak cukup korum. Dah biasa complete bila berbuka, tiba-tiba ada yang takda, memang tak seronok.

Alahai sedapnya kuih keria. Kalau nampak orang jual masa tengah puasa ni rasa macam nak beli sedozen aje. Nak buat memang malaslah. Tak kiralah senang ke susah!

wahida said...

kalau anak2 takde mmg sunyi...huhu...
nasib baik sehari je...kalau berhari2 anak2 takde, mmg mamanya nangis guling2 la..hehe...

Kakzakie Purvit said...

Kakak percaya sangatlah Nur
Bila tak cukup ahli selera makan pun berkurang.
Makan pun ingat mereka yg tak ada depan mata

Inani Hazwani said...

Sedapnya karipap :)

paridah said...

BERPUASA MKN BERDUA JE KALA BERBUKA TERASA SUNYI JE KAN...SEDAP NAMPAK KERIA N KARIPAP TU.

saniah ibrahim said...

Anak2 bujang nur takde,memang lah tak best kan.Tentunya mereka yang memeriahkan suasana berbuka.Yalah kalau dah berdua makan ringkas je lah.
Oh sedap yg nur donut sira dgn gula melaka...Yalah yg mcm kat majalah 3 tempohari kan.Akak nk try juga buat lah kalau ada masa nanti.

saniah ibrahim said...

Anak2 bujang nur takde,memang lah tak best kan.Tentunya mereka yang memeriahkan suasana berbuka.Yalah kalau dah berdua makan ringkas je lah.
Oh sedap yg nur donut sira dgn gula melaka...Yalah yg mcm kat majalah 3 tempohari kan.Akak nk try juga buat lah kalau ada masa nanti.

Atie Yusof said...

Memang rasa agak lain kan bila dah biasa berbuka dgn anak2 pastu tetiba berbuka berdua.. huhu.. murah rezeki adik ipar sedekah kambing golek..alhamdulillah...
Kuih keria tu peberet sy... :)

hainom OKje said...

Memanglah sunyi Nur, kalau dah biasa buka reramai tetiba berdua....Diaorang tak makan lagi masa balik tu?

Alahai sedapnya kuih dua dua tu...mmg faveret tu terutama yg karipap

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

QasehnyaRania said...

aaa sedap kui keria tu.sy pon dok teringin nak p merasa kuih keria limbongan tu. tp planningnya tunggu rania lepas2 taun.brulah happy bawa anak berjalan. sbb blh jugamerasa, kan!!

alhamdulillah semoga bertambah murah rezeki..

betul tu kak.bila berbuka berdua, simple simple sudah, kan.. keterujaan nak msk beria tu xda .hiks

dear anies said...

dating berbuka berdua je ya kak... x pe sekali sekala ;-)

eima said...

TAK MERIAh berbuka tanpa anak2 kan

aryan azra said...

berdua je mesti sunyikan kalau ramai2 mesti dah kecoh tu masa nak berbuka kan.