TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, June 8, 2016

BAWA 2 HERO NAIK LRT PUCHONG - SENTUL


Assalammualaikum....
Salam ramadhan semua....



pestime ambil keputusan balik rumah mak naik LRT...my hero punyalah excited bila naik...orang pestime naik huhu

baru beroperasi akhir Mac 2016...laluan Puchong ke Sentul...laluan ditengah2 bangunan tinggi seronok mata memandang

bila pestime naik mulut kena ringan tanya itu ini, kalau tidak ke laut kita...mula2 kami dah salah tekan bab bayaran dan laluan...nasib baik bole tup pup kat mana kita turun...train dari Puchong hanya sampai Sri Petaling saja lepas tu tukar train ke destinasi pilihan...laluan kami Puchong IOI - Sentul Timur (last stesen) kenalah RM 4.10 sehala



selfie dulu ok
waktu ni kami di LRT IOI Puchong
senanglah sapa2 nak ke KL tak jem
nasib baik ada lif tak susah warga emas nak naik
tempatnya cantik sebab baru  



ini carta laluan LRT Puchong ke Sri Petaling
laluan yang banyak selekoh
jadi slow saja...ok suka2


waktu ni jam 4 ptg..cuaca ok
train pun tak penuh dgn penumpang
rata2 mereka yg saya borak semua baru pestime naik


ini train ke 2 kami
laluan Sri Petaling - Sentul Timur
sampai TBS Sg Besi orang mulai ramai
rata2 yg naik LRT semua pegang hp huhuhu
cuaca mulai gelap, nak hujan
sekali hujan turun dgn lebatnya
adalah 2 3 kali train berhenti nak beri laluan train sebelah
5.45 ptg kami pun sampai di Sentul Timur
adikku nurul (mak su) dah tunggu, kejapnya dah sampai
yeayy dah sampai kg (rumah mak saya)
hajat nak sambut posa dgn mak tertunai, syukur




Ok, baiii


20 comments:

Rizziela said...

dah lama x naik public transport

idzwa kamaruddin said...

best naik time org tak ramai..tapi kalau ramai .. hmmmmmmmmm..

Kakzakie Purvit said...

JB tak ada LRT jadi kakak tak pernah rasa naik
Tapi kalau MRT di S'pore adalah kakak naik
Tengok keadaan macam lebih kurang aje kot..

Puan Kutu said...

Memang kena dedahkan anak2 dengan punlic transport ni kan.supaya tak jakun.samalah cam anak2 sy..klu dpt naik train mesti suka sgt

norhidana miswan said...

naper bwk 2 hero je kak... yg lg 3 org tak ikut ke balik umah nenek mereka?
bst jgk kan kak... tak pyh bersesak2 nk pi sentul tuh... kadang tuh tak jauh mana destinasinya tp sbb jem bila naik kereta jd lama pulak perjalanan

Qhaifa Nur said...

norhidana miswan

Lg 3 ank dh kena kipnap dgn nnek awal cuti hr tu...
yg lg 2 ni...sorang ada kelas tambahan...along nk tgk wayang dgn kengkawan...

kiranya ambil kesempatan naik LRT ni...cuak juga lama tak naik...

saniah ibrahim said...

Ada nya lrt tak lah kena redah jem kan Nur.Tapi kalau akak yang duk Johor ni memang lah sesat barat lah jawapnya ...
Seronok anak2 ya nur...

saniah ibrahim said...

Ada nya lrt tak lah kena redah jem kan Nur.Tapi kalau akak yang duk Johor ni memang lah sesat barat lah jawapnya ...
Seronok anak2 ya nur...

Fai Nardir said...

sesekali naik public transport memang besttt... tapi fai ni anak2 masih kecik lagi, memang tak lah nak naik public transport. 2 org hero pula tu,confirm tak terjaga.. hihihi...

Cho Zila said...

akak suka naik lrt kalau ke KL... naik kereta memang jem... sejak ada LRT Kinrarani memang lagiler gembira rasa di hati..

Hanis Azla said...

As-salam Qhaifa Nur,

Pengalaman pertama memang best kan.. Alhamdulillah.. semuanya dipermudahkan.. cepat boleh sampai rumah emak tanpa perlu melalui jalan yang jem.. Syukur..

babYpose said...

Seronok naik anak-beranak. kehidupan dibandar mudah kan cuma pestime kena peka dan bertanya dulu. Bila dah biasa bole membaca ala ala macam di jepun ala aunty tengok dalam documentari ja. hehe..

Nooriah Abdullah said...

sesekali naik public transpot mmg syok
sbb dpt jumpa ramai orang hahaa
daripda naik keta sendiri orang yg sama je kita jumpa
cuma kena berebut lah kalau time orang rmai tu

paridah said...

seronok juga bawa anak2 rasai pengalaman naik train LRT amat mengujakan sekali.

Mummydearie said...

Kiranya balik kampung naik trainlah ni yerk! Bestnya macam tu.

Saya pun teringin sebenarnya nak bawa anak-anak naik train ni. Walaupun mereka dah banyak kali naik, Mommy mereka ni lama dah tak naik tau. Eh, siapa sebenarnya yang teruja nak naik train ni...

aryan azra said...

seonoklah anak2 dapat naik lRT,anak2 saya pun teringin nak naik tapi tak pernah bawa lagi.

wah seronoknya kampung dekat,senang nak balik jumpa emak dikampung

dear anies said...

sy nk try jg nnt...lps raya kot... dari titwangsa smpi IOI mall puchong


x ramai org ek kak ms ni?

LYAfrina said...

tringat fasya msa 1st time naik lrt..kemain eksited..

hainom OKje said...

Seronoklah maknya yeh hihi....bukan budak budak jer yg seronok nampaknya tu. Teringin lak nak naik Nur tp kalau nak ke mall kena jalan jugak ek banding naik keta sendiri

hainom OKje said...

Seronoklah maknya yeh hihi....bukan budak budak jer yg seronok nampaknya tu. Teringin lak nak naik Nur tp kalau nak ke mall kena jalan jugak ek banding naik keta sendiri