TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, May 25, 2016

BILA DAH BERJANJI


Assalammualaikum....


itulah dia anak2...bila mama kata nak masak itu ini pasti mereka ingat...bila dah berjanji kenalah ditunaikan

plan minggu lepas nak masak nasi lemak...2 3 hari dok menyebut...oklah mama buat hahaha 


ni nasi lemak angah azeem
nak juga buat macam kat kedai
bila angah dah buat cam gini
yg lain ikut juga, suka hati la


haha kali ni saya goreng kacang tanah berjaya
selalu hangus sbb lambat angkat dlm kuali
tak cukup rupanya terpaksa
goreng balik buat dupan depan tv laaa


 bubur pulut hitam
awal pagi saya dah masak
sebab dah janji dgn hubby sebenarnya
tapi malas pula nak buat
esoknya tak sedap hati sbb dah berjanji
saya tunaikan...


yang ini mama tak ada janji nak buat ok
ada jiran dekat rumah ni..
siap buat signboard ada jual aiskerim viral
anak2 skrg rajin membeli 50 sen 1
siap tanya mama nak aiskerim apa
tentulah aiskerim choki


RM 50 patchwork esok last kat medan mara
biasa paling murah dlm 90 hinggit
adik saya nurul wasap sapa nak beli
ini lagi x berjanji tp lama dah berhajat nak beli
yong....adik dah beli 1 huhuhu
harummanis pun ada 45 hinggit sekilo huhu
kata adik lelaki saya dah sama
macam musang king
sekarang ni pun barang dapur pun dah naik rege
mana ada murah oiii





17 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Masya'Allah.. pagi2 masuk kat sini.. nampak pulak nasik lemak.. nampak ais kerim.. nampak patchwork.
- dugaannnn..

QasehnyaRania said...

nasi lemak my peberet..
mmg sedap di makan.

murahnya cadar patchwork tu..

eima said...

sedapkan mkn nasi lemak ... sy suka .... xkira masa bila2 pun sy boleh mkn

Kakzakie Purvit said...

Masing-masing dah teringinlah sebab mama dah sebut mestilah dok menanti
Bila dah dpt barulah puas hati.

amirah said...

saya pun bila dah masing2 sbut tu mmng tak sedap ati aje kalo x tunaikan kak..so, terpaksala saya rajinkan diri yg tak berapa nak rajin ni..hihi

babYpose said...

Sedap tu nasi lemak aunty belum lunch ni betul dah berjanji lebih baik cuba tunaikan.. murah tu patchwork saiz queen ke?

Atie Yusof said...

rajinnya masak nasi lemak..nampak sedap je..hehe.. tapi tulah kan klu dah berjanji dgn anak2 kena juga tunaikan.. bubur pulut hitam pun menggoda.. :)
skrg ni memang semua dah mahal...huhu

aryan azra said...

rajinnya masak nasik lemak, itulah anak2 mintakan kena tunaikan juga. bubur pulut hitam tu kegemaran saya tu.

wah aiskrim oreo, boleh cuba buat nih

Zaitun said...

Budak2 kan suka tiru macamana diaorg selalu tengok. Lagi pun klau nasi lemak cantik dlm pinggan bertambah selera nak makan.

Kak Zai suka bubur pulut hitam.

Zaitun said...

Budak2 kan suka tiru macamana diaorg selalu tengok. Lagi pun klau nasi lemak cantik dlm pinggan bertambah selera nak makan.

Kak Zai suka bubur pulut hitam.

idzwa kamaruddin said...

ehh kat lobby office saya..hehehe..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantik betul rupa nasi lemak tu serupa macam kat kedai kan..Baru la selera anak2 nak makan hehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Mummydearie said...

Itulah, kalau dah berjanji tu memang tak sedap hati ni kalau tak tunaikan. Lebih-lebih lagi bila melibatkan suami dan anak-anak.

Barang-barang sekarang mana ada murah. Ambil campak baling jajan pun tiba-tiba tengok harga dah dekat RM100. Ngilu terus rasa. Hehehe!

hainom OKje said...

Gambar tak boleh tengoklah Nur....yg nampak aiskrim ngan nasi lemak je.....
Hihi....tu maknanya air tangan mama mmg mabeles, susah mak lupa!

Mak pun konpius Nur kalau goreng kacang tanah ni. Kalau lama takut hangus, sekejap sgt takut kurang masak pulak

hainom OKje said...

Gambar tak boleh tengoklah Nur....yg nampak aiskrim ngan nasi lemak je.....
Hihi....tu maknanya air tangan mama mmg mabeles, susah mak lupa!

Mak pun konpius Nur kalau goreng kacang tanah ni. Kalau lama takut hangus, sekejap sgt takut kurang masak pulak

dear anies said...

rs mcm dah lama x msk nasi lemak waaaaa