TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, May 26, 2016

ALAHAI ANAK BUJANG MAMA


Assalammualaikum.....


sikit2 saya lalui dan tengok sendiri bila anak bujang saya ni  meningkat dewasa dan membesar depan mata...salah satunya bab pakaian...nak yang up to date gitu...dah tak nak sama dengan adik2nya...kalau bole nak pilih sendiri

dah mula nak melawa oiii...kalau uolls nak tahu dari sekolah rendah dah ramai peminat misteri...rahsia along banyak kat adik2nya...saya saja malas nak tanya...janji along tak buat perkara yg bukan2 sudah

mama kenapa muka along ada jerawat...ini yg tak suka...ini tandanya along dah dewasa ok...banyak berangan kot

ada 1 hari tu along bawa balik daun lidah buaya...katanya nak lebatkan rambut dan licinkan kulit muka...ramai kawan2 along yang buat mama


inilah lidah buaya yg along bawa balik
mmg banyak khasiat lidah buaya ni
kita saja yg dah lupa khasiatnya


amboi dah siap dipotong2
selalu along guna lepas balik sekolah
masa mandi tu dia buatlah


alhamdulillah,
 besar dah anak bujang mama ni
dah 14 tahun rupanya
moga along berjaya dunia n akhirat
tahun depan dah nak ambil PT3

1 lagi along aiman ni dari kecil kreatif budaknya
pernah masa umurnya 10 thn
dalam diam along buatkan mama
kamera huhuhu
sekarang pun masih kreatif lagi
ada saja yang nak diciptanya
minat sebenarnya
 galakkan tetap saya n hubby berikan



18 comments:

eima said...

ASMBOI DAH PANDAI JG MUKA .. HEHEH GELPREN DAH ADE BELUM NI ..HENSEM

norhidana miswan said...

dh bujang dh pandai melawa mana lah nk sama2 baju ngn adik2nya kak...
dh pandai jaga penampilan kan...

Norhayati Mohd Isa said...

Bertambah hensem along..
Kulit muka licin jer..
Kalah auntie ni tau :)

paridah said...

ANAK REMAJA QHAIFA DH PANDAI JAGA KYRAMPILAN DIRI TU.

babYpose said...

Anak dah besarkan bila ada pilihan sendiri, bawa balik herba untuk kecantikkan ni bermakna concern tentang pernampilan.. betul pantau dengan pemerhatian, ditanya lagi disembunyi setengah remaja.. kretip nya pandai buat camera tringin aunty nak tengok :) betul hensem kulit lucin. Nak cari aloe vera mcm ni :))

kakinakl.com said...

baguslah anak dah pandai jaga penampilan diri

Zaitun said...

Takpe along dah pandai melawa asal seiring dengan pelajaran.

Mummydearie said...

Anak bujang dah pandai melawa ya. Maklumlah dah 14 tahun. Memang tidaklah dia nak berpakaian sama macam adik-adiknya,kan!

Anak saya yang 10 tahun pun dah ada 'citarasa' sendiri tapi citarasanya tu saya tak berkenan betullah. Hehehe!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur...sedar xsedar dah besar anak2 kita kan?Dulu kecikkkk jer...rasa pantas masa berlalu

Kakzakie Purvit said...

Biaslah Nur bila dah masuk alam remaja ni tak kira lelaki ke perempuan naluri nak hensem/cantik mesti ada. Kalau tak ada tu yg luarbiasa.

saniah ibrahim said...

Akak dah lalui peringkat anak2 lelaki dan perempuan meniti remaja.Peringkat awal ni memang masalah mereka jerawat lah...Yang secret admired pun dah biasa sejak sekolah rendah ...malah berani pulak sorang budak mesej akak kata anak akak tak jawap bila telefon.
Baguslah anak nur kreatif ...InsyaAllah akan jadi seorang yang berjaya kelak.

saniah ibrahim said...

Akak dah lalui peringkat anak2 lelaki dan perempuan meniti remaja.Peringkat awal ni memang masalah mereka jerawat lah...Yang secret admired pun dah biasa sejak sekolah rendah ...malah berani pulak sorang budak mesej akak kata anak akak tak jawap bila telefon.
Baguslah anak nur kreatif ...InsyaAllah akan jadi seorang yang berjaya kelak.

wahida said...

dah bujang dah anak akak ye...ramai peminat misteri tu sbb along bijak dan hensem, tu yang ramai pompuan nak himpit...

semoga along terus jadi abang terbaik buat adik2nya...

hainom OKje said...

Hihi....jenis maskulin ni Nur. Jenis suka jaga muka.....Gitulah Nur ada anak semakin remaja ni. Mama layankan ajelah hih...

aryan azra said...

wah pandai tu jaga muka,anak dah besarkan macam tu la

Puan Kutu said...

Amboi pandai jaga muka mengalahkan pompuan.patutlah pun ramai peminat.hehe

dear anies said...

ni mesti da ada aweks niiii... ye x kak? hahahahaha

QasehnyaRania said...

pandai along jaga muka. guna tradisional lg..
bagus bagus..