TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, April 6, 2016

KOTA BUKU PULAKKK | DUNKIN' DONUTS



Assalammualaikum.....


keluar dari pameran buku anjuran MPH... jalan2 kat kota buku nama aja kota buku tak jual buku pun lebih pada game... ada game susun tin, dam ular dan sebagainya...lamalah kami duduk sementara anak2 buat aktiviti yg mereka minat dekat 1 jam lebih gak duduk sini






 
ank2 ralit dgn domino...
lps sorang, sorang buat memang asyik menyusunnya
mana x berkurun kat sini
pandai pula maklang letak belon
 disuruhny ank2 pecahkn dgn dat
lama juga baru berjaya hahaha


nak lukis kat seramik bayar 10 hinggit tau
senyum aja abg ni


lama sgt kami duduk kat kota buku
dtg staffnya nak beri buku tp kena isi borang dulu
dah masing2 nak buku so
 kenalah maklang, maksu,mama n along
isi borang bagi pihak anak2

dah jemu dok kat kota buku
kami jalan kat tingkat atas
ada pula dunkin' donuts
mulalah masing2 kelaparan nampak donut
donut yg comel ni aja tinggal
semua dah habisss, bole la buat alas perut


donut habis, kuranglah org nak singgah sini
so kami pun lepak  lg dalam 2 jam kat sini pula huhuhu
memang de wifi free kat PICC tp slow giller



nasib baik masih ada sandwic
 maksu order 5 sandwic pula
pelbagai sandwic hanya ini yg sempat di snap


masa nak kuar dr PICC
kena tahan dgn LOGICO
nak uji anak2 katanya
alhamdulillah berjaya masing2 selesaikannya
so bole balik dgn tenang hihihi


ada pula yg dtg berjual msa nk kuar
belilah citrus spray
kalau ada lemon/limau potong bhg atas
terus cucuk dan spray
spray kat rumah, makanan n baju
tp saya tak cuba lagi pun








8 comments:

babYpose said...

Menarik yamg akhir tu. Duduk lama ada yang offer buku ye, berbaloi isi borang tu, berhenti berdonut tu la aunty suka, apa-apa pun makan dulu ken :))

Kak Nieyl said...

Singgah pagi ♥
suka anak² nampak dalam gambar tu...
yela..menarik sgt yg akhir tuh...

Kakzakie Purvit said...

Rasa kakaklah Nur yg paling happy mestilah budak-budak kalau jenjalan macam ini kan:)

Norhayati Mohd Isa said...

Citrus Spray tu yg akak berkenan Nur..
Terus cucuk kat lemon .. pastu terus spray..
emmmm dapat haruman segarkan nur..

Nafira usof said...

sonok lah anak2 dpt berjalan cam nih kan~
dorang nih kadang2 tak tau penat. kang masuk kete karang baru lah masing2 tido kepenatan.

Zaitun said...

Macam2 dapat buku makanan tentu puas jenjalan.

Julia Johari said...

Berkualiti sungguh bersama anak2...wahh beli citrus spray ye sis...

che mid said...

Wah... seronoknya anak-anak kelaur dengan sepupu sepapat, lupa sekeliling leka dengan games tu ya...