TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, March 28, 2016

PESANAN TERTUNAI, ALHAMDULILAH


Assalammualaikum....



Setiap kali member hubby balik kampung pasti ada pesanan dari kami...balik kelantan tuh...pesanan biasa tentulah budu...stok kat rumah tahanlah untuk setahun hihihi

Yang pasti bila masak nasi goreng bubuh sikit budu...masak sambal ada budu...masak asam pedas ada budu...dah terbiasa...masakan jadi sedap



stok kali ini budu, bawang putih jeruk 
dan ori pes tomyam


baru ni goreng ikan bilis+lobak asin
 +jeruk bawang putih
makan nasi panas2..tambah 2 kali juga



semalam buat tomyam seafood, puaslah makan
anak2 bila masak lauk berkuah, bertambah2lah makan




ada jiran kat kawasan rumah orang terengganu pula...selalu bila mereka balik kampung pasti ada pesanan juga dari kami...apalagi keropok lekor lahhh



keropoknya banyak ikan dari tepung
memang puaslah bila makan

13 comments:

babYpose said...

Assalamualaikum, sedap tu QN, letak budu sedap ditekak pasti sedap dalam masakan jugakkan, nak cuba la :)

norhidana miswan said...

benda yg wajib kirim kan...
tp dana tak reti mkn budu sgt kecuali dlm ns kerabu heheh...

jeruk bwg putih tu sedap ke kak

nanonano said...

amboiii untungla jiran tetangga dr pelbagai negeri, hehe
kalau jiran dr pahang sure order ikan patin tu, ekekke...
sy ingt jeruk bwg putih utk mkn cmtu je
blh letak dlm masakan gak eh,
paste tomyam tu slalu nmpak kt pasaraya, sedap ye kak,
nanti nk beli la rasa..

Ann Ishak said...

tang keropok lekor tu memang wajib beli dekat terengganu, KL punya keropok lekor tak pernah jumpa isi ikan pun :(

Kakzakie Purvit said...

Jeruk bawang putih kakak pun sentiasa ada stok Nur
Budu kakak kena belajar dulu..
Nanti kakak nak buat ikan bilis dgn bawan putih jeruklah utk berbuka macam sedap aje.. Heee... pepegi lagi dah ingat nak masak utk petang:)

eima said...

jeruk bawang putih tu mkn mcm mana ... selalu org masak ape ... rasa lagu mana

idzwa kamaruddin said...

sedap nyer!

Husna Rahman said...

amboi..habih semua bubuh budu..

Norhayati Mohd Isa said...

Akak tak pandai makan budu..
Ada kawan kasi tapi tak tahu nak buat macam mana..
Ok nanti nak cuba macam Nur buat tu..

saniah ibrahim said...

Amboi banyak nya stok budu dek.Anak2 akak pun suka mknan pantai timur ni tapi part jeruk bawang putih belum pernah mkn lagi.

hainom OKje said...

Senanglah ada jiran yg duk Pantai Timur ye Qaifa...senang nak mengirim hihi...
Saya ada dulu sorang, org Terengganu selalu duk ngirim dia kalau dia balik, tapi la ni dah meninggal....alfatihah untuk arwah...

Saya mmg hantu kopok leko tu.....adoiiii kecur air liur mak!

Puan Kutu said...

budu tak berapa pandai makan sgt..tomyam suka..kopok lekor lglah peberet..satu famili memang hantu kopok lekor

mawar_berduri said...

saya pun baru je masak tomyam seafood mmg best makan ramai2