TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, March 7, 2016

MAKAN NASI AYAM KAT IOI CITY MALL


Assalammualaikum...



Sekarang ni kalau tanya anak2 bila keluar nak ke mana
jawapanya IOI CITY MALL.. aduh x ade tempat lain ke
situ bestlah mama..dah la tempatnya besar..macam2 ada, oklahh

a'ahhh selalu tengok iklan nasi ayam the chicken rice shop kat tv
nampak macam sedap..bilalah nak makan ni...bertahun juga x jejak sini

kebetulan adik saya datang rumah..sibuklah dok mengajak mak sunya berjalan..along dan angah baru nak baik demam..berjalan punya pasal lupa demam

dah penat ronda2 dn cuci mata...akhirnya hajat nak makan nasi ayam tertunai jua, macam dah tahu je adik saya yg saya teringin benor nak makan nasi ayam the chicken rice shop 

kami ambil set untuk 4 orang makan dan minta tambah 2 lg nasi dan tambah lagi menu lain..harga tak sah kalau tak cecah 100 hinggit



beria aeish dok pilih menu
kita ambil set laaa


adik senyum sikit, oraitt


masa ni abang2 tunggu yup..adik nak pilih dulu
duduk dalam econ along gan angah dah x tahan
baru nak baik demam, gigil balikk


inilah set kami order..tak sabar nak makan
tunggu nasi x sampai2..punyalah angin
terlupa nak hantar katanya sabor ajalah
biasalah budak2 mana reti nak ambil taugeh dengan
tauhu lembut..tak habis..kerabu mangganya pun sedap juga
nampaknya buat sendiri lagi sedappp kan
yang ini anak2 kurang rebut, tak sedap lah tuu
lepas makan jalan balikkk




suka gan deco yang belakang tuh..ceria


yang ni lagi ceria..merahnya mak ngahhh


tak bergerak pun mama..tumpang duduk jap


alang amzar pun naik juga..malu tapi mahu



walaupun dah 2 3 kali datang IOI CITY MALL ni...masa balik kami sure sesat..tup tup tup dah sampai ke kajang..citer dengan hubby sure kena marah..lain kali mata kena celik baru tak sesat bagai..itulah saya...selalu x ingat haaa...baik boss

13 comments:

norhidana miswan said...

bila ramai2 gini... oder sejenis lauk mkn kongsi2 sorang skit semua merasa... sikit pun rasa banyak...

ni ioimall putrajaya tuh ke kak?

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Dulu zmn dok shah alam selalu makan kat chicken rice shop ni sbb fevret anak sulong..sejak dok kuantan, lameè sgt tak makam cni..hehee

rasp said...

akak sekeluarga pun baru je gi makan CRS ni hari sabtu lepas...
lama dah tak pekena....
u sama dgn i sis...
kalo bawa kete sendiri kekdg sesat ntah ke mana2 hahahhaha...
kes tak fokus bila cik abe bawa kete gitu lah jadiknya hehehhe...

- dieyana - said...

lama tak mkn ciken rice shop ni..dulu zaman muda2 suka mkn ni..hiihi..

Kakzakie Purvit said...

Alaa.. Nur kakak pun kadang sama macam tu.
Driving sambil berbual dgn anak-anak tetahu dah terlajak.
Apa lagi perut dah kenyang dah tak terfikir nak apa lagi itu yg jadi:)

Qhaifa Nur said...

Ya..dana skrg situ je tmpt kmi..best kata ank2

Jue said...

jue paling malas pergi iOi city mall..
besar sagt malas nak jalan hahahhaha

aduh lauk dah sampai nasi tak sampai memang hangin...

wahida said...

CRS ni feveret kami anak beranak kak...kalo gi JJ Rawang tu mesti nak pekena CRS ni...saya suka pie tee dia tu...feveret sesangat..

JunAina said...

Dah lama tak pergi IOI City walaupun dekat je last pergi masa bulan puasa beli baju anak kat Brand Outlet...

+ e.z + said...

adoi.... terliur... huwaaaa hu3

Husna Rahman said...

ha'ah dah lama xke CRS..nanti bila kumpul ramai blh ni plan ke CRS.. huhu...terliur plak

Ahmad Hasif said...

chicken rice shop ni kena cari outlet yang ok.. kalau terkena outlet yang tak ok maw termasin la.. hmm. kalau outlet yang okay sedap la pulak.. haha..

kalau sesat guna je waze or google map senang.. confirm tak sesat punya..

Jalan2 sini.. Jom baca,,

Betul ke Domain Termurah $0.88> site.

aizamia3 said...

Memang happening bila keluar reramai.. ;)