TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, December 22, 2015

MASAK RENDANG N9 LAGI

Salam....

Minggu lepas mak dan adik2 datang rumah...

Nak ambil 5 Qhaifa mama balik rumah nenek...memang cam gitu bila cuti sekolah...

Bila dengar mak nak datang plan dengan hubby nak jamu mereka dengan rendanglah...

Mak macam tahu2 saja saya nak makan pulut kuning...call mak nanti datang nak pulut kuning yup...memang pun mak nak buat katanya...alhamdulillah sukanya hati

3 ekor ayam pencen tuh...santan 5 biji jenuh perah..yang pasti buat dengan gembiranya

Tak sangka mak buat rendang juga...rendang tok macam raya pula

Hari tu adik lelaki saya datang sekali dengan FIL/MIL dia...lagi meriah

Malam tuh pula final piala malaysia...masing2 nak burger ambik kau sorang 1

Esoknya masing2 tak nak makan nasi...kita buat bihun sup...ceria tengok mak dapat makan dengan cucu-cucunya


p/s - lagi 2 hari anak2 nak gi holiday ke johor...moga selamat semuanya dalam perjalanan...nak pesan kat mak  tengokkan anak2 bila mandi manda ni😀😀😀

10 comments:

SYANI said...

Seronok bila makan ramai2 kan kak.. Meriah!

AnneRaini said...

meriah betul dpt mkn ramai2. seronok.

idzwa kamaruddin said...

sedap nyer!!

Kakzakie Purvit said...

Kakak pun suka pulut kuning lawan pulak rendang tok alahai Nur - terliur kakak dibuatnya:)

dear anies said...

kak nak sepinggan ;-)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya makan rendang dengan pulut kuning tu...
Lama akak tak buat.. macam nak minta sikit jer kat Nur ni :)

lieyalatif said...

uih kak nur....mmc raya hah...3 ekor hah ayam pencen.... sedap2...ade plak pulut kuning...mmg syok ler.... tu la kak bile masing2 pakat datang ramai mmg bab2 mkn le syok...makan ramai2 ni ade feel lain....

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

wahida said...

meriah sangat makan ramai2 mcm ni kan kak...

LYAfrina said...

sedapnya.....
syok bila bkumpul ramai2 camni..meriah..

selamat tahunbaru kak..smoga khidupan lbh diberkati..amin