TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, December 3, 2013

PENGHIJRAHAN SAYA PULA


Salam Semua....


jika anak-anak bertukar sekolah dari KL ke Selangor
akhirnya keputusan untuk saya pula
menjadi suri rumah sepenuh masa
tak sanggup berulang alik dari KL ke Puchong
diam tak diam rupanya dah 17 tahun
saya berkhidmat di syarikat ini (swasta)
dari tahun 1996 hingga 2013
dari bujang hingga anak 5
saya setia disini

surat notis berhenti telah saya hantar
so last day saya berkhidmat disini pada 13/12/2013
pelbagai suka duka terpahat dalam ingatan saya
bagaimana rasanya selama hari ini
dapat pegang duit sendiri, lepas ini tidak lagi 
selalu berkejar dengan masa untuk ke tempat kerja
berkejar masa untuk anak-anak
itulah penghijrahan buat diri saya pula



rindunya dengan meja ini nanti




pasti rindu nak naik tangga pusing-pusing ni
untuk ke tingkat atas perlu naik tangga ini tau


saya sekarang, alhamdulillah
penghijrahan buat diri saya

30 comments:

lieyalatif said...

alhamdulillah....cantik sgt akak..sejuk mate memandang kak....moga penghijrahan akak ni di berkati Allah....

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah..moga penghijrahan ini membawa seribu kebaikan & hikmah yg tersendiri...amin! :)

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah kak...intan doakan yg terbaik untuk akak..cantik akak..

tangga opis akak tu cantik sgt...kat puchong? dekat la dengan umah intan juga..kompeni apa tu kak? unik tol tangga dia..hee

mama maman aka yana said...

Tahniah... penghijrahan yg terbaik dlm hidup.. alhamdulillah..

Shark Kay said...

lama jugak yer akak berkhidamat kt ctu..
mmg pasti akan merindui tempat kerja dan rakan kerja.
gud luck untk pernghijrahan akak.

amirah said...

alhamdulillah..mesti akak rindu sgt2 dengan tempat kerja ni kan. lama sgt 17 thn tu. takper, berhijrah memang selalunya bawak kebaikan insyaAllah

Tentang Kita said...

lamanyer akak kerja kat situ....

lia said...

InsyaAllah... penghijrahan besar utk akak & keluarga... semoga sentiasa dalam lindunganNYA...

Khai♥Rin : anies said...

mesti sedih kan kak..17 thn bkn 1 tempoh yg singkat... tp kalu kita tggl kn good impression pasti akn d kng oleh pihak syarikat selamanya..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

lepas ni akak jadi suri rumah sepenuh masalah ye...
bila ahaknya kita nak ikut jejak langkah akak...moga ada rezeki lain menanti akak selepas nie...

alhamdulilah penghijarahan besar pada diri akak...
moga ALLAH memberkati akak selalu...aminnnnnn..tetiba jue rasa sayu pulak...

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah.. tentu anak anak akak seronok bila ibu diorang sentiasa ada kan kak..

~Siti Hajar~ said...

Penghijrahan ke arah yg lbh baik & sempurna...Alhamdullilah

Dah 17 thn yer, 17 thn lakukan aktiviti yg sama kan, mesti kekok sikit pasni tp demi keluarga pasti lbh seronok, IsyaAllah sy jg ingin berhijrah tp xpasti bila masanya...

Liza said...

insyaallah, semoga penghijrahan dan pengorbanan ini akan diredhai...

Ain Noraini said...

inshaa allah, perhijrahan lebih baik demi keluarga tersayang...mula2 jer rasa lain sikit..nnt lama2 biasa la dgn perhijrahan itu kann...

Kakzakie said...

Airmata kakak tetiba menitik melihat penghijrahan Nur yg lebih menawan. Cantik-manis dan moga istiqomah doa kakak dari jauh (terharu kakak ni...)

Insya-Allah pasti ada cahaya (NUR) lebih bahagia dan keberkatan dgn penghijrahan ini.

::NureeN:: said...

alhamdulillah...
byk penghijrahan yg keluarga qhaifa kali ni...
nureen baru sempat baca n3 lepas2 ari ni, sorry yerr bz ckit..
comel kak nur bertudung :)..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alhamdulillah.. penghijrahan demi penghijrahan pastinya akam membawa seribu hikmah yang tersembunyi disebaliknya.. akak doakan semoga semuanya dipermudahkan buat Nur...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah best nya Nur dapat jadi surirumah sepenuh masa.. dapat habis kan masa bersama keluarga kan :)

Nafira usof said...

Zura pon teringin nak buat penghijrahan itu jugak. masih berusaha. InsyaAllah kalo ade rezeki.. :)

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Sweet sangat.

Bestnya dapat jadi surirumah sepenuh masa.

eima said...

wahhh dah bertudung ....cantek ...
harap2 semua akan lebih terbaik utk akak sekeluarga

eB said...

alhamdulillah... kalo kita dekat, jom jumpa :)
eB kat Shah Alam

Tihara said...

alhamdulillah moga kak nur istiqamah dlm penghijrahan..
seronoknya jdi suri sepenuh masa
moga semakin murah rezki akak sekeluarga insha Allah..

Mimy Hamid said...

ALhamdulillah kak..besar pengorbanan hijrah akak..ada yang lebih baik menanti lepas ini

Time Traveller said...

MOga keaddan bertambah baik dari sebelum.. Sya doakan untuk akak bersama seisi keluarga bahgia dan tenang dan ceria selalu amin :D

BERT said...

penghijarahan ke arah yang lebih baik... moga Allah mudahkan urusan akak.. Alhamdulillah kak... tahniah ya.. hepi saya tengok hehe

norhidana miswan said...

alhamdulillah... tahniah utk semua penghijrahan akak... akak makin manis bertudung, ya 17thn kerja di tempat tuh msti akak rindu kan saat2 tuh nnti...

tp dh jd suri rumah jgn akak lupe nk berblog sudah ye

aTieYusof Family said...

Salam singgah Rabu kak...:)

» NAJA « said...

sedih pulak baca kisah ni kak
tapi takpe penghijrahan tu kan untuk sesuatu yang lebih baik
doesn't mean lepas ni dah tak kerja akak jadi boring and dull kat rumah kan...
akak boleh ajar anak macam2 aktiviti, anak2 membesar depan mata, utk diri akak pulak boleh masuk byk kelas2 agama ke, kelas masakan, menjahit dan sebagainya..insyaAllah semoga semua urusan berjalan lancar ye

SueZ said...

Saya pun teringin nak jadi surirumah..nk tengok anak anak membesar depan mata...

Sekarang pun saya berniaga dan sharing bantu ibu2 yg nk duit poket duk umah...saya punya impian nak jadi surirumah berpendapatan...kalau akak boring duk umah anak2 perfi sekolah, blh lah contact saya..sueria_ni@yahoo.com