TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, November 19, 2013

TG BALAU


Salam Semua....

masih citer di johor lagi.....anak-anak dah tahu kalau datang rumah pak long tahar di felda pasak, kota tinggi sure akan mandi pantai...tak sudah-sudah menyebut bila nak mandi pantai ni mama....akhirnya lepas akad nikah jam 2 petang kami menuju ke tanjung balau

pergi hari bekerja sure orang tak ramai.....angin punyalah kuat masa tu....pandang langit gelap berharap janganlah hujan biar anak-anak mandi dulu....alhamdulillah tak hujan.....ombak pula kuat.....time ni risau bila tengok hubby dan along aiman mandi.....dalam perjalanan pulang baru hujan turun dengan lebatnya......kebetulan masa tu taufan haiyan tengah melanda filipina.....nasib baik kita selamat kata hubby ya ke sebab taufan haiyan...entahlah ada tempias kot sebab tu ombak kuat.... kelakarnya





bersedia nak mandi anak mama


datang pantai tak sah tak main pasir kan


masa ni nak balik dan kebetulan lalu pulak
 mat bangla ni jual aiskerim
belilah sorang 1
mat bangla ni sangat baik siap bagi free 1
tengoklah aiskerimnya double tuh sangat puashati
harga 1 hinggit saja


jenuhlah anak-anak nak habiskan
menggigil juga makan

23 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Gambar ni kene simpanan :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bukan main lagi...
mandi pastu makan aiskrim...
memang syoklah

Acik Erna said...

memang la sejuk sangat anak2 nur..lepas berendam makan aiskrim..tapi budak2 suka kan

Nazayiena Ayiena said...

Suka tgk gambar diorg adik beradik duduk sambil mkn aiskrim bersama.

Cho Zila said...

tg balautu mcam penah dengar tapi tak tau kat mana...
cantikjer gambar anak2ni...

eima said...

dah mandi laut mkn plak eskrem kena plak angin laut ... sejuk wei

Queen Teratai said...

lor.. x ke sejuk ke lps mandi laut mkn aiskrim?

SYANI said...

Aiskrim camtu hanya jumpa di pantai2 je kan... Best!

eB said...

mkn eskrem klat pantai mmg nikmat la kan? suka... tapi xpuas tgk gmbr... kecik sgt... hu3
ps: canteknya baju2 drg kat header tuh... i lioke :)

aizamia3 said...

tengok anak dara sorang tu.. comel je ikut abang2 dia.. ;)

Kesuma Angsana said...

amboi seronoklah budak2 tu yer !

Nafira usof said...

terliur pulak tengok budak2 makan ais kream.. heheehe

lia said...

saya pernah camping d cni masa belajar dulu... makan ayam bakar pasir lg... sbb masa kipas, kawan2 terkipas pasir sekali he3

asyifa mustaffa said...

Kiutnya memasing....:-)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Masa dipantai tulah yg seronok main pasir Nur... happy jer mereka... akak jer belum bawa mereka jalan mana cuti ni :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Fuhh dahlah sejuk lepas mandi pastu makan aiskrim lagi memang gigil la kann hehehe

Kakzakie said...

Nur tahu tak Tg Balau ni dah tak jauh dari tempat lelaki security yg tembak pegawai bank itu ditangkap...

Bbwana adienia said...

alahai, comelnya 5 beradik tu..mesti dorang seronok kan kak..

Rai Ourkizuna said...

best! tanjung balau ni dekat dengan sekolah menengah saya dulu.. hehe..

sakan diorang mandi sambil makan aiskrim..

amirah said...

alolo...sweet je makan ramai2 ni..

che mid said...

Uiiie..seksinya anak-anak mama!! Teruja sungguh nampaknya..dapat mandi laut, main pasir pastu makan eskrim..utk anak-anak..that is heaven!!

norhidana miswan said...

mcm lenggang je kak... syok lah main, nampak redup je pun... tak lah pns terik kan... syok nyer mana nk dpt eskerim double tuh rm1...

e!ya said...

sedapp tul npk drg mkn ais krim..terliur terus hehehee