TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 20, 2013

PHOTO-PHOTO


Salam Semua.....



tujuan utama kedatangan kami ke johor selain untuk majlis kenduri kahwin anak pak long 
nak jumpa atuk yusuf (ayah MIL saya) sebenarnya...
sekarang atuk dah duduk dengan pak long
siap ada bibik jaganya
dah setahun kami tak jumpa atuk
kadangkala atuk pakai pamper
 jalan dah tak selaju dulu
moga atuk diberi kesihatan yang baik
umurnya dah 80 lebih


sebelum balik KL kami sempat singgah JPO
sempat terjah masuk beberapa kedai
aduh mahalnya, rasanya KL lagi murah kot


afnan dan aeish lepak depan salah 1 kedai
penat berjalan


tetap nak singgah ayer hitam
keladi tuh ada beli juga


nak juga beli telur pindang walau dah sejuk
rugi pulak tak beli bukannya selalu datang sini
beli dalam 20 hinggit


buah naga ni azeem beli 10 hinggit mama 3 kilo


selagi tak habis dok makan saja yup azeem


masa ni singgah kat hentian pagoh
anak-anak ambil sorang 1 mainan
aeish pilih robot, oh tidak akhirnya
mama ambil anak patung


masa kat hentian pagoh juga dalam pukul 8 mlm 
hubby terserempak mak saudaranya  mak cik ma
yang hendak pulang ke kuala klawang, jelebu
dah rezeki kami malam tu suami mak cik nak belanja
kami makan malam
dari pagoh kami menuju ke seremban pula
untuk ke Rostoran Man Tom Yam
besar betul restoran ni


macam-macam yang diorder
anak-anak bukannya nak makan sangat
tak nak mak cik ma kecil hati
saya dan hubby terpaksa habiskan lauk
yang mereka order rasa membazir pula tak habis

21 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

berjalan sakan...
seronok budak2 tue ye...dapat berjalan..

Nafira usof said...

sonoknye cuti2 malaysia.
zura x tahu lagi nak bawa anak2 gi mana sempena cuti sekolah nih.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

semoga atok senantiasa sihat..insyaAllah..

wahh azeem suka benar mkn dragon fruit yer...

Rizziela said...

syoknyer ada orang belanja makan :D

Acik Erna said...

assalam nurul..terliur acik tengok telur pindang,,acik pun suka sangat makan tu..tapi dah lama tak ke johor

Kakzakie said...

JPO memang mahal Nur. Kalau nak murah tunggu YES (year end sales) masa tu tapi dah jadi sesak tak terkira - org S'pore yg conquer..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kalau dah dekat air hitam pun memang dah dekat dengan rumah saya tu hehe

Tihara said...

bestnya telo pindang, hari tu nak buat tp terlupa plak.

asyifa mustaffa said...

Sekali dpt jln....mmg x lpas pluang ye kak...:-)

syariza09 said...

azeem suka buah naga yer..sy pernah gak beli kt ayer itam, masa try manis, tp bila dh dh bw balik masam pulak dah buah tu

Time Traveller said...

Assalamualaikum.. dan Salam Kenal..

Suka tengok happy family macam nie.. moga kekal ceria dan bahgia selalu amin.. :D

Happy la bebudak tu dapat mainan sorang satu.. :D

Queen Teratai said...

JPO tu kalau ada sale mmg murah2 kak.. sediakan duit ajer.. hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya telur pindang, lama tak makan.... Moga atuk yusof cepat sembuh..

lieyalatif said...

wajib singgah jpo ngan ayer itam kan kak...baru lengkap jalan2 ke johor....mak mertua lieya kalo turun ayer itam mmg diborongnye keladi ngan nenas....jagung pun same gak heheeheheh....

wahh langkah kanan la kak ade org belanje...seronok tu jamu selera ramai2 heheeheh....tapi tula bile anak2 tak abis akak le kene abiskan yeak heheheeh...

eima said...

nyk jugak persinggahan dr johor tu ye ....

» NAJA « said...

memang kak JPO bukan best pun
tak kena dengan jiwa saya
tak kira la barang tu murah ke mahal ke, sebab saya bukan jenis yang branded2 kot..lagipon kat KL jenuh dah tengok benda2 gini kan.

cheqna said...

terliur tengk telur pindang..

Rinna said...

Seronok laa budak2 tuh dpt berjalan2 dah dpt beli mainan plak tuh..yer

Moga atuknya cepat sembuh..

aTieYusof Family said...

Kira sekali harung lah ni kan..sesekali berjalan apa salahnya kan.. moga Atuk dipjgkan umur..
buah naga? dah lama tak makan...huhu

Nazayiena Ayiena said...

Semoga atuk sihat,alang2 dah berjln tu mestilah singgah mana2 tempat yg menarikkan.

attyfir said...

semoga atuk cepat sehat
kty dulu singga JPO..pun rasa xde lah murah mana sgt pun..murah lg kl kan