TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, November 1, 2013

KE PWTC SEMALAM


Salam Semua........


amboi Afnan ambil sijil tamat tadika 5 tahun kat PWTC

alkisahnya semalam ada majlis mini konvokesyen untuk tadika/taska permata KEMAS (Gabungan Parlimen Batu) kat Dewan Tun Hussen Onn, PWTC

Afnan pula baru ini menang tempat ke 3 dalam pertandingan silat so kena buat persembahan dan sambut tetamu VIP pagi tuh

7.30 pagi saya dah sampai hubby kerja so saya pergi dengan adik lelaki kebetulan anaknya 1 tadika dengan Afnan.....cari tempat duduk jam 9 pagi majlis bermula.....rupanya ramai ibubapa tak dapat tempat duduk

setiap ibubapa yang hadir perlu bayar RM 35 sorang....riuh rendah dewan semalam akhirnya tempat duduk untuk anak-anak tadika jadi mangsa....kasihan kat anak-anak tersebut

bab makan lagi kecoh jam 12 tengahari majlis tamat.....ada jamuan makan tengahari....anak-anak tadika/taska ada hampir 900....masuk ibubapa anak-anak yang hadir seribu lebih juga semalam.....makanan tak cukup.....tiba turn saya semua makanan licin....lagi kecoh ......ramai yang tak puashati semalam lunch kami semua diberi makan bihun, kuih-muih dan buahan saja....dahlah dari pagi tak bekpes.....tak setimpal dengan apa yang kami bayar...kata merekalah

hingga pagi tadi masih kedengaran kisah semalam....perkara yang lepas jangan diingatkan..kan

jomlah layan gambar pula........






pendekar Afnan yup



bersama sepupu...Ahmad Afif  sebaya tau





sebelum masuk dewan
kongsi makan roti dengan kengkawan



pas masuk kami ke dewan



acara bermula dirasmikan Ketua UMNO Batu
(YB Senator Datuk Hj Yahya Bin Mat Ghani)



alhamdulillah...
Afnan terima sijil akhirnya untuk 5 tahun



inilah menu lunch saya semalam
perut tengah lapar dari pagi tak bekpes
balik rumah baru makan nasi...



15 comments:

eima said...

kesian ... ni under kerajaan bwh kementerian wanita ..kena komplen lah ... mana duit bajet dr kementerian ni ..silap² kena sapu ngan penganjur kot .. takan la even kerajaan cam ni....

Kesuma Angsana said...

baguslah dtg support anak2 macam ni !

Qhaifa Nur said...

- (eima)

hubby pun cakap begitu...kalau dia ada semalam habis kena sembur ni...
memang tak puas hati tau...sabar sajalah

- (Kesuma Angsana)

sebab sayangkan anak-anaklah KA...kami kesini jua..

Ummialyaanas said...

untung budak2 skrg tadika pn ada konvo..kite dulu xmerasa cam nih..

tapi nape menu lunch mcm tu??xkn gula naik harga smp menu lunch pn xde bajet??haishhhh

Khai♥Rin : anies said...

ahniah afnan...

x patut la cm tu..suppose utk anak2 asingkn...utk ibu bapa tetamu asing kan...

Kakzakie said...

Maaf kakak kata ye Nur.. kalau tadika kerajaan biasa yg jadi macam ini. Tak tahulah mana silapnya. Tapi biasa mereka utamakan VIP aje org kecik pandang sebelah mata aje..

Qhaifa Nur said...

- (Ummialyaanas)

untung sangat-sangat siap ada konvo...kalau nak tahu tetamu VIP pun kena pakai jubah juga...jubah mcam konvo kat U tuh...

rata-rata nak makan nasi ha..ha..

- (Kakzakie)

memang tak salah kata kakzakie...
sekolah kerajaan memang begitu...peruntukkan ada tetap nak minta duit ibubapa.....
mulalah orang cakap belakang...duit masuk dalam poket sipolan itu ini...macam-macam hal ada

Qhaifa Nur said...

- (KhaiRin : anies)

terima kasih...

memang diasingkan kerusi anak dan ibubapa...dah kerusi tak cukup...masa anak-anak bangun ambil sijil...tempat kosong duduk sajalah...buat tak tahu saja...

Mimy Hamid said...

kelass nya konvo kat pwtc..baru taadika tu

amirah said...

mestila orang pertikaikan kan kak sebab mintak byaran tapi tak semua yg dpt makan. bg saya pun mahal jugak tu bayaran yg dipinta. mesti ada yg tak telus dlm management tu..

asyifa mustaffa said...

Ini bajet kira cmna la ni...wat naya orng smpi x ckup mkn...salah pihak penganjur la ni...kena buat report ni...klau x...thun dpn...x de perubahan la ...jugak....

Nafira usof said...

lerrr... camtuh plak jadiknye yer.
AJK majlis x biasa buat majlis besar2 kot. hehehehe
takpe lah kan~ janji anak kita selamat terima anugerah.

Tahniah buat pendekar Afnan..:)

hazlina azmi said...

tahniah untuk anak....jom follow blog saya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Tihara said...

walau apa pun, tahniah afnan :)

Deqla Manjew said...

hikhik..comelnye pendekar.. dah lama x ke pwtc tu.. dulu slalu gak sbb ada mmber keje situ.. skng dia dah dah benti tu yg stop singgah situ..haha