TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, October 9, 2013

SANTAI DI CAMERON HIGHLANDS - 1


Salam Semua...


06/10/2013 kami ke Cameron Highlands lagi....pergi awal pagi malam hari balik...dari KL kami masuk Bentong>Raub>Pos Betau dan terus ke CH keluar kat Tanah Rata...jalan clear kereta pun tak banyak....senang ikut sini dapat tengok permandangan yang indah awal pagi

Sebelum sampai ke Tanah Rata berhenti kat projek empangan terbesar kot kat CH ni....masih dalam pembinaan punyalah luas...sayup memandang dari atas jalan...sempat tengok jam tangan baru pukul 9.30 pagi..dari sini cuaca dah sejuk belum naik CH lagi




posing papa gan hero-hero tengah jalan 







pandang bawah gayat sangat masa ni, tinggi tuh





empangan dalam pembinaan..besar, luas





belum sampai dah sejuk mereka ni



kaktus ayam, cantik



adik saya shikin (mak lang) turut serta sekali



habislah hubby dah jumpa orang jual petai...hantu petai tau hubby ni



akhirnya beli 1 ikat RM 10...bila hubby makan puas hati katanya terbaikkk



aeish kesejukan

26 comments:

lieyalatif said...

bestnye kak nur...dah lame lieya tak ke CH...last due tahun lepas rasenye tu pun sbb join kursus.....rindu nak mkn jagung mutiara kat sane....

Nurulhuda Abdul Latip said...

tahun lepas ke CH dah mula rindu nak ke sana lagi, huhu sebab banyak tempat tak abis jelajah lagi

amirah said...

cool la kak ayah dia ngan hero2 ni. tetiba teringin nak anak ramai...hahaha...teringin jela bolehhh..

Ummiarissa Mahdi said...

nur tak lalu benta-lipis ye ke CH,kalau tak boleh kita jumpa,baru sangat tu g sana...

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

kali ini best kak Nur ke CH...sejuk amat sangat...jagung manis tetap beli bawa balik...

- (Nurulhuda Abdul Latif)

kali ini kami naik gunung...best

Qhaifa Nur said...

- (amirah)

my hero2 dah jadi macam orang bujang amirah...kejap dah besar..

ada rezeki tuh nanti..In Shaa Allah

- (Ummiarissa Mahdi)

sekarang selesa ikut Pos Betau (Sg. Koyan)...x ikut Tapah atau Simpang Pulai dah...

benta-lipis tak lalu...bole tembus juga ke...tak ada rezeki kita..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye pergi CH..tak pernah lagi ke sana..Happy jer tengok anak2 akak tu..^^

Kakzakie said...

Pergi hujung-hujung tahun sejuk CH kalau tak macam biasa aje kan Nur.. apa lagi sekarang kadang hujan... itu yg tambah sejuk..

Rai Ourkizuna said...

ramai pulak yg pegi CH baru2 ni.. hehehe..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa kemain lagi berposing,,,semuanyer ceria...bestnyer pi CH ni...
petai tu sedapnyer kalo wat sambal petai...tetibe...kat sana memang bayak jual petaikan segar2 lak tu...

Tina Othman said...

Bestnya Cameron, musim2 panas syok naik sana

aanie said...

xde kete lalu ye kak? seriau lak sy tgk posing atas jln tu...hehe..

SYANI said...

Tengah2 jalan pun sempat posing tu.... Mesti tak banyak kereta kan waktu tu.

eima said...

kami pun lalu situ je klu CH mls nk lalu tapah pening..

mama maman aka yana said...

wah.. beshnya.. bila la nak ke cameron lg nih.. dah masuk tiga tahun kot tak kesana.. hehe

Kesuma Angsana said...

walla cameroon highland mmg bestlah !

Zuraidah Butang said...

hahha selamba posing tgh jalan korang nie

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah smpi Cameroon highland Nur sekeluarga ye.. akak baru nak rancang pergi.. Memang tak de kereta sungguh lah tu sempat berposing lagi tu hero-hero tu ;)

Qashmere said...

memang seronok pergi CH. saya sukaaaaaaaaaa

QueeN TerataI said...

wah.. berjalan saje akak ni kan.. untunglah anak2 ye x..

n O e s u h a i m i said...

dah lama x pergi CH...mahalnya petai tu...1ikut sampai RM10..

eira eixora said...

bestnya dapat g jenjalan.

Wani said...

bestnya kak jalan2 ..bila la niat nak g jejalan sampai.. seronok nya tegok anak2 akak tu suka jer ::)

Umi Qi said...

Seronok betul percutian sehari pi CH....sgt menyeronokkan tgk telatah anak2 bujang akak di tengah jalan raya hehehhehe....lucu masing2...suka tgk petaiii aummm

AYuNG said...

g ke cameron xkan jemu kan..hehe

ps: xpenah pulak p cameorn ikut bentong....1day nanti nak try jugak la...jauh x kak?

Khai♥Rin : anies said...

kaktus ayam? mcm mn tu?