TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, August 21, 2013

TAPAI RAYA


Salam Aidilfitri Semua...


setiap kali raya MIL mesti buat
kali ini tapai dibungkuns dengan daun keladi







fev hubby dan adik-adiknya
saya suka juga 


lepas salam bersalaman serta jamu selera
dalam pukul 11 pagi
kami ke hospital putrajaya melawat
mak sedara hubby yang lepas operation
sehari sebelum raya akibat kanser rahim
semoga mak chek panggilan kami buatnya
cepat sembuh





hari raya so semua berbaju melayu
masuk hospital

28 comments:

lieyalatif said...

fuh kak tapai!!! lieya suke tapai...lieya suke pulut atau ubi...tapai ubi biasenye lieya mkn ngan susu sejat tu boh eskrim tak pun buat cekodok...mmg sedap gile kak...tapai pulut mkn gitu jek la hheheheeheheh

Queen said...

tapai kalau bungkus dgn daun kayu tu.. fuhh.. sedapnyaaa....


Tentang Kita said...

camner nak wat tapai tu...suka mkn tp x reti nak buat la...

Qhaifa Nur said...

-(lieyalatif)

kak nur suka macam tu saja..takut makan banyak..tapi pernah makan tapai goreng...sedapnya lieya..
sedap juga bubuh aiskerim ni...

- (Queen)

lagi sejuk lagi sedappp...

amirah said...

saya tak reti sgt nak makan tapai kak..tapi mak mertua memang selalu beli tapai

Qhaifa Nur said...

- (Tentang Kita)

tak pandai nak buat tapai...
samalah kita suka makan buat tak reti he..ha..

Lynn Hamzah said...

mesti best tapai tu kan...tp lynn x suka arr kak...ntah kenapa agaknya...

Tina Othman said...

sedapnya tapai

wahida said...

saya suka tapai pulut kak...errmmmm, sedapnya, terliur tgk kak..huhu...

semoga mak chek cepat sembuh hendaknya...amin...

ainnoraini said...

raya hari tu mak mertua pun buat tapai jugak...sedapnya tapai...

Kakzakie said...

Cantik aje MIL Nur bungkus tapai guna daun keladi. Tak calang-calang org tak jadi Nur.

Moga mak saudara cepat sembuh, kesian beraya di hospital.

ct rahani said...

sedapnya tapai kak.. klu kak ganu nih hidangan wajib di pagi raya.. huhu..

semoga mak chek akak segera sembuh.. amin..

Kesuma Angsana said...

1st time tgk tapai bungkus daun keladi ni, selalu daun pisang, or daun getah aje hehehe

Ummiarissa Mahdi said...

saya suka tapai jugak...sedapnyaa....

Ya ALya said...

ya suka tapai ubi en suami suka tapai pulut..baru2 ni g perak,pakai tapai di bungkus dalam daun getah...first time jpa n makan....

yg daun keladi ni pun first time ya nampak kak nur....

mst suka kan orang yg sakit di lawat di pagi raya....

LadyBird said...

1st time lb tgk tapai dibalut ngn daun keladi.. biasanya lb balut ngn daun pokok getah..

Pen Biru said...

salam ziarah dan follow sini

AnneRaini said...

xmakan tapai sbb xleh terima rasa die..huhu

diana said...

sedapnya la hai tapai..makan pulak time cuaca panas ni memang sedap la.

Ibu Lala said...

Memng peberet la tapai ni. Sll jugak beli.

Khai♥Rin : anies said...

kalu dpt mkn sejuk2 best ni!

::NureeN:: said...

sukanyerrr....
skrg dh x byk org bungkus pakai daun keladi mcm ni kan.. byk tarok dlm tapaware kecik tu

QueeN TerataI said...

sedapnya tapai....

LYAfrina said...

baru lya tahu ada gak tapai gna daun keladi ye.. biasa daun rambutan kan?? eyh..ke daun mde?? lya x mkn tapai..

Wak Gelas™ said...

selamat hariraya makk.,ahHKs

BERT said...

waduhh2 tapai... fav sgt lm la x mkn...... waaa nk carik tapai jugakk! huhu

AYuNG said...

sedap nya tapai
=)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

pandainya buat tapai sndri.. 1st time tgk ada kengkwn yg tau buat tapai..