TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, August 23, 2013

SEDAP KE LAPAR


Salam Aidilfitri Semua...


punyalah banyak pilihan makanan
masa BBQ raya tuh
hingga makaroni carbonara
dipandang sepi oleh anak-anak
apa yang direbutnya tentulah ayam golek

akhirnya sarapan 3 syawal kami 
tentulah yang best (agaknyalah)
keluarkan makaroni dari peti ais
letak cheese banyak-banyak
lalu dibakar apalagi berebut
sedap ke lapar ni
minta buat lagi adalah






kalau pergi rumah atuk/wan
makan mesti sama-sama, kongsi-kongsi
ini yang telah diajar dari kecil





sedapkan


selagi bunga api tak habis
dok main sesaja




19 comments:

Hanis Azla said...

As-salam qhaifa..

tengok gambar pun dah nampak sedap.. memang betul2 sedaplah tu..

JaSSNaNi said...

sedapnya macaroni bakar... :) cheese tu yg best.. :D

yang bunga api tu.. banyaknya stok.. :D

norhidana miswan said...

heheheh bkn bdk2 kalu kite yg org tua pun suke makaroni cheese bkr tu kak... bile dh bkr ngn cheese terus lain jd nyer

::NureeN:: said...

klau cheese lebih mmg sedap kan hehe...
nureen x kasi anak2 main bunga api sbb asben x izinkan.. tp kat umah bb sitter drg bg main.. so tgk jer la

Aishah Jahirah said...

pergh nampak menyelerakan.....makan ramai2 menambah kemesraan...:)

Qashmere said...

Cheesy makaroni ke tu. Sedapnya

amirah said...

sedapnyaa..terliur ni kak..huhu

Kakzakie said...

Biar ajar mereka berkongsi Nur itu lebih baik, lagipun makan bersama keberkatannya lebih..

:: Mrs.Eady :: said...

Sedap tuuuu :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Banyak lagi stok bunga api tu ye Nur ...

Berselera sungguh mereka makan.. tentu sedap :0

Ya ALya said...

sedap la tu kak nur...klu tak sedap tak suh buat lagi.....

terliur lak ya tgk....

ct rahani said...

sedapnya kak.. terliur plak tgk makaroni bakar tuh.. :)

Tihara said...

alhamdulillah, betui kak memang nampak cedapp sangat :)

Wani said...

salam kak.. baru planning nak buat makaroni bakar tapi tak terbuat jugak hihi.. masa kecik2 gini lah kena ajar sharing2 ..banyaknya stok bunga api..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur...sedap sgt tu sbb tu licinnnn :)

Eiqa Almond said...

Lambat laa pulak nak wish, hehee Tak pe Tak pe, selamat hari raya ye kak.! :)

dwaty said...

BUDAK2 SERONOK KALAU MAKAN RAMAI2... CEPAT JER HABIS...

Tina Othman said...

Buat mcmana mac dgn cheese tu

Khai♥Rin : anies said...

kalu sy pon licin jg tu hehehe