TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, August 15, 2013

RAJINNYA ANAK MAMA SORANG NI


Salam Aidilfitri Semua...


sebelum cerita perihal raya
kita cerita hal sebelum raya dulu
nak tak
sehari sebelum raya saya tak hantar
aeish pergi taska, adik duduk dengan neneklah
rupanya aeish ada projek terancang dengan nenek yup
buat kuih gunting dan siput hari tu 






seriau mama tengok aeish pegang pisau tuh



kuih siput
yang ini saya buat sempat lagi tolong tuh
padahal baru balik kerja



kuih gunting
setiap tahun mak mesti buat
mama yang gunting tau

18 comments:

Puan Awin said...

rajinnya dia tlg nenek wat kuih...

Ema Johari said...

rajin tolong ibu yer..godd girl

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah lama akak tak makan kuih gunting tu Nur... post resepi kuih tu Nur... akak nak buat :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

rajin sungguh nie... :)


akak..minta no phone/facebook/email..

saya nak jemput akak datang rumah saya sabtu ni.. kami wat open house.. kat semenyih..

akak reply kat email saya yerkk... nk send alamat rumah

siti_doraemon85@yahoo.com

AnneRaini said...

kuih siput kalo dpt yg rangup mmg layan.

Fieza79 said...

Xjmp lg kuih siput rya kli ni
.sdp nya lau mkn mmg asyik xblh nk stop smpi lnguh mulut mngunyah hihi

Rizziela said...

untung ada anak dara..

paling malas nak buat kuih siput...tp makan paling laju :D

Khai♥Rin : anies said...

untung ada ank pompuan sorg ye kak..yg abang2 nyer ke mn? ;-)

Tina Othman said...

Sedapnya kuih gunting

Cho Zila said...

kuih siput yang akak nak buat tak buat lagi ... ha... ha.. kuih kesukaan anak2 akaktu...

LYAfrina said...

bagusnyer dia.. nanti besar2 mesti rajin ke dapur juga ye..

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

Tihara said...

kami dah lama tak buat kuih siput ni..yang jual pun takde..next year kena usahakan ni..
selamat hari raya kak n maaf zahir batin :)

che mid said...

ha ah le, tak nampak kuih siput la tahun ni.. teringat-ingat pulak acuan dia tu..

Kakzakie said...

Kakak pun buat kuih ini Nur. Rajin anak dara Nur. Budak-budak memang suka bab buat kuih kan..

ainnoraini said...

rajin anak dara ni yee...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa rajinnyer dier buat kuih siput....kuih gunting pun ader...bestnyer..
Selamat Hari raya...

Kesuma Angsana said...

mmg rajin sungguh lah,, senang maknyer nanti2 hehehe

Ibu Lala said...

Alhamdulillah bagusnya. Moga rajin sampai besar ye. Tolong mama buat keje.