TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, July 30, 2013

IFTAR RUMAH MIL LAGI....


Salam Ramadhan Semua...





sabtu lepas sebelum pergi rumah MIL singgah
di Ramly Halal Mart dulu
plan nak masak spaghetti masa buka nanti



masa ni masing-masing sibuk nak beli itu ini
 nampak burger nak, nampak nugget nak
kalau bole semua nak lah



sementara tunggu papa bayar lepak dulu
kan amzar, adik



sebelum keluar beli ayam bakar madu 
anak-anak dok asyik tengok
abang ensem tu potong ayam



sedap juga ayam ni, bole beli lagi harga RM 14 saja



anak-anak lebih suka spaghetti kuah merah
 ni dari carbonara


yang ini mama kena habiskan


28 comments:

::NureeN:: said...

best2...
nureen teringin nk iftar kat luar

:: Mrs.Eady :: said...

Sedapppp nyer!!

Qashmere said...

Semua nampak sedap2

SYANI said...

Kat rumah saya pun carbonara tak jalan...

Acik Erna said...

assalam nur..anak acik pulak suka spaghetti goreng

amirah said...

anak2 saya pun suka spagheti yg tradisional je kak. yg carbonara mmng x mkn sgt

Kakzakie said...

Anak-anak kalau boleh memang semua dia nak Nur. Tapi kita sendiri kena pantau kalau tak boleh bengkok dibuatnya...

Bolognese kan tak pedas dan nampak merah tu yg mereka suka:)

JaSSNaNi said...

sedap nya nampak ayam tu.. spageti tu pun dua2 pun nampak sedap... :) best dapat makan kat rumah MIL lagi.. saya tak de chance tahun ni.. asben ajak balik pun nanti pagi raya..

AnneRaini said...

spageti sedap.ayam pun sedap.

mama maman aka yana said...

sy suka bolognise.. hehehe

Kesuma Angsana said...

sedap2 menunyer tu !

ainnoraini said...

sedappp tuu...
anak2 kakain suka mkn mcm tuu..

e!ya said...

wahhh spageti sedap tue..niat nk buat tak terbuat lagi..

Khai♥Rin : anies said...

murah tu kak...kat bazar pon da 16 hengget

ct rahani said...

sedapnya spaggeti kak.. :)

Queen said...

carbonara tu sungguhmenggiurkan =)

eima said...

dah berhari2 nk buat tp tak terbuat ... huhuh
asek masak mende lain je ...murah la tu ayam tu klu kat sini sekor RM19 tu

qemaishak said...

Sedap tu kak, iftar qema tak pernah tak tinggal nasi lagi takat ni hihi

NM03 said...

meleleh ailio tgk carbonara!!! huwaaaa

Rinna said...

Sedapnya tgk spegatti..tuh..

norhidana miswan said...

ramly mart tu ada kt mana je kak? syok la pulak msti mcm2 ada kt situ kan...
murah la ayam panggang madu tuh kak, sekor rm14 je ek...

aanie said...

2 jenis la ye masak...kalau sy pun suka bolonaisse lagi dari carbonara sb x muak...

wahida said...

ya Allah kak, sumpah terliur tgk bolognese tu kak...huhu...

Ema Johari said...

nampak sedap ni...

LYAfrina said...

lya bru tau RAMLY ada market dia rupanya..besar gak tu...

carbonara febret lya.. ni tercari-cari gak..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur,nampak sedap spaghetti kuah merah...anak2 suka yg pedas,tu yg cpt habis :)

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

ourkizunarai said...

ayam tu memang nampak menggoda..