TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, June 7, 2013

SEBAB KERJA MAKAN MALAM LEWAT



Salam Semua...


Rabu baru ni saya balik lewat sebab kena siapkan tender yang perlu dihantar semalam. Stress juga dibuatnya   bayangkan dari pagi menaip tak siap-siap hingga ke petang hari. Masa tu masih cool lagi...

Dari petang bawa pula ke malam hari, bos order pizza hut pun saya tak berselera nak makan sebab dalam hati nak siapkan cepat kerja ni.

8.30 malam hubby call bila nak settle kerja ni sebab anak-anak dah kelaparan, ada pasar tani petang tuh plan nak beli barang basah time tu tapi tak sempat sebab saya balik lambat.

Nak sejukkan hati hubby dan anak-anak masa pick up saya nanti terus pergi makan...

Tup, tup, tup jam 10 malam baru saya keluar masuk dalam kereta macam-macam soalan dari anak perlu saya jawab, jawab jangan tak jawab...sorilah buat anak-anak mama



siakap stim
order siakap menyejuk hati malam tuh...


akhirnya kami menuju ke Hawina Seafood, Ampang berdekatan dengan Hospital Ampang Puteri untuk makan malam lewat kami




lidah lembu goreng kuning...
kata anak-anak lembut, sedap juga....

selain itu kami order juga burung puyuh goreng, cendawan masak tiram dan sup ekor



minuman macam-macam jenis ada...




p/s - esok pagi nak balik kampung di Manjung Perak ada kenduri kahwin adik sepupu saya....

25 comments:

Tina Othman said...

Lidah lembu wuhuuu tak penah try pun

Acik Erna said...

acik tak pernah makan lidah lembu..sedap ye qhaifa..

lieyalatif said...

Siannye kak nur...betul2 lewat tu akak balik keje...risau hati nak jumpe anak2 kan kak....tp nak buat camne kan kak..dah tuntutan tugas....

Kak, lidah lieya penah mkn but sup je...goreng gitu x penah plak....tp tetap nampak sedap...

Hati2 dlm perjlnn esok kak...

Kathy Tuah said...

ikan siakap tu nampak sedap tapi lidah lembu tu x penah rasa lagi ;-)

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!

lia said...

x pernah rasa lidah lembu ;)

Zuraidah Butang said...

lidah lembu? wahh tak pernah makan..or tgk pun.hehe

QueeN TerataI said...

ada hikmah gak tu balik lewat.. dpt mkn best2.. hehehe

Khai♥Rin : anies said...

lidah lembu...best tuuuuu

Rinna said...

Wahh exotic betul menu lidah lembu goreng tuh. Tak pernah makan.. :)

Tgk siakap stim pun sedapnyaa.. Lewat pun janji makan kan.. :)

wahida said...

balik lewat mmg tak best...sian kat anak2 kan kak...huhu...


hubby saya suka lah lidah lembu...saya tak reti makan...huhu...

Qhaifa Nur said...

- (Tina Othman)

hubby rajin beli sup lidah lembu...
yang dibuat goreng 1 first tima makan..sedap juga...

memang paksa anak-anak makan...

- (Acik Erna)

betul cakap anak lembut...sedap juga...

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

memang lewat lieya...bila dengar tak makan luluh hati...tu yang nak cepat balik...

biasa makan sup juga...
ini pertama kali makan..sedap juga..

- (Kathy Tuah)

tengok ikan siakap tuh sejuk sikit hati...
terkejut juga bila hubby order lidah lembu..makan sajalah he..he..

Qhaifa Nur said...

- (Mrs. Eady)

dah lapar...

- (lia)

ramai tak pernah makan yup...
sedap tau...

Qhaifa Nur said...

- (Zuraidah Butang)

kalau bole tak nak tengok lidah lembu ha..ha..
makan ok..

- (QueeN Teratal)

apa yang berlaku pasti ada hikmahkan..

Qhaifa Nur said...

- (KhaiRin : anies)

jenis hubby mahu semua anak2 merasa makan...perlu rasa dah rasa baru tahu anies...

- (Rinna)

fev hubby ni...
bole order lain kali...

Qhaifa Nur said...

- (wahida)

memang tak best balik lewat...
badan penat dan sakit-sakit juga..

bole geng dengan hubby akak macam ni wahida..

Kakzakie said...

Anak-anak masih kecik belum pandai masak sendiri, bila sesekali kena makan lewat kesiannya... nak buat macam mana kan Nur tanggungjawab kena bereskan (tender ada masa kalau lewat dah reject)..

Qhaifa Nur said...

- (Kakzakie)

luluh hati bila hubby cakap anak2 tak makan lagi masa tuh...kerja lagilah tak tenang...

dah tanggungjawab kena selesai hingga sudah...
setuju tuh Kakzakie
(tender kalau lewat hantar kena reject, 13 tahun rupanya dah buat tender opis ni)...

norhidana miswan said...

aduhla kak, tensen nyer kalu kne bt keje urgent kan kak, pastu kene stayback lak... nsb lah suami ngn anak2 akak sbr menanti y ek... siap dpt upah mkn sedap lg

Bbwana adienia said...

salam kak..

bestnya menu makan malam tu..paling best ikan stim tu..

Tihara said...

wahh lama dah tak makan lidah lembu tu, mmg sedap dari daging goreng :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hohoho meriah sungguh makanan tu... pandai Nur pukul hati mrk semua ;-)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedap2 menu yg diorder..
kalau akak mkn kat luar terutama restoren tomyam.. menu lauk yg diorder boleh dikatakan samaaaaaa jer setiap kali.. blk2.. tomyam campur, sup ayam/tulang, telur dadar, ayam/daging goreng kunyit & kailan ikan masin.. hehe..

Rai Ourkizuna said...

mesti rasa kenyal2 lidah lembu tu.. tak pernah rasa.. haha..