TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, June 11, 2013

CENDOL BAKAR & BUKIT MELAWATI


Salam Semua...


balik manjung konvoi 2 buah kereta, lepas singgah rumah adik di saujana utama, sg. buluh perjalanan diteruskan melalui kuala selangor dalam pada tuh teringat cendol bakar

alhamdulillah hubby singgah jua, akhirnya dapat beli cendol bakar ni dan otak-otak makan dalam kereta tak singgah lama pun, tengok jam baru pukul 11 pagi tapi orang dah ramai





jam 11 pagi dah ramai orang singgah makan minum...



beli 5 bungkus saja...



otak-otak pun ada...


dalam pada tu call adik lelaki saya nanti singgah kat bukit melawati, kita naik bukit tau tapi sedikit hampa pintu masuknya tutup so tak dapat naik atas tapi lega juga menurut kata hubby banyak monyet atas sana, takutnya

last-last kami lepak kat tepi sungai bawah saja, aiman dan azeem sempat jenjalan kat kawasan sungai kata mereka banyak ketam mama...







sama anak papa...



last sekali tepek gambar tuan blog la...



p/s - banyak juga citer kat perak ni...
dan esok juga nak pergi seminar perkeso...

33 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Nur cerita cendol... ptg ni nak buka puasa dgn cendol lah :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedap juga pekena cendol musim2 panas ni kan.. lg2 kalau dpt berbuka dgn cendol mcm yati dok ckp tu..

GA GreenArtwork said...

cendol tu die bakar ker? atau name die jer...

My recent post : Tips Menyusun Atur Blog Anda

norhidana miswan said...

kalu pg awal pg ok lah kak cendol bakar tuh tp kalu pg ptg mmg ramai gile sampai ada rela jaga jln kak... masa dana pg tuh pun dlm kul 11 lbh, bile ptg nk singgah dh penuh...

wah2 bujang akak tu tak lama lg sama beso lah ngn abah nyer

Khai♥Rin : anies said...

tang mn yg di bakar cendol nyer tu kak...nk tau jg ;-)

Kakzakie said...

GAGreen tu macam kakak dulu ingatkan cendol tu dia bakar hihi...

Femes dah cendol dia ni kan.

Ema Johari said...

panas-panas sedap minum cendol ni..

Kathy Tuah said...

selalu nampak orang citer pasal cendol bakar ni.. macam best je..

AYuNG said...

sedap kan cendol tuh kak...=)

sy dh penah p bukit melawati...ada ramai "kawan" atas sana..

hehe

lia said...

sy pernah lalu c2 tp x bole singgah beli cendol sbb masa bulan puasa he3

Qhaifa Nur said...

- (CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)

puasa ke...
sedapnya dapat buka posa dengan cendol...

- (MaDiHaA a.k.a Ratna)

tak lama lagi kita posa...
seharian posa semua sedapkan..

Qhaifa Nur said...

- (GA GreenArtwork)

dulu ingatkan cendol tu dia bakar...
rupanya bakar nama owner cendol tuh..

memang femes tau...

- (norhidana miswan)

masa adik akak bawa balik dulu sedap dana...
tapi entahlah makan baru ni makan kureng pulak...kureng gula merahnya ha..ha..

Qhaifa Nur said...

- (KhaiRin : anies)

gula merahnya anies...
itu penyedapnya...


- (Kakzakie)

samalah dengan nur, Kakzakie..
rupanya nama owner kedai he..he..

Qhaifa Nur said...

- (Ema Johari)

memang tak cukup semangkuk..

- (Kathy Tuah)

memang femes...

With Julia said...

Cendol bakar powerrrrrrr :)

anie said...

sungai banyak ketam...apa lagi tangkap makan le...hihi

Qhaifa Nur said...

- (AYuNG)

bila hubby ajak naik atas hati tak sedap Ayung...
banyak monyetkan...lemah nak naik
nasib baik tutup ha..ha..

- (lia)

kalau makan situ, dah habis kita bole tambah lagi tau...
sebab tuh ramai orang...

aanie said...

oo..rupanya nama owner...hahah....
mkn cendol time panas mmg heaven kak...

QueeN TerataI said...

selalu balik kuala selangor tp blm pernah singgah cendol bakar tu kak

Masni Syafie said...

wahh...cendol terbakar siang hari...hahaha
memang terBAKAR..hehe..boleh singgah pasni
follow =)

Zana Adieyza said...

x pernah try pun cendol bakar tu.. hehehe

Norzila Zakaria said...

zila ada lalu tu ari..tp ramai sgt..kensel asben ckp..sedap tak kak cendol dia

che mid said...

Masih tak sempat nak ke cendol bakar, hari tu lalu tapi bergegas nak solat maghrib jadi tangguh plan. Betul, memang banyak monyet atas bukit tu..

Yana Shaiful said...

xpernah try plak cendol bakar..huhuu bestnya klu dpt mkn di musim panas ni

ainnoraini said...

tak pernah sampai lg kat situ..mkn cendol bakar...

amirah said...

yang drive tru tu ek kak..? gelemer dia ye skrng

ct rahani said...

sedapnya cendol kak.. klu panas terik pekena cendol mmg heaven je kan..

wahida said...

cendol ni walau dekat je dgn kampung saya tu, saya tak berkesempatan lagi nak pegi kak...huhu...

Cho Zila said...

cendul bakar tak penah sampai padahal lalu lalang.. suka singgah cendul borhan(tak silap) sebab ada cendul durian....
bukit melawatipun tak penah dapat lagi berposingni... bilaler gamaknyer...

syariza09 said...

awal2 lagi pon kat situ mmg ramai org p beli yer...mmg laku sungguh cendol tu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm masih belum berkesempatan nak makan kat cendol bakar....

yan's cottage said...

dah ramai tayang cendoi bakar kat blog....Yan belum merasa lagi...kepingin pula he heee....

fieda said...

cendol bakar....alahai....bile nk merasa ni..