TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, June 13, 2013

TELUK BATIK & TOKONG CINA


Salam semua...


Semalam tak dapat n3 sebab pergi Seminar Seranta PERKESO kat Jalan Tun Razak tuh. Kalau dengar pasai kemalangan ditempat kerja masa sessi soal jawab takutnya...yang best rakan sebelah saya orang Bernama TV tuh...namanya Cik Ruhaizah Yaakub, baik orangnya terselit juga kisah artis he..he..seronok dapat berkenalan dengannya.

Aduh cerita balik perak tak habis lagi jangan boring okay..

Pernah dengar citer dari adik-adik pasai tokong besar berhadapan dengan laut kat kampung opah tu tapi saya tak pernah pergi pun dan sekarang dah jadi pusat perlancongan pulak.

Sebenarnya bukan nak datang sini pun hajat hati nak tengok laut tau, masa sampai air laut tengah surut dalam pandang tuh sempat jeling-jeling pandang tokong tuh banyaknya patung dan tinggi-tinggi patut ramai datang sini...





inilah tokong besar tuh kat belakang kampung opah...



azeem kena dera, turun bole naik tak dapat pulak...





Jangan tak tahu sempat lagi pergi mandi kat Teluk Batik, sukanya hati anak-anak dapat mandi laut kebetulan hari tuh memang panas terik. 









inilah homestay yang kami sewa, sangat selesa siap ada mesin basuh lagi...

17 comments:

Deq's Qienz said...

bestnya gi jenjalan..

Khai♥Rin : anies said...

kalau x silap, hujung thn lepas sy ke kulim naik bas dan rs nyer ternampak patung2 tu tp sy x sure kt mn sbb ada satu area tu mmg byk patung...

With Julia said...

cantik ye rumah homestay tuh...waaaaaaa best yer

munna said...

seronok gi jenjalan ye.... perak baru sekali munna pergi itupun sebab pergi bukit merah

Qhaifa Nur said...

- (Deq's Qienz)

walaupun 2 hari saja..

- (KhaiRin : anies)

yang ni kat Kg. Pasir Panjang Manjung...sekarang dah banyak tokong macam ni kan anies...
seriau pulak kita tengok..

Qhaifa Nur said...

- (With Julia)

homestay tuh memang selesa sangat..250

- (munna)

ha..ha.. jangan tak tahu munna bukit merah pun tak jejak lagi...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah bestnya mandi laut nur... semidi ke homestay tu nur :)

Kakzakie said...

Kesian Azeem jadi mangsa gurauan adik-beradik lain:) Tapi bila jadi macam ini mesti selepas tu semua gelak kan:)

QueeN TerataI said...

wah.. x abis lg story jenjelan ye kak.. syokla anak2 lbh2 lg semua dh besar ye x? mmg seronok bawa jln2 ni.. queen x pernah ke teluk batik tu kak...

AnneRaini said...

dah lama dah tak gi mandi laut... yg tak tahan tu tang panas tulah..hehe

ct rahani said...

anak2 enjoykan dpt mandi laut.. sama la ngan anak sy.. balik ganu hari tu sempat gak mandi laut.. :)

lia said...

bestnyer tgk muka2 gembira mandi laut.... sy suka duduk homestay gak kalau jalan2, lagi murah dr duduk otel

lieyalatif said...

mmg besar kak tokong tu....

lieya kelako pic takleh naik balik tu...ye la kak, leh tahan gak tembok tu tinggi tuk budak2 heheheeh...sudahnye mesti kene angkat...

uihh kak besarnye lobang depa korek heheheheeh...berapa laa dieorg korek tu hehehehhh

norhidana miswan said...

pns2 terik pun ok yek mandi manda, aah la kak banyaknyer patung2 kt tokong tuh... nsb lah patung nyer tka hodoh2

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Nur,

Agaknya tak ada kanak2 yang tak suka air sama ada sungai atau laut atau kolam renangkan.

Besar sungguh patung2 tu.

BERT said...

eh kat mana kampung opah tu.. tak penah tengok plak patung besar tu.. siap pegi teluk batik bagai... lame saya tak pegi teluk batik.. rindu betul sana... ehhe padahal duk perak je pun... memang dekat nak pegi sane hehe

AYuNG said...

kak, pasnih up cita homestay pulak eh...

hehe..utk info..
=)