TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, April 22, 2013

BAJU PUSAKA NI


Salam Semua...


Bila aiman dan azeem masuk pengakap tahun ni baru hubby teringat akan baju pengakapnya 

Baju pengakap ini memang disimpan rapi oleh emaknya begitu juga dengan baju-baju yang lain tak kira hubby punya atau adik-adiknya memang disimpan elok hingga kini

Baju pengakap hubby ni dah berusia 28 tahun. Baju ni memang ditempah khas sempena Jemboree (perhimpunan pengakap sedunia) masa tuh hubby darjah 5. Tanya hubby kenapa tempah katanya sebab nak  jaga standard he..he.. begitu juga butangnya tempah tu







Baru ni minta aiman pakai tak nak, malu, tak sama dengan baju pengakap sekarang katanya macam-macam alasan yang diberi. Kata papanya pula no beli, beli tetap kena pakai baju ini juga mahal tuh papa tempah, kalau tak nak papa beri pada adik - adik yang lain





tengoklah muka kalau dah tak nak

Baru saya teringat awal tahun hari tu ada tempah
t-shirt pengakap untuk aiman dan azeem kat cikgu hingga kini senyap saja kena follow up ni

35 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kesiannya dia kak, huhu..Nangis ke?

Acik Erna said...

kesian tengok muka dia..harap2 cepat la dapat tshirt..

lia said...

he3 nmpk sgt muka Aiman x ikhlas nak amik gambar ekekekeee

maria firdz said...

baju truun temurun.. ala best pe.. heh.. tapi budak2 mesti nak baju baru kan.. :)

Ema Blog said...

lamanya simpan... tapi tulah anak..pasti nak yg lebih barukan..hehehe

amirah said...

memang betul2 pusaka ni kak sampai 28 tahun dah simpan..huhu..mak mertua akak sama mcm mak mertua saya. masih simpan baki pampers adik ipar sy yg skrng ni dh 20 thn. huhu. nak simpan untuk cucu dia (anak saya)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kesiannya...
takpelah sayang pakai dulu..nanti mama beli yang baru ye

Rai Ourkizuna said...

hahaha..muka kena paksa.. jadi ibu bapa..kita mmg pk sayang kalau tak dipakai sebab elok lagi.. tapi anak2 pulak..malu sebab lain dari orang lain..hehe..

lieyalatif said...

Heheheheh comel muke x ikhlas pakai tu kak....

Lama baju tu kak...mmg nostalgia sungguh tu kak....tp yela kak baju skrang dah lain...sian anak akak nanti hehehehehe....baju tu leh simpan wat kenangan kak....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehhee... muka terpaksa je tu

Qhaifa Nur said...

- (Nurulhuda Abdul Latip)

memang tak nak pakai...

- (Acik Erna)

anak-anak sekarang pandai memilih..
t-shirt memang kena tanya cikgunya balik...

norhidana miswan said...

heheeh yelah kak, itu baju dh 28thn dulu msti dh lain pesen nyer... zmn skrg nih lengan pendek, kalu di otter mungkin lbh kurang sama ngn yg skrg kot hehehe

Qhaifa Nur said...

- (lia)

memangpun lia...

-(mama firdz)

kata myhubby baju pusaka..
masih elok lagi...tak nak juga

Qhaifa Nur said...

- (Ema Blog)

itulah yang akak respect MIL, barangnya baik baju dll masih elok dijaga...

- (amirah)

lama tuh MIL simpan pampers...
samalah dengan MIL akak..pandai mereka jaga...

Qhaifa Nur said...

- (Jue a.k.a Ibu 2F)

kasihan juga Jue...
kalau dipaksa pun tak guna kan..kan..

- (Rai Ourkizuna)

ayatnya malu orang tengok...
nampak aiman dah besar nak jadi orang bujang he..he....

wahida said...

wah...dah 28 tahun baju tu...mmg lama sungguh tu...

tapi masih elok terjaga rapi ye kak...masih cantik lagi...

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

memang nostalgia lieya...
tak nak pakai akak simpan buat kenanganlah...

- (C.M.A @ CikMoonAdnan)

mula-mula hot juga, bila fikir balik tak kisahlah...

Qhaifa Nur said...

- (norhidana miswan)

kaler memang sama...
akak rasa cantik yang ini lagi..

- (wahida)

mula-mula dapat tahu memang terkejut..28 thn dah usia baju ni..

memang elok lagi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..dah lama juga tu..masih elok lagi..hehe...Aiman buat muka terpaksa..:)..

yan's cottage said...

memanglah dia tak nak....kan warnanya dah lain sikit sekarang tak sama macam kita dulu....

With Julia said...

x sangka baju pengakap masih disimpan elok dan cantik....sgt2 bertuah

Khai♥Rin : anies said...

Uiiii kak...boleh msk muzium ni...
sy fhm...kalu dah x nk tu...ttp x nk hehehe

Ya ALya said...

budak2 klu lain je baju tu,mula la tak nak pakai...

bukan apa kak...dorang tu takut kena ejek je kt sekolah tu....

Kakzakie said...

Kalau sekolah-sekolah di Johor ni Nur setiap hari rabu anak-anak akan berpakaian ko-ko apa yg dia ambil. Kalau pengakap pakai pengakap, tunas puteri, bulan sabit dan sebagainya...

Qhaifa Nur said...

- (LiLy@MaMaQiStInA)

masih elok lagi..dah orang tak mahu simpan saja lah he..he..

- (yan's cottage)

lain sikit saja warnanya...budak sekarang yang lama tak mahu he..he..

Qhaifa Nur said...

- (With Julia)

masih elok...
betul tu sangat bertuah...

- (KhaiRin : anies)

masuk muzium, bole sangat ni anies..


Qhaifa Nur said...

- (Ya ALya)

sebab kena ejek dengan kawan, setuju Ya..

- (Kakzakie)

kat sekolah anak Nur yang tak ada baju bole pakai baju sukan...
padahal dah lama order tak sampai2 lagi t-shirt pengakapnya...

Kesuma Angsana said...

la sian ler pulak..

TiranaAduka said...

teringat pulak masd ta nak join pengakap ni.mak dan abah tak mampu nak belikan uniform.simpan aje hasrat ta.

LYAfrina said...

nistalgia sngguh..skarang dh muat kat ank plak.. a ah tringat dulu femes dgn kem jamboree.. skarang ni ada x lg ?

Kak Nik Ja said...

aiman tu memang sah tak nak lah tuh...hihi
dulu2 akak pun x berpeluang nak masuk pasukan beruniform ni sebb harga uniform yg mahal

QueeN TerataI said...

sian dia kena paksa yer.. sbb berbeza dgn org lain tu agaknya dia xnk pakai,

LYAfrina said...

singgah pagi selasa

BERT said...

lain ye baju pengakap... bru sy tau ader bju pngkap camni hihi

fieda said...

betul2 baju pusaka ni...