TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, March 25, 2013

PULAU SANTAP, JANDA BAIK


Salam Semua.....


Ini cerita minggu lepas kami ke rumah MIL, hubby pula memang dah lama plan nak pergi pasar pagi di Nilai. Jam 7 pagi saya , hubby, FIL/MIL keluar rumah

Dapatlah beli serba sedikit barang untuk masak lunch nanti. Memang saya dengar adik ipar hubby ada ura - ura nak ajak kami semua pergi camping di Janda Baik. Dah semua berpakat nak pergi cepat - cepatlah masak boleh lunch kat sana nanti

Jam 12.30 tengahari semua berangkat menuju Janda Baik, sampai sana jam 2.30 petang cari tempat istirehat yang sesuai, buka juadah dan makan, makan.......







(chalet pun ada bole sewa)





(seronoknya mandi...)



(menu lunch kami sup ikan, gulai pucuk paku, tempe goreng.......)



(anak ikan sepat yang saya beli di pasar pagi nilai, goreng saja tapi anak - anak cukup suka)



(bakar ikan terubuk dan ikan kembung, hubby balut dengan kertas suratkhabar rendam dulu dalam air)



(tempat ni memang dalam, anak - anak mandi digigi air saja kecuali along dan angah)

17 comments:

Tina Othman said...

bestnya berpiknik

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak baru bercerita dgn member ofis pasal janda baik ni.. tak dpt nak gambarkan mcmana keadaan kat sana.. nampak mcm best je kan...

KhaiRin : anies said...

wahhh seronok nyer...knape x ajk sy skali? ;-)

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Dah lama tak makan dan berkelah ditempat2 macam ni.

Ada juga dengar di Janda Baik ni banyak tempat2 rekreasi yang cantik2.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah bestnye berpiknik macam ni..anak² happy jer..

lieyalatif said...

Bestnye kak....sejuk2 air sungaiii....pas mandi perut lapaaa makan lak lauk2 kg...fuhhh mmg best kak...ramai ckp kat sini best kan kak...tgk suasana pun bersih jek tu....sesuai bawak anak riadah time cuti2 sekolah tuh....

Acik Erna said...

cuaca panas sekarang ni memang seronok kalau dapat berendam

fieda said...

mmg seronok dpt berendam gini..

aanie said...

jauhnya dr nilai pegi janda baik...

kreatif husband akak...

my all said...

syoknya kak...

tapi mmg nampak air dia dalam la...mcm scary pulak...huhu...

mama said...

wah syoknya bermandi manda..tak pernah sampai lagi tempat ni.. ;)

LYAfrina said...

bestnyer piknik ramai2.. cuti sekolahkan.haruslah hiburkan anak2

Zira Aziz said...

ni janda baik kat bentong kan..selalu gak lalu ms nk blk kg..tp xpnh singgah ..mcm bes je..

BUNDA a.k.a KN said...

SALAM UKHUWAH DAN SALAM KENAL DARI BUNDA :)

norhidana miswan said...

cantik tempatnyer, tingin nk ajak family pg mandi2 situ... tp teringat masa bwk aiyan gi mandi kt ulu yam tuh esok terus dia demam, serik dh

::NureeN:: said...

sedapnya.. msk lemak pucuk paku :)

Kesuma Angsana said...

nampak menarik kat sini yer