TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, March 6, 2013

BERAS BARLI PUTIH


Salam Semua...


Selalu beli yang timbang saja rupanya Ayam Brand pun ada beras barli putih

1 tin boleh masak dalam 4 kali harga RM 5.20. Barlinya putih, rasa pun berbeza dengan barli yang lain dengan cuaca yang panas sekarang memang sedap minum untuk sejukkan badan





(tak sabar - sabar aeish nak minum....)



(ini kembarnya apalagi ikan sardin laaaaaaaaaa.........)


27 comments:

Masya said...

saya un baru tahulah hihihihihi.. ada dalam tin rupanya... kalau yg mcm ni.. x payah basuhlah yer.. boleh terus minum...

Alycia said...

tq singgah blog Alycia.. jemput dtg lg yer ;)

oh air barli ni mmg feveret anak Alycia ni.. and mee too ;)

Sue-Rya Qistina said...

x pernah try lagi. tapi suka jugak ngan sardin ayam brand ni.

# dah lama x singgah kt blog akak. hehehe

www.suriaqistina.blogspot.com

Ummiarissa Mahdi said...

masak macam rebus barli biasa tu je kan...dah mudah sekarang nak cari barli..

Qhaifa Nur said...

- (Masya)

cantik - cantik isi barlinya...
tetap kena rebus dulu macam biasa...

- (Alycia)

sesuai dengan cuaca yang panas sekarang...sedap

Qhaifa Nur said...

- (Sue-Rya Qistina)

tq masih sudi lagi singgah sini...

sardin ayam brand tiada tandingannya kan..kan..

- (Ummiarissa Mahdi)

tetap kena rebus macam selalu...
beza dengan barli yang lain, yang kita beli secara timbang tuh...

Tina Othman said...

biasa tgk kat giant tapi tak penah belek pun

skrg musim panas sesuailah minum barli

♥ ROS ♥ said...

Moden skrg ni kan..semua dlm tin... Hihihi

Nurulhuda Abdul Latip said...

Time panas2 ni memang sedap minum barli kan? Saya tak pernah beli barli tin ni biasanya beli dalam paket je..

norhidana miswan said...

ada kak, sbb penah beli dulu, tp dana tak berapa suke lah barli... kalu kordial barli yg jalen tu suke lah ehhehe

emy pokden said...

sy kalau beli beras barli mmg beli cap ayam ni..senang..

Liza said...

sedap pulak tgk air barli tu, rasa mcm nak buat terus...hihhi

amirah said...

dah biasa guna barli ni kak sebab nak carik yg timbang punya atau dalam pek punya x jumpa..huhu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Baru lily tau ada jual dalam tin ye barli ni...

Tihara said...

sejuk badan n lawas kencing..teringat sbb ms mak lepas operate minum ni alhamdulillah lancar kencing :)

aanie said...

biasa order kat kedai je....nak buat x pandai...hehe....

MaMa Rey said...

saya pun baru tau ni..ada barli dlm tin rupanya

dwaty said...

baru tau... tau sardin jer... :)

Ena's Palace said...

Ohh yeke...baru tau jugak ni...tq coz sharekn kat cni...

lieyalatif said...

kak, lieya pun dulu tak tau...tgk mak mertua minum baru tau kak...sedap ni kalo cuace panas buat air barli sejuk...nyaman jek lalu kat tekak....

akak tgk sardin tu tingin plak sambal sardin heheeheheh

azieazah said...

Kak Azie selalu beli jer beras barli tu. Murah sangat. Tapi kena rebus sendiri la.

Barli ni elok utk sejukkan panas badan.

LYAfrina said...

owh.. rupanya ada gak bali dlm tin camni..biasa beli yang kena bancuh tu

❤Kamsiah❤ said...

la tak tau pulak ayam brand ada barli..biasa dok rebus barli yg beli timbang tu ja

salam kenal dari akak..follower ke 428

Maya Mayana said...

baru tahu juga...barli putih ni pun bagus minum masa pregnant..dan utk kencing kotor

::NureeN:: said...

eh.. ada yerr.. tak tau plak... :)
bagus minum barli time skrg ni kan

n 0 e s u h a i m i said...

tak tau plak ada dalam tin...biasa beli jenis biasa jer...

mama said...

ehem baru tahu ada barli jenama cap ayam..hu2..