TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, February 26, 2013

SALAH BACA RUPANYA MAMA


Salam Semua....


Baru ini Afnan bawa balik surat memo dari tadika kemas, saya baca tulis gotong - royong dan pertandingan mewarna yang akan di adakan hari sabtu 23/02/2013  jam 8.00 pagi. 

Bila sekali baca ada gotong royong rasa malas nak hadir. Sabtu pagi semua anak - anak excited nak teman Afnan ke tadika beri sokongan dalam pertandingan mewarna. Dalam pada tuh Aiman sempat balik rumah beritahu cepat mama ada meeting dalam hati berkata kenapa ada meeting pula bukan gotong royong. 

Dok leka buat kerja rumah dalam jam 11 pagi anak - anak balik, Afnan siap bawa hadiah lagi dan surat beritahu mulai tahun ini semua tadika kemas diwajibkan beli insurans MAA Takaful dengan bayaran RM 10.00 untuk murid - murid dibawah seliaan mereka.

Saya ulangi baca surat memo kembali kenapa ayatnya mesyuarat agong dan pertandingan mewarna, bukan gotong royong, mata saya ke yang salah nasib baik hubby tak tahu kalau tidak habis saya ha..ha...




(sori Afnan mama silap baca tiada gambar Afnan tengah mewarna, tahniah sebab dapat hadiah)



(abang-abang yang excited nak buka hadiah....)



(sabarlah kata Afnan marah tuh.........)



(ini hadiah saya buku dan kaler.......)

23 comments:

dwaty said...

apsal muka cam tak suka cer hadiah tu... mesti harap dapat hadiah lain ni... hehehehehe

intanfirdaus247 said...

heheheh..awat kak nur leh baca jadi gotong royong lak n? ekekeke

:: Mrs.Eady :: said...

ishh... :)

norhidana miswan said...

ahak2 akak mmg melampau tahap cipan.... tak larat nk gelak... tp kadang2 dana pun pernah terbaca slp gitu

lieyalatif said...

Hahahaahah mcm mane leh salah ni kak nur...seb baik ade gak adiah dpt tu hehehh...kemain excited yg lain2 nak tgk same ape adiah afnan dpt tuu..

Dasat kak ye skrang tadika pun ade mesyuarat agong hah....

amirini said...

Assalamualaikum....

hehehe... AmiRini pun selalu kena macam ni...
Selalunya akan minta wife tolong confirmkan...

Ummiarissa Mahdi said...

baca cepat lah tu ...tu yang bertukar tu hehehe

NM03 said...

tahniah afnan, tapi kpn muka masam cenggitu?

h a p r a q said...

salam perkenalan..baru follow blog ni...

kelakar...gotong royong dengan mesyuarat agong...ujung tu ada la bunyi sikit2...hehehe

eima said...

aku pun slalu salah baca gak ... otak bermasalah kot ...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lnda pun slalu salah baca, dan slalu kena bebel ngan anak kesudahannya.. hehehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sebutan ayat tu nak sama..tu yg tersilap baca tu...lily pun selaly begitu...
Tahniah buat Afnan ye.. ^^

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kadang2 dah banyak mata pun berpinar tue mama salah baca

Kakzakie said...

Anak-anak Nur selalu menang pertandingan mewarna. Anak-anak kakak jenis tak berseni macam kakak jugalah Nur. Tak pandai...

Tahniah buat Afnan.

eB said...

rezeki tuh.
tahniah afnan :)

aanie said...

haha..camne la blh baca gotong-royong lak....

Cho Zila said...

tahniah dapat hadiah.. oklahkan .. yan penting ... macamanalah mamani... nak ngelat yerk..

munna said...

macamana lah tu boleh salah baca ye .. abg2 semua yg lebih teruja nak buka hadiah Afnan ye

wahida said...

tahniah afnan...


saya kalau ada gotong royong pun malas nak join kak...hahaha...

mama said...

he2x..ehem dah kena pakai spec.macam mama.. dulu mama pun pernah tersilap baca..

Tihara said...

ehehe lucu, punye lah takot kena gotong royong..blog ni kaler biru..berbelas hari tinggal blog, rasa dah lain suasana bloging :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehe.. agaknya masa akak baca surat tu, akak mmg dah letih kot time tu.. tu yg tersalah pandang tulisan mcm tulis gotong royong

Kesuma Angsana said...

he he he kdg2 jadi begitulah bila dh jad mama ni