TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, February 8, 2013

NGAKU SAYA


Salam Semua.....

Jumaat yang sejuk disebabkan hujan pagi ini dan hari ini last kerja lepas ini kita semua cuti panjang sempena CNY. Masing - masing dah ada planning holiday di mana tuh, hubby berhajat nak bawa anak - anak ke PD mandi laut katanya tapi sure mana - mana tempat yang kita pergi mesti ramai orang. Selamat bercuti semua.

Hari ini nak citer tentang ngaku saya pula masa singgah di OTK tiba - tiba nampak buah ngaku terus cakap dengan hubby nak cuba buatlah.

Saya beli tak sampai sekilo kalau sedap esok - esok buat lagi, malamnya dengan gigih saya menggoreng ngaku ni kata hubby sedap macam ada satu rasa yang sukar dinyatakan, amboi bunyi ayat macam suruh buat lagi saja bagi saya memang sedap.....








T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini.....

28 comments:

Nieyl said...

amboi...sedap sampai x terkate nyer...:)

Mama Vogue said...

Buah Ngaku? Tak penah dengar..huu
Cer tunjuk yg dah kluar dari plastik..hihi. Macam kerepek ubi plak ye..

BERT said...

1st tme dengar pasal buah ni.. tak penah tngok plak..

::NureeN:: said...

nmpk byk psraya jual.. tp x pernah try nk beli n buat.. hehehhe

anie said...

rajinnye sis...selalu nampak kat tesco..tapi tengok je..beli idak gak..heheh

happy holiday sis...

lieyalatif said...

wahh akak pun dah berngaku...heheeheh...lieya pun tejebak kak dah ramai kate sedap2...tapi beli 5 bijik jek sbb tak rajin nak menyagat haahahahah....tapi mmg sedap pun kan kak...

SYANI said...

Memang ramai yang kata sedap tapi saya sendiri tak pernah rasa @ try buat sendiri.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapkan..hari tu nyesal beli sikit...skrang cari kat jusco takde jual dah...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

xpernah makan... tapi mmg tau sedapnya ngaku nie..

Qhaifa Nur said...

- (Nieyl)

memang sedap Nieyl...

- (Mama Vogue)

entahlah orang kata macam buah sengkuang cina...lebih kurang kot...
dah siap jadi kerepek...sedap

Qhaifa Nur said...

- (BERT)

femes buah ngaku kat blog sebelum ini...aaa akak dah cuba

- (NureeN)

tak semua pasaraya ada NureeN...ikut nasib kita juga...

Qhaifa Nur said...

- (anie)

nak makan punya pasal..kena rajinkan diri he..he..

- (lieyalatif)

akak pun dah berngaku lieya, puas rasa hati...memang nak cuba lagi...

Kakzakie said...

Memang sedaplah Nur. Kakak pun suka. Kakak kalau goreng selain bubuh garam sikit kakak campur bawang putih juga.

Qhaifa Nur said...

- (SYANI)

memang sedap SYANI..ada satu rasa bila dah makan....

- (LiLy @ MamaQiStInA)

akak ada baca n3 LiLy pasai ngaku ni..memang sedap kan...betul sekarang nak cari dah susah buahnya.....

Liza said...

akk tak kenal langsung buah ngaku tu cmner ...hihihihi jakun betul la..

Qhaifa Nur said...

- (C.M.A @ CikMoonAdnan)

tak rugi mencuba Moon...

- (Kakzakie)

hari tu berngaku tak sempat nak bubuh macam yang Kakzakie buat nak cepat sebab badan dah penat...nanti bole Nur cuba idea Kakzakie tuh..

memang sedap...

Qhaifa Nur said...

- (Liza)

kalau kat pasaraya mereka tulis buah arrow head macam tuhlah...
akak mula2 jakun juga ha..ha..

N i e Z a said...

tak penah tau pon pasal ngaku ni

AnneRaini said...

sy sgt suka kerepek ngaku ni.. puas cari tp susah pulak nak jumpa area putrajaya. agknya sbb kat sini tak ramai cina.

wahida said...

sumpah saya tak pernah dgr kak...huhu...festaim dgr ni...jakun jap...

Cho Zila said...

tak tersempat2 lagi nak men"ngaku"... sedapkan...

Acik Erna said...

assalam Qhaifa..acik pun ada cuba beli sikt je..buat kerepek tu..sedap pulak..cari di tempat acik tak de pulak jual..teringat2 kesedapannya

azieazah said...

Lepas sagat tu, ada campur bahan lagi tak? Atau terus goreng masuk dalam kuali begitu saja?

LYAfrina said...

muisim ngaku kembali..
lya dari dulu x sempat2 lagi berngaku..sedap ke?

mama said...

pertama kali dengar tentang buah ni..hu2..

ANISRAHIM said...

Orang cina suka sgt makan ni. dorg ckp mcm kerepek jgk kan rasanya?

eima said...

org rajin je boleh buat ni .... org mls cam aku ... idak la kot ...

norhidana miswan said...

dh musim2 akhir ngaku kan kak, dana tgk kt care4, aeon dh takde dh ngaku nih... tp mmg sedap kan rasanyer