TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, January 8, 2013

SUKU SAKAT TOK DEBOK......


Salam Semua........

Sekarang keluarga disebelah arwah abah saya sedang menyatukan keturunan kami TOK DEBOK. Mengambil kesempatan dikenduri kahwin anak pak chu lokman baru ini, ahli keluarga TOK DEBOK telah berkumpul disebelah paginya di Restoran TG Corner di Seri Iskandar Perak tak jauh dari rumah pak chu.

Selepas sarapan pagi, satu mesyuarat dan taklimat keluarga untuk mengatur perjumpaan sesama keluarga dibincangkan. Perlantikan ketua, setiausaha dan bendahari telah dibuat dan dipersetujui semua yang hadir. Dengarnya perjumpaan pertama keluarga akan diadakan dalam bulan Mei 2013 (3 hari 2 malam) nanti. Moga silaturrahim keluarga akan berterusan.





(cucu cicit Tok Debok..lupa pulak kami semua generasi ke berapa....)



(aeish bersama ahmad afif ( anak adik lelaki saya......)







(tengah meeting sama ni, yang masuk adik-adik saya...)


(yang tak masuk duduk dalam ni..boraklah.......)




(sebahagian menu pagi tuh ...)



T.E.R.I.M.A  K.AS.I.H kerna sudi singgah sini...........

31 comments:

Nieyl said...

nieyl igt blog nie..dgr gambar anak2 akak...tadi nak bukak..eh..header gambar tuh dah tukar..hihihi~:)

Anamarza Sue said...

Bestnya kumpul ramai-ramai, mana sedara mara yang tak berapa kenal tu boleh dirapatkan

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm family sebelah ayah pon pernah cuba buat utk mengumpul keturunan keluarga kami... tapi agak sukar... apabila ramai yg tua2 dah meninggal.. so.. cucu cicit ramai yg xkenal sedara... huhuhu

QueeN TerataI said...

sesekali dapat berkumpul bersama sanak saudara ni mmg bestkan...

BERT said...

wah ni mesyuarat keluarga ye kak.. meriahnya!

Kakzakie said...

Moga impian pada bulam Mei itu tercapai Nur. Mesti meriah sebab melibatkan keturunan yg entah dah berapa generasi kan..

AnneRaini said...

sy tak tahupun sy keturunan apa or sape..yg tahu sape atuk sy jek..hehe

e!ya said...

bagus buleh mgeratkan ikatan adik beradik..

ct rahani said...

bestnya aktiviti camnih.. leh eratkan persaudaraan..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bagusnye ada perjumpaan macam ni..dapat mengeratkan lagi silaturahim keluarga..^^

Lynn Hamzah said...

bagusnya...keluarga saya belum buat lagi macam nie...

Cik Awin said...

wah...header baru dah ye...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bagusnya... boleh tahu nanti generasi yg keberapa lepas ni Nur :D

Qhaifa Nur said...

- (Nieyl)

blog akak je ada anak ramai Nieyl he..he..tak kan dh lupa akak kot...header 2013 juga ha..ha..

- (Anamarza Sue)

bila ada perjumpaan gini baru kenal...perkembangan lanjut kami tgk kat fb saja...

Qhaifa Nur said...

- (C.M.A @ CikMoonAdnan)

dlm ramai2 tuh mesti ada sorang yg bersungguh2...baru berjaya kan

- (QueeN Teratal)

macam2 kisah keluar masa nih....

Qhaifa Nur said...

- (BERT)

siap ada mesyuarat keluarga lagi...sekarang pengerusi dah dilantik...

- (Kakzakie)

macam tak sabar nak pergi Kakzakie...moga tak bertembung hal lain......

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

dulu mmg kami tak tahu, skrg dah tahu...

- (e!ya)

moga ikatan keluarga berkekalan juga.....

Qhaifa Nur said...

- (ct rahani)

moga acara yg dirancang dapat memeriahkan majlis hari tuh......
macam bersemangat aja he..he..

- (LiLy @ MaMaQiStInA)

betul tuh...

Qhaifa Nur said...

- (Lynn Hamzah)

saya pun macam percaya...boleh cari keturunan sendiri...alhamdulillah

- (Cik Awin)

header baru..suka2 saja he..he..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

seronokkan dapat kumpul ramai2

Qhaifa Nur said...

- (CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)

moga ikatan kekeluargaan berkekalan hendaknya...nanti nak check kami generasi ke berapa ha..ha..

norhidana miswan said...

kalu dpt berkumpul msti seronok bt majlis kan kak... masa tu lah blh kenal segala sedara mara yg mungkin tak penah jmpa

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam fauziah..bestkn klu ada family day tuk kluarga besar kita...semoga ukhwah terus trjalin kekal..

munna said...

mesti ramai nanti berkumpul kan... seronoknya boleh jumpa saudara mara yg ramai

::NureeN:: said...

wahh.. generasi berkumpul nih sure meriah nanti :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bagus ada penyatuan keluarga mcm ni.. silaturrahim berpanjangan..

TiranaAduka said...

salam sis nur
Tirana aduka doakan smoga hajat sis nur pd mei ini terlaksana

Thanks sis sudi lapangkan masa di tempat tirana aduka

lieyalatif said...

meriahnye kak...bagus aktiviti gini kan kak...sedare mare akan saling kenal mengenali kan....dpt tgk dari generasi ke generasi ....tapi tu laa kene ade org yg rajin la nak buat kan....seronok tgk family muhibah akak nieh....

Kasih Salina said...

bagusnya ada reunion camni..boleh eratkan sesama ahli keluarga yg lain..

ieja amieja said...

elok ada perjumpaan2 mcm ni..kena plk saudara mara sume dah duk jauh bercicit2 kan..jarang berjumpa..blh kenal blk saudara tu..jgn nnt nak kawen x tau dgn sedara sendr sebenarnya pernah berlaku tau..^^

Kesuma Angsana said...

amboi meriah!