TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, January 9, 2013

AFNAN DI TADIKA.......


Salam Semua......

Hari ini dah 6 hari Afnan belajar di Tadika Kemas. Alhamdulillah, tiada masalah bagi Afnan untuk ke sekolah lagi bersemangat adalah. Nak bangun pagi pun tiada masalah bila dengar riuh rendah suara abang - abangnya automatik mesti bangun. 

Di tadika Afnan ada geng kerna sepupu beliau belajar di situ juga yakni anak adik lelaki saya (Ahmad Afif). Mereka berdua ni rapat, sebaya juga.





(hari first sekolah sebelah mata bengkak sikit, macam kena gigit semut...)

Makanan pedas memang kesukaan Afnan, bila cikgu tanya siapa kat sini makan pedas dialah yang first angkat tangan...



(dapat saja baju sukan asyik membilang hari bila nak bersukan ni mama...kena pakai hari selasa dan khamis...)


Tapi dalam hati saya kini sangat rindukan Afnan dengan gaya dulu sebelum masuk tadika memang dari umur 1 tahun inilah stail beliau. Kini saya terpaksa terima hakikat Afnan dah mula masuk alam persekolahan so kenalah ikut peraturan sekolah.





(geng 1 tadika Ahmad Afif..........)



(kini tiada lagi rambut terpacak dari Afnan, sedihnya rasa........)



T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini..........

19 comments:

ainnoraini said...

seronok ye gi sekolah..

semoga jadi anak yg pintarkann...

lia said...

sabtu ahad boleh pacakkan semula kak he3

AnneRaini said...

takpe2 cuti sekolah boleh bela rambut panjang sikit bolehlah pacak..hehe

anie said...

bagus la senang bangun pagi....
anak saya aduyai...ari2 buat drama air mata...huhuhu

nanti cuti sekolah pacakkan ye ;)

lieyalatif said...

afnan pandai mkn pedas kak? wahh sgt kagum tau.....senang mcm tu nanti org rumah die heheehehehehe....

ye la kak, bile dah masuk sekolah style rambut takleh laa nak melaram mcm dulu kan...tu pasal lieya pulun bela rambut dayyan tu...esok2 masuk sekolah kena laa cantas huhuhu

SYANI said...

Adib pun suka rambut pacak. La ni dah takde..

N i e Z a said...

wow..tol2 pacak rmbut afnan...

bagusnye dia..tak nangis gi tadika..anak saya tiap2 pg nangis gi taska..hihihihi..

QueeN TerataI said...

ada geng kat sekolah okla.. cepat dia boleh terima keadaan sekeliling.. mmg terpacak sungguh tu..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

tadika kemas straight sikit undang2nya..tp bagus la mcmtu..
anak saya ilham tadika swasta, mmg tetiap ari rambut pacak dia.. nanti dah btul2 skolah abis lah jugak..huhuhu

Kakzakie said...

Tak kisahlah rambut ut janji Afnan jadi budak bijak. Rambut bila-bila boleh buat kan.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hensem tengok afnan rambut terpacak tu :D

::NureeN:: said...

emir pon kami suka wat rambut pacak jugak tp x boh gel lagi la sbb dia kecik lg juz tarok minyak jerr.. x kekal la, pastu tombang..
mata tue rasa mmg kena gigit semut la..

Kesuma Angsana said...

nampak seronok dier amboi gaya rambut !

Nieyl said...

singgah petang...hamboi2....ce tgk rambut pacak die tuh.....tajammmm

norhidana miswan said...

walau camne pun gaya rambut afnan, dia ttp ensem

BERT said...

stylonye afnan dgn rmbut pacaknye huhu

NM02 said...

belajar rajin2 tau

LYAfrina said...

woww.. terpaca rambut afnan.. be a good boy ye.. blajo rajin2.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wow..stylonye rambut.. :)
Belajar rajin² ye..^^