TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, January 25, 2013

SUKA DARK CHOCOLATE SEKARANG.....


Salam semua.......


Dah hubby suka makan dark chocolate sekarang, semua kena makan 
Rasanya yang pahit - pahit manis berbanding yang biasa tapi dark chocolate mahal sikit 
Tapi sangat puas hati walau mahal






(terbaru ada buah dan kacang)



(dark chocolate 55% cocoa)



( 99% cocoa - memang tak bole makan sebab tersangat pahit  hingga kini tak habis walau dah beli 1 bulan )



T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini..........

21 comments:

wahida said...

ish...saya mmg tak leh telan dark coklat ni kak...pahit sesgt...

Cik Awin said...

dark chocolate, pahit tapi sedap ;)

ros_reeza said...

Ros pun suka jugak dark chocolate tau.. tak manis sangat..

Kakzakie said...

Kakak kalau yg 55-770% tu oklah juga boleh tlan Nur. Tapi kalau yg 99% tu memang tak tertelanlah...

amirah said...

sedapnya. saya memang boleh telan apa saje choc..

Qhaifa Nur said...

- (wahida)

semua sebab hubby..kami pun terikut makan..kalau akak suka dark coklat..

- (Cik Awin)

betul tu Awin..pahit tapi sedap....

Qhaifa Nur said...

- (ros_reeza)

mahal sikit harganya...tapi puas bila dimakan...

- (Kakzakie)

99% cocoa yang tahan saja boleh telan...Nur siap tutup mata sambil muka berkedut-kedut nak telan Kakzakie..orang dah beli sayang pulak tak makan...

Qhaifa Nur said...

- (amirah)

bagusnya...semua coklat bolen makan

che mid said...

Kena hati-hati beli coklat ni kan.. pastikan ada tanda halal.. kadang-kadang mmemang 'tempting'sangat tapi takde tanda halal, cuak nak membelinya..

Qashmere said...

dark choc ni sesuai buat kek/ brownies.. kalau buat choc ganache pon okay sebab krim putar dah manis..memang lazatsness

Siti Hajar said...

alamak, dark choc. pahit tapi healthy:)
saya suka jugak makan coklat2 ni tapi kena control sikit sebab jerawat nanti bertempek2 kat muka kalau makan banyak

Tina Othman said...

hee saya selalu guna dark chocolate untuk baking je

nak makan tak termakan, pahit hihi

munna said...

munna suka semua chocolate... skrg ni budak berdua tu pun dah terikut peel ummi dia suka makan coklat

Tihara said...

saya tak minat yg ni..saya suka hersyeys putih ada biskut..creamy :)

Acik Erna said...

assalam qhaifa nur..acik pun tak boleh makan yang ni..pahit..acik suka white coklat..

faiq said...

ish dark choclate pekat sgt la rasenye..coklat plg sedp adlh snickers...hehehe

intanfirdaus247 said...

salam kak nur...memang sedap. intan suka...sedap..dia pahit2 manis..tu yg layan..hehe

intan morsalin said...

x pnah mkn dark choc.
hehhee..takut ngan pahit..

♥ ROS ♥ said...

sedappnyer..kkdg coklat pahit lagi bgus dr coklat biasa kan?? :)

Fieda Rafli said...

tapi kalau yg biasa tu manis plk kan..pahit pun ok gak..

Ya ALya said...

x pernah mkn dark coklat pun....