TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, January 4, 2013

BACK TO SCHOOL.....


Salam Semua.......


Tahun 2013, 4 orang anak masuk sekolah........
Bersemangat anak - anak nak pergi sekolah sekarang........
Lebih - lebih lagi Amzar yang masuk tahun 1, bila tumpuan lebih diberi padanya, abang - abangnya pun kerja lebih keras lagi untuk belajar.........



Qhaifa Nur Aiman
Tahun 5 Pandai
Semalam dengan gembira beritahu mama " along dilantik lagi jadi ketua kelas, jawatan dipegang dari tahun 3 lagi, alhamdulillah...bila kepercayaan telah diberi perlu dilaksanakan along...



Qhaifa Nur Azeem
Tahun 3 Bestari
Semalam dapat lagi 1 berita gembira " mama, angah pun jadi ketua kelas...tahniah anak - anak mama



Qhaifa Nur Amzar
Tahun 1 Bestari
Masa orentasi menangis sekejap....
Hari first sekolah dah tak nangis cuma masih takut - takut lagi...
Kalau nak ke toilet mesti pergi ke kelas abangnya, tolong teman katanya toilet gelap....



Qhaifa Nur Afnan
Tadika Kemas 5 tahun......

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

budak sedih kena tinggal, kawan tiada.....



Qhaifa Nurin Aida Aeish
4 Tahun
Tahun depan adik pula pergi sekolah............ 



p/s - hari ini hantar aeish kat taska sorang,  sedihnya rasa sebelum ni berdua dengan abangnya afnan.........
semalam cakap tak nak kawan mama sambil mulut berjebek.........



T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini.......

29 comments:

AnneRaini said...

ragam anak2 ye kak..tp memang terasalh sunyi si aiesh tu abgnye takde..

Cik Awin said...

kesian si kecik ...dh x de teman kat umah ye, abg2 dah masuk sek...

SYANI said...

Siannya si Aeish.. takpe tunggu tahun depan boleh join abang2 pegi sekolah ye..

BERT said...

seronok tgk ank mmbesar dpn mata kn.. jap je masa berlalu.. dah msuk skolah dah ye

::NureeN:: said...

wahh... patut beratur pjg b4 g skolah kan.. susun tinggi rendah hehehe

aanie said...

bagus2 anak akak....

thn dpn aeish skolah katne?

Tina Othman said...

oh tinggal anak dara tu je lg yg tak sekolah ye, mesti sunyi rumah kan budak2 dah start sekolah

Lynn Hamzah said...

semuanya dah bersekolah tinggal adik yg sorang tu jer...x per...next year dah sekolah juga...

Kakzakie said...

Last Aiesh tak ada kawan hihi... mesti boringlah tak ada kawan.

Anamarza Sue said...

tak pa tak lama dah nak sekolah setahun je lagi kan

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bersemangat tengok anak² pergi sekolah..nampak sedih Aiesh takde kawan..^^

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

afnan dgn aeish mmg rapat...tak tahulah hari ni mcm mana..

- (Cik Awin)

aeish dduk kat taska...lama2 biasalah nanti juga...

Qhaifa Nur said...

- (SYANI)

thn depan satu sek dgn afnan...kejap pulak aeish nak besar...

- (NureeN)

akak termenung kejap..thn depan semua anak naik sek...bila masing2 dh besar tak terasa punyai anak ramai he..he..

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

alhamdulilah aanie..

thn depan aeish 1 sek dgn afnan...

- (Tina Othman)

aeish anta pergi taska...abg2 pergi sek..kat rumah afnan duduk dgn nenek..mmg tak keruan dia..geng tak ada.....

Qhaifa Nur said...

- (Lynn Hamzah)

thn ni paling terasa 4 anak sek..so budget lebih sikit laa...

- (Kakzakie)

sebenarnya Kakzakie...kasihan jika anak gegurl kita sorang..terkulat2 main dgn abgnya...tapi yg best abgnya kena dgr cakap adiknya...soranglah katakan..

Qhaifa Nur said...

- (Anamarza Sue)

setahun saja lagi...

- (LiLy@ MaMaQiStInA)

mmg bersemangat..moga jadi anak yg bijak juga.....

Me said...

alahai..sian dia..takpe2..kawan ngan mama jer ek

Me said...

oh...baru perasan..dah tukau gambar hd baru ek! cepat jer besar bebudak kan

syariza09 said...

smua dh ke sekolah yer, tinggallah si kecik sorang2 tak der teman. sronok abg2 dpt jd ketua kelas yer

munna said...

seronok anak2 pergi sekolah ye... tahniah buat aiman dan azeem

Ya ALya said...

Sian asik dh tinggal sorang yer...

qemaishak said...

Nanti semua dah sekolah, mama dia pulak sunyi kan kak..

Tihara said...

seronoknya tengok anak2 membesar g sekol..tp kesian aesh, muka dia sedih je tu :)

maria firdz said...

wah.. semangat semuanya ea nmpknya... moga terus bersmngt ke sekolah.. kecian si kecik ea xde kwn... xpe nnt dh sekolah rmi la kwn..

salam jejak dan follow:
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantik nama anak2 akak...

Mas Zull said...

assalamualaikum qhaifa...kembali ke sekolah semuanya yer...:)

yan's cottage said...

salam kenal....singgah follow sini...jom singgah blog yan pula....

TiranaAduka said...

samalah kita sis tahun ni.

fieda said...

afnan sama dgn maira ye..