TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, December 12, 2012

HADIAH DARI PADANG.......


Salam semua.......

Pagi tadi dengar kat radio hot fm pasai tarikh yang cukup indah dan cantik ini 12.12.12, pelbagai kisah dan cerita yang berlaku dalam hidup ini, moga hari ini dan seterusnya mendatangkan keceriaan buat diri saya, insya allah......

Petang semalam mak selamat tiba dari bercuti kat padang, indonesia, menurut cerita dari mak padang satu tempat yang sangat indah dengan permandangannya, sangat teruja dengar cerita dari mak....insya allah jika ada rezeki memang nak ke padang.......

Paling best menurut kata hubby keturunan MIL saya berasal dari Pagaruyung, Indonesia....

Terima kasih kat mak, tengoklah pelbagai buah tangan dibeli buat kami semua........



(mak cakap jangan buka dulu....tungguuuu)


(ada kerepek sukun, sagun bunga, kacang tanah goreng....)


(kerepek nenas paling saya suka..masam manis dan rangup juga......)


(serbu..serbu he..he..tak sabar cucu-cucu nenek nih......)




(kain ela buat baju hadiah mak paling best...macam-macam warna ada...pilih-pilih...)



(siap pakai nak tunjuk kat nenek, cantik tak......)


(aeish untung dapat 2 pasang baju.....)



(FM dan keychain pun ada........)


(kulit kayu manis pun mak beli....sebungkus lagi, nak masak kerat yup........)
(menurut kata mak pokok kayu manis banyak ditanam kat sana........)


Hadiah dari mak buat saya dan hubby juga....terima kasih mak........






T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini...........

32 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah! macam-macam ada :D

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Banyaknye hadiah..best.. ^^

AnneRaini said...

mcm2 dapat hadiah..best ni.

yana halim said...

tu diaa.....seronoknya dapat mcm2. Tak kecik ati kalau kena tinggal pun. Ye tak? hehe..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Wah!macam2 jajan MIL bawak dr padang.Rezeki sekluarga...Alhamdulilahhhh.

mama maman aka yana said...

Seronok dpt buah tangan.. tanda ingatan kann..:)

atty's said...

Padang dan bukit tinggi indonesia..mgm besh..mcm rasa nak pergi lagi jer.

munna said...

kain ela sulam tu mmg cantik2 klu dari sana....

aanie said...

bestnya..kain pasang tu paling best....sy pun ada gak kain tu..member beli kat bandung....

Ema Blog said...

mak pun buat surprise...banyaknya hasil shopping kat sana

wahida said...

wow!! mcm2 hadiah dpt...

teringin pulak nak rasa kepek nenas tu kak...

Tina Othman said...

bestnya

banyaknya kain pasang tu, kat sana murah kot ye, kat sini beratus2 org jual

::NureeN:: said...

byknyerr dpt hadiah dr padang.. best la

syariza09 said...

banyaknya hadaiah yg makcik beli, kain ela tu cantik2..kat sini mahal kalo design mcm tu

Qhaifa Nur said...

- (Ijah EmoTemo)

wah..macam2 ada..

- (LiLy@MaMaQiStInA)

terima kasih kat mak...sukanya he..he..

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

seronok dgr jenjalan kat padang ni..
baru dgr citer dr mak, belum pergi lagi nih...

- (yana halim)

mmg tak kecik hati klau dpt buah tngan cam ni he..he..
alhamdulillah, mak selamat balik..lepas ni rest..rest..

Qhaifa Nur said...

- (azatiesayang)

rezeki, rezeki....ingat juga mak kat kami he..he..

- (mama maman aka yana)

sebagai tanda ingatan...

Qhaifa Nur said...

- (atty's)

betul..dgr mmg cantik
makanan pun sedap juga....

- (munna)

tak sangka mak beli kain ela...rambang mata nak pilih..mmg cantik...skrg femes jenis cotton peten gini juga...

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

kain ela nya mmg cantik...tak sabar nak buat baju he..he..

- (Ema Blog)

alhamdulillah, rezeki buat kami juga..

Qhaifa Nur said...

- (wahida)

kepek nenas mmg sedap wahida...sekali makan sure nak lagi..masam2 manis

- (Tina Othman)

mmg kain tuh kat sini beratus org jual...pada hal bole dpt 3 psg seratus kat sana..

Qhaifa Nur said...

- (NureeN)

rezeki NureeN...

- (syariza09)

betul, design tuh kat sini mahal...
klau pergi sana kena bawa duit lebih he..he..shopping..

QueeN TerataI said...

uiks.. byknya buah tgn... shopping sakan ni... ;) yg pastinya anak2 la yg paling happykan bila dpt mcm2..

JaSSNaNi said...

banyak nye ole ole.. seronok dapat ole2 kan.. :) kalau ada nak pas2 tu, pas kat sini sket ye.. :P hehehe

mama aini said...

ehem banyak adiah !!!..untung ada MIL..mama dah takde..hu2x..

Qhaifa Nur said...

- (QueeN Teratal)

nampaknya mak kita mmg sopping sakan nih...

- (JaSSNaNi)

klau dekat boleh pas-pas he..he..

Qhaifa Nur said...

- (mama aini)

alhamdulillah...
syukur mak dan MIL masih ada lagi...

mama, al-fatihah buat arwah...

lyza said...

Saya peminat fridge magnet n keychain.. suka sangat klau dapat cenggitu kan :)

salam perkenalan dari saya

intanfirdaus247 said...

kak nur, kerepek nanas tu macam best je kan..x pernah makan lagi ni

Qhaifa Nur said...

- (lyza)

samalah skrg dah minat FM juga...cantik

tq, sudi singgah sini....

- (intanfirdaus247)

mmg sedap intan...rasanya ia first time kak nur makan..klau dah start makan tak leh berhenti he..he..

qemaishak said...

bestnya, kain ela tu cantik2:)

Ya ALya said...

pandai mak kak nur beli fm....cantiknyer kain sulam tu.....

anie said...

rajinnye mak akak gie jalan2 ye..
yang beshnye ada buah tangan utk sumer...
sumer pun happy...