TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, December 13, 2012

AIDA AEISH MAMA.......

Salam Semua.......


Sekarang afnan dan aeish dah pandai sebelum sampai taska mesti order bekfes dengan mama dulu. Semalam belikan bihun dan karipap. Balik rumah cakap sedaplah karipap tuh...bunyi ayat macam nak lagi saja esok...

Pagi tadi aeish pula cakap mama nak nasi lemak, sampai gerai yang semalam tuh tutup pulak, kena cari gerai lain, ramainya orang pula nak beli bekfes pagi-pagi nih kat gerai tuh beraturlah saya...padahal nak beli sebungkus saja nasi lemak tapi kena tunggu dekat 20 minit, yang datang order 10...8..bungkus, orang makin ramai...mulalah hati panas... kita nak kejar masa, last -last ambil karipap saja untuk aeish...rasa kasihan pula kat aeish...esok - esoklah mama belanja aeish nasi lemak....






p/s - malam ni macam nak tengok bola, beri sokongan kat Harimau Malaya..............



T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini...........

29 comments:

SYANI said...

Esok Aiesh kena mintak nasi lemak double tau kat mama..

lieyalatif said...

fuh kak..kalo gitu panjang Q nye...maknenye sedap sgt la tu....sampai lame gituuu....

esok kene cari kan jugak nasi lemak tu kak ....heehehh

lia said...

mmg rasa serba salah kalau anak request apa2 terutama makanan tp kita x dpt penuhi kan kak...

cheqna said...

x sabar tunggu malam ni gak..moga2 HM menang

anie said...

alolo..cian dia..nnt esok suh mama beli dua bungkus lagi tau...

Tina Othman said...

tetiba terasa nak makan nasi lemak lah jugak

munna said...

alala... siannya aeish.... takpe esok mesti dpt punya

Qhaifa Nur said...

- (SYANI)

sori nak ckp bukan sedap pun nasi lemaknya ha..ha... tapi org sentiasa ramai...termasuklah aeish yg sentiasa beli kat situ juga he..he..entry mare nih ho..ho..

bab kuih muih mmg terbaeek...

- (lieyalatif)

mmg panjang lieya...kena sabar klau nak makan....tak kejar masa bole tunggu....

cian kat aeish, esok ganti...

Qhaifa Nur said...

- (lia)

sampai opis masih terasa lagi tuh...

- (cheqna)

malam ni mmg tak sabor, moga kita berjaya...

Qhaifa Nur said...

- (anie)

mmg kena double nih anie...

- (Tina Othman)

pagi tadi makan nasi lemak juga, beli kat opis he..he..

Qhaifa Nur said...

- (munna)

kena tunggu esok pula he..he..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu demi sebungkus nasi lemak utk anak.. mamanya sanggup beratur wlpun 20 mnt... tp kuih je dpt beli sebagai ganti ye..

xpe kak.. demi anak kan.. hehe

jom kita bagi sokongan kat harimau malaya

NM02 said...

gud luck HM!!!

wahida said...

wow!! masyuk makcik nasik lemak tu...

N i e Z a said...

agaknye sedap kot nasi lemak tu..hehehhe

mlm ni sma2 kita bg sokongan..yeaahhh...go harimau malaya... :)

norhidana miswan said...

sian aeish, lenkali suh mama msk ek

intanfirdaus247 said...

esok intan da order nasi lemak kerang dekat kawan..haha..sedap pula tgk

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Esok kena double lah nasi lemaknye.. :)
Harap² HM boleh menang malam ni...

Ummiarissa Mahdi said...

hmmm sebut karipap teringin lak nak makan karipap..sedap ke karipap dia...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

alahai kesian aeish..nanti esok mama belanja double

Queen said...

betul tu..hot kalau nak tunggu lama2..walhal nasi lemak 3 bungkus je

AnneRaini said...

karipap pun sedap..sypun smlm mkn karipap jugak.

ct rahani said...

alahai kesian aeish.. x pe sok suh mama beli dua bungkus yer.. ganti blk.. hehe..

Rai Ourkizuna said...

takpe.. esok mama belikan nasi lemak.. lagi pun karipap pun sedap.. cuma kurang kenyang berbanding nasi lemak.. hehehe..

Tihara said...

saya tgk bola kejap je kak :)

Kakzakie said...

Sayangnya kita tewaslah pulak. Tak apa tunggu 2 tahun lagi

LYAfrina said...

suka mkn nasi lemak ye..mesti sedap ni..sbb tu dia sllau srh belikan..

Tentang Kita said...

sarapan penting tuk anak2....:-)

Cik Awin said...

kak....tlg emailkan nama n alamat umah kat saya utk pengeposan kad ;) .ni email saya : arewin_86@yahoo.com