TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, December 28, 2012

CAMERON HIGHLANDS.......


Salam Semua......

Lega pagi tadi dah hantar Amzar ke sekolah untuk hari orientasi tahun 1, dari rumah bersemangat nak pergi sekolah, bila diminta para ibubapa duduk jauh dari anak - anak mulalah Amzar menangis. Jenuh nak pujuk suruh duduk dengan rakan sebaya. Nasib baik Amzar dengar nasihat mamanya ini, walaupun susah nak pujuk macam - macam hal pulak ......  

n3 hari ni nak citer jenjalan kami di Perak lagi......

...23/12/12012

Dari rumah pak chu lokman kami menuju ke cameron highlands untuk kali ke 3, memang tiada dalam agenda kami sebenarnya, plan asal nak hantar mempelai ke rumah pengantin lelaki di Parit Buntar hari itu bila difikirkan semula takkan nak naik cameron petang tuh takut kesuntukan masa sebab nak balik KL malamnya. Cancel plan asal kami semua menuju CH 1 jam perjalanan dari Seri Iskandar....

Sampai atas jalan jem teruk padahal jam baru 9.30 pagi, kesesakkan yang amat luar biasa hari tu bayangkan seharian di atas 3 tempat saja kami mampu lawati. Cuaca hari tu sangat sejuk, kasihan anak - anak baju tebal tak bawa he..he...kesejukkan semua


(Avant Chocolate, Destinasi 1....)











(semua kesejukkan he..he...)



(aeish bukan beli coklat tapi.....)





(set mainan dan anak patung he..he..)



(seronok tengok daun salad....)



(time ni keinginan nak makan stoberi belum datang lagi, so pegang dulu...)





p/s - blur sekejap ramai kata sekolah buka hari rabu (02/01)....ada teman yg cakap khamis (03/01) mana yang betul...beritahu sikit....



T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini....................

24 comments:

LYAfrina said...

bestnyer jln2 di CH.. tringn sgt nk kesana.. insyallah..one day...
kat sini hari selasa buka sekolah..tp sbb banjir..xtau r caner

Tina Othman said...

bestnya pergi ch

tapi tulah yg tak tahannya jam teruk tu

Cho Zila said...

amzar dah darjah satu yer... yer.. sama ngan atikah...
best gi CH.. syiok gak ke Avant Chocolate yerk.. tak merasa lagi....

AYuNG said...

bestnya...lama dah x kesana =)

BERT said...

conotnye bercuti bawak anak2

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

pegi musim hujan ni mesti sejuknya lebih sikit kat CH tu kan.. tp kalau pegi luar musim sejuk.. rasanya takdelah sejuk sgt kat CH tu... sedang2 sedap je cuaca rasa mcm kita dok dlm ekonlah.. hehehe.. nak berjalan pun seronok sebab cuaca tak rasa panas sgt kan.. tp musim hujan ni kalau takde baju sejuk sian kat anak2lah kan.. sejuk yg mencengkam nak2 plak bila hari dah petang...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

jalan2 CH ye...
jue esok daftar sekolah anak

Puteri Hanisah said...

pengalamn yg menarik ^^
skola bukak hari rabu kan..

lieyalatif said...

wahhhhhh ramai ke CH ni....lieya tgk beberape blog pi sane ni ....lieya gak dah lame tak pi ni kak....geram lak tgk pic salad akak tu...segar2 betul.....

oo anak akak punye orientasi ari ni yeak....anak lieya pun esok....siap laaa camne esok ni...debor2 gak heehehehe

QueeN TerataI said...

uiks.. mmg geram dgn slad tu... Queen dah lama x ke cameron.. last pergi masa honeymoon lps kahwin tahun 2008.. skrg dah 2012.. 4 tahun sudah.. tgklah.. anniversary ke-5 dtg sini kot.. hehehe

Tihara said...

best best gi cameron..rasa nak gi lagi la next year :)

Kakzakie said...

Set masak dan anak patung biasalah Nur pilihan budak perempuan. Kakak dah berpengalaman. Nanti jgn terperanjat Aiesy akan masak, hidang, makan dan cakap dgn anak patung dia.

Nurulhuda Abdul Latip said...

kita punya entry ke cameron pun tak publish lagi kak, hehe. Sekolah bukak hari rabu kak 2/1

Ya ALya said...

2hb 1 dah mula sekolah.....

AnneRaini said...

bestnye gi CH sejuk2 ni..sy gi CH tak rasa sejukpun..hehehe

norhidana miswan said...

bestnyer gi CH kak, dana pun ada niat nk gi sana nih thn dpn, kt mana yg ada kilang coklat tuh kak... mcm best je...

norhidana miswan said...

bestnyer gi CH kak, dana pun ada niat nk gi sana nih thn dpn, kt mana yg ada kilang coklat tuh kak... mcm best je...

qemaishak said...

best tgk sayur segar kan kak..

ieja amieja said...

musim ujan sekarang ni..bertambah2 sejuk ler budak2 tu ye..akk dah rasa jammed mcm tu masa g june lalu..nak g CH mmg kene g cuti biasa br seronok..

kasihredha said...

Geram tengok salad tu

intanfirdaus247 said...

syoknya jenjalan

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye jalan² CH..tak pernah sampai sana lagi..teringin jugak..

♥ ROS ♥ said...

sonoknyer g jejalan...ros xsampai2 lg nih :P


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

Ema Blog said...

sekolah buka hari rabu...ema dah siap2 amil cuti..hehehe