TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 28, 2012

WW - MENU AHAD LEPAS....


Salam Semua....

Ah, lega baru boleh bernafas sekejap..2 hari bizi menyiapkan dokumen tender yang tutup hari ini...hati pun tak tenang tak dapat BW rumah rakan-rakan....bila tender yang melibatkan dengan harga ini kena buat dengan berhati-hati, kalau tidak habislah kita.........

Alhamdulillah masalah blog dah selesai, baru ada mood untuk berblog.....

Ahad lepas masak  lunch tengahari kami sekeluarga.....



(singgang ikan kembung...yang ni Nur yang masak........)



(kepak ayam masak kicap my hubby yang masak.......)





(ais kerim ini ikut kretiviti masing-masing.....)


T.E.R.I.M.A   K.A.S.I.H  sudi singgah sini..................

29 comments:

AnneRaini said...

kepak ayam tu xnampak mcm msk kicap tp nmpk mcm kepak ayam madu..

nanonano said...

ha ahhh trliur part ayam kicap tu jugakkk, hehe pndai dia msk eh

Rai Ourkizuna said...

rindu tengok biskut aiskrim tu.. hahaha..

BERT said...

laparnya tgk smu makanan tu... ha lame tak mkan biskut kale2 tu.. sdp kan!

BERT said...

laparnya tgk smu makanan tu... ha lame tak mkan biskut kale2 tu.. sdp kan!

mamyharraz said...

sedapnya kepak ayam tu.

Sharifah Nadzarah said...

wah kepak ayam tu..menyelerekan..singgang pun sama..hehehe

Cho Zila said...

suka singgang, dan kengkawan dia cam asam rebus, asam pedas.. tak suka gulai yang der santan...

keje memang kena hati2..

lieyalatif said...

akak!! beruntungnye akak...hubby pandai masak...teliur tgk kepak ayam tuh....cantik plak rupenye...

singgang tu kalo ade budu ke sambal belacan ke mmg sedap nieh....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam Nur..

Alhamdulillah..masalah upload dah selesai.. seronokan bila dah boleh upload gambar dan bercerita di blog :)

Kepak ayam masak kicap tu nampak sedap lah pulak... bak sekepak... hahha :P

Kakzakie said...

Biskut kecik-kecik yg ada guna warna-warni tu kakak panggil biskut jambul Nur.

N i e Z a said...

kepak ayam masak kicap tu nmpak sedap..mcm kepak ayam bakar..nyum..nyum..nyum..

syariza09 said...

kretip anak2 mkn aiskrim mcm tu, mesti bertambah sedapkan...:)

Lynn Hamzah said...

sedapnya kepak ayam tu...

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

hubby klau masak kicap sure letak madu...
pandainya Anne teka..tepat sekali..

- (nanonano)

klau nak tahu kami anak beranak byk makan hasil air tgn hubby..alhamdulillah satu kelebihan dari yg Esa buat hubby...

slalu usik dgn hubby try masuk masterchef he..he..

Qhaifa Nur said...

- (Rai Ourkizuna)

biskut ni bekalan dari kenduri kawen kat johor baru ni...anak2 suka makan masa tuh tup..tup dpt buah tangan dari sana sblm blik KL......

- (BERT)

skrg susah nak dpt biskut kaler2 ni..

Qhaifa Nur said...

- (mamyharraz)

mmg sedap he..he..campur pula dgn sayur leek...mmg masyuk

- (Sharifah Nadzarah)

lauk simple saja...

Qhaifa Nur said...

- (Cho Zila)

samalah dgn Nur suka macam tuh juga..bole hirup kuahnya...

terima kasih....

- (lieyalatif)

alhamdulillah, lieya....syukur juga
ptut hubby mkn dgn budu hari tuuu....

Qhaifa Nur said...

- (CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)

wsalam....
alhamdulillah, mslh dah selesai...skrg ramai blogger yg kena..biasalah blog tanpa gmbr mcm tak best pula....

nak sekepak..bole he..he..

- (Kakzakie)

biskut jambul...
ada yg panggil biskut ais kerim...
yg pasti biskut yg sama kan Kakzakie....

Qhaifa Nur said...

- (NieZa)

sbb apa nampak hitam goreng dgn madu...

- (syariza09)

sedap sebenarnya makan macam tu...bertambah ada he..he..

Qhaifa Nur said...

- (Lynn Hamzah)

mekasih...biasa2 aja

munna said...

wah!... sedapnya nampak ayam masak kicap tu... pandai hubby akak masak ye

norhidana miswan said...

untung akak somi pun teror msk... blh gilir2... lama tak mkn biskut yg ada gula tuh... tp icekrim tu bt sndiri ek kak

Qhaifa Nur said...

- (munna)

alhamdulillah, itu kelebihan beliau..
anak2 suka klau papa yg masak he..he..

- (norhidana miswan)

alhamdulillah dana...
ais kerim beli...

aanie said...

dah blh upload gmbr dah ye....cmne akak buat? tmbh author ke?

sy xleh masak singgang...hubby x suka..huhu..

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

alhamdullillah...moga tiada masalah lagi....
akak tambah author....mmg pening sikit..jap sign in..jap sign out...
2 x create email baru....

hubby tak suka pula...aanie sorang jelah makan......

LYAfrina said...

kepak ayam tu nampk sedap la..nnti akak wak la resepi ye...

L said...

sedap tgk eskrim tuh. L lapaq aiskrim pulak mlm2 nih. mana mau cari.. 7e la jawapnye. huu

Jom singgah baca sebentar.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

Kesuma Angsana said...

simple & sedap ni