TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, November 5, 2012

SET ORIGAMI....


Salam Semua.....


Set origami ini pemberian adik hubby buat aiman. Aiman cukup minat dengan origami ni, saya pernah tanya dari mana belajar buat semua ini, katanya belajar dari You Tube....

Memang dah tahu aiman ni kreatif mencipta sesuatu, tak boleh nak kata apa ada saja benda dia akan buat, baru ni buat tangan besilah dia..










(katak dan rama-rama.........)


Selalu tengok saja sekarang dah rasa crepe durian, member adik yang jual RM 3.50 2 biji, memang sedap....










33 comments:

anie said...

bagus la aiman..kreatif....

sekarang ni musim crepe durian kak...murah la kalau rm3.5 2 ketul ..selalu dengar 5 ketul rm10

JaSSNaNi said...

yeahhh!!!..
kanak2 mmg suka kalau leh wat origami ni.. :)
teringat masa mula2 masuk keje dulu.. anak bos kecik lagi.. baru age 8 or 9 camtu.. suka benor dia meORIGAMI.. mcm2 jadi..

mamyharraz said...

origami ni bagus utk minda..baguslah kalau minat nak buat benda ni sbb perlukan sabar :D

mummy_ayu said...

wah...kreatif nya..Ayu tau buat burung tu jer..ngan star..yg lain tak tau.
emm..memang musim la durian crepe ni...

AnneRaini said...

dulu masa sy sekolah pun sy suka sgt buat origami..seronok.

::NureeN:: said...

mmg kretif aiman :)
crepe durian, mmg tgh hangat, nureen ada wat crepe cheese cake 2 ari lepas hehhe :)

Tina Othman said...

wah kreatifnya, bestnya pandai buat origami ni, time cuti2 sekolah ada jugak aktiviti kan

kita tak minat durian crepe hihi, dah penah rasa tapi mcm tak boleh masuk je

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

pandainya aiman buat origami... bagus budak2 belajar origami.. otak bijak berfikir..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kreatif aiman ni...Origami ni memang bagus untuk membina minda kreatif anak²..

Qhaifa Nur said...

- (anie)

aiman cenderung ke arah tu...alhamdulillah

mmg teruja nak makan, dpt pun...
hari ni tgk blog rakan2 semua tayang crepe durian ni he..he..

- (JaSSNaNi)

set yg aiman dpt ni mcm2 jenis origami boleh buat...kena sabar juga nak dpt hasilnya.....

Kakzakie said...

Origami pun satu dari krativiti di sekolah kan Nur. Sebab kakak lihat anak kakak ada beljar buat pakai kertaslah, pakai sapu tanganlah. Bagus utk mencabar minda

Qhaifa Nur said...

- (mamyharraz)

mmg bagus utk minda...
klau pandai buat seronok.......

- (Mummy_ayu)

ok juga tu..blh buat..saya juga tak cuba2 lagi he...
musim crepe skrg....

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

ramai yang suka origami ni...


- (NureeN)

minat abgnya dah nmpk..adik2 yg lain belum lagi...
sedapnya crepe cheese cake NureeN...


Qhaifa Nur said...

- (Tina Othman)

pening juga kertas bersepah-sepah ni he..he..

mmg tak bole masuk crepe dlm mulutkan sbb byk whipping cream...

- (MaDiHaA a.k.a Ratna)

adalah tu yg dia ikut he...he..(kreatif) FIL & papanya....


Qhaifa Nur said...

- (LiLy @ MaMaQiStInA)

aiman klau bab ni mmg suka...klau dikumpul penuh 1 almari kot he..he..

- (Kakzakie)

salah satu cabang ilmu juga Kakzakie..

ieja amieja said...

aiman ni mcm iman ank akk..sebut je origami ape..sume leh buat...mcm2 kertas origami ayah dia beli kecik besar..kretipkan budak2 ni^_^

aanie said...

ooo..bagus ye origami ni? nanti blh la ajar adam nanti...

sy suka durian crepe ni....

ct rahani said...

baguskan utk minda origami ni kan kak.. sy pun mnggu lepas tingin sgt nk makan crepe durian.. sampai post kt fb.. seb baik kawan dpn umah bg rasa sebiji.. hilang kempunan.. hehe..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahh semua cakap pasal crepe durian... nak rasa gak...huhu

Tihara said...

as salam

bagus asah bakat dia yang terpendam..kreatif :)

Qhaifa Nur said...

- (ieja amieja)

mmg sama...klau dah kreatif nak buat mcm mana kita sokong saja....

- (aanie)

biar dr kecil dipupuk aanie...
crepe durian, sedap juga dh rasa tau....

Qhaifa Nur said...

- (ct rahani)

hr ni tgk kat blog byk kuar resepi crepe durian....


- (C.M.A @CikMoonAdnan)

rasa mcm nak buat sendiri saja Moon...

Qhaifa Nur said...

- (Tihara)

wsalam....
betul, bakat terpendam......

dhiashahida said...

elok utk mnda kanak2 kan..t dorg jd lebih kreatif..kalah kita yg lebih tua ni..;)

NM02 said...

durian crepe!

walllllah!!!!

Anamarza Sue said...

bagusnya pandai buat origami,

» NAJA « said...

akak boleh ke order crepe durian tu?

LYAfrina said...

owh..menarik..ade gak jual set origami ye...

durian crepe ni femes skarang..sedap ke?

norhidana said...

bgskan bdk2 yg suke bt origami nih, boleh mengasah bakat n menajamkan otak... org2 jepun kn yg suke bt origami nih... pasni suh aiman bt love, bt kotak, bola heheh mcm2 ada kan...

*lum penah rasa crepe lg

♥ ROS ♥ said...

Wah origami... Ni buat mak nk terjah popular nih..hahha... Musim crepe skrg ni..dulu pavlova :p

munna said...

aiseh!!...semua dah rasa durian crepe .... munna je belum agaknya

intanfirdaus247 said...

Wah kreatifnya Aiman…hehe..eh beli brg kat popular ke? Kalau auntie intan dekat, boleh guna kad staff auntie ..hehehehe..tp diskaun x banyak pon..huhuhuu..

fieda said...

bagus la set mainan ni...saya tak merasa lagi durian crepe ni..