TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, November 2, 2012

BUAT EKSPERIMEN PULAK KAT RUMAH.........


Salam semua.....

Kat rumah memang ada bantal bentuk lembu, tak sangka amzar, afnan, afif dan aeish boleh terfikir nak buat 'korban lembu'  mereka pula........

Cepat  betul mereka belajar, ini gara-gara mereka dapat tengok program korban baru-baru ini, bayangkan dari pagi mereka keluar balik rumah bila semua dah selesai so satu persatu mereka belajar, memang bagus dengan ini mereka tahu bagaimana korban dijalankan. Alhamdulillah semua anak-anak berani dan suka tengok lembu dikorbankan.




(letak 'lembu' atas bantal jepun tuh......)



(sembelih 'lembu'.......) 



(potong kaki pulak......)



(dah siap konon, memang kelakar, itulah budak cepat belajar sesuatu benda yang mereka nampak...)
(perkara yg baik oklah..yang tak elok jangan tiru ok........)


Nak tayang juga kek raya kami selain carrot cake, ada Snow Cheese Cake juga memang meveles sebab apa tau suka cheese cheddarnya, ini hasil air tangan my adik bongsulah, terima kasih maksu...





(kak, ini kek besday akak juga kata sorang lagi adik pompuan saya....terima kasihlah juga he..he..) 









38 comments:

Liza said...

budak2 mmg cmtu kan, suka sgt tiru apa yg diarong tgk, anak akk yg kecik ni pulak suka melawa, dia ckp nk jd puteri....adoyaiiii sabo je la...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe budak2 mmg cepat belajar kan kak...

waahhh ada cheese cake laa....

Nazayiena said...

Ada plk bantal bentuk lembu yg boleh diorg buat main2.
Sedapnya kek carot dan cheese tu.

Kakzakie said...

Boleh pakat-pakat lagi tu. Adik tengok abang-abang:)

ct rahani said...

comel je keletah diorang.. ikut yg baik x pe la kan kak.. :)

ct rahani said...

comel je keletah diorang.. ikut yg baik x pe la kan kak.. :)

JaSSNaNi said...

wahhh.. dah pandai..
budak2 mmg camni.. sekejap dah tangkap semua..
moga jadi pelapis di masa hadapan..

N i e Z a said...

bdk2 mmg cepat bljr ape yg diorg tgk kan..

baby lydia said...

suke tgk telatah ank2 akk..cute2 semuanya..lagi laki2..dya suke boy tau kak !

QA's ~ mamapapa said...

sedaonya kek tu :) eheheh!!budak2 mmg cepat blajarkn,lg pulak semua bnda nk ditiru & buat sndiri :)

Qhaifa Nur said...

- (Liza)

seronok nak jadi puteri...
pandai melawa yup skrg, habis make up mama.....

- (C.M.A @ CikMoonAdnan)

itulah dia budak2 kini....
senang belajar, moga yg baik2 saja tau....

Qhaifa Nur said...

- (Nazayiena)

klau ikutkan mcm3 peten ada bantal skrg...comel2 belaka

masih teringat snow cheese cake lagi he..he..

- (Kakazakie)

semua abg2-abg punya penangan Kakzakie....klau gerak gerak lagilah..ramai2 jadi polis he..he..

Kesuma Angsana said...

budak2 skang lebih kreatif & bijak

Qhaifa Nur said...

- (ct rahani)

kelatah anak2 buat kita hepi juga....

- (JaSSNaNi)

makin cerdik juga......
itulah anak2 kini, moga jadi pelapis dimasa depan......

Qhaifa Nur said...

- (NieZa)

setuju sangat.....

- (baby lydia)

mcm akak ada 4 laki, mmg pecah juga rumah he,he...yg gegurl tlg tgk apa abg2 nak buat...nasib adiknya sopan sikit ha...ha..

munna said...

budak2 mmg cepat tangkap apa yg diaorg tgk... wah!...sedap nampaknya kek snow cheese tu

::NureeN:: said...

bdk2 mmg cepat belajaq kan..
mmm nmpk cheese cake tue, nk g beli la jap g sbb plan mlm ni nk wat crepe cake hehe

Ema Blog said...

mesti seronok tgk gelagat diaorang menyembelih lembu...apalah yg diaorang cakap-cakap time nak sembelih tu kan..heehe

hazila said...

Nasib baik patung yg jadi model kan... By the way kek tu nampak sedapnya.

Rai Ourkizuna said...

ahahaa..comel lah bantal lembu tu..

eB said...

ha3... ader gayer tuh :)

Cik Awin said...

terliur kak oi tgk pic snow cheese cake tu ;)

BERT said...

pndai budak2 ni cpt tul diorg bljar.. tang kek tu adoiyai... terliurrr!!

aimaniman said...

akak pun terliur tengok cheesse kek tuw,.. kejunya berterabur!!

anak bujang memang 'kuat semangat'.. kalau kakak Iman, kesian la takut laa..

AnneRaini said...

budak2 memang cepat tgkp..otak fresh lagi belum ada masalah..hehe

kek tu nmpk sedap sgt...

Aisy Nasiha said...

wah sedapnya kek tu..

pandai anak2 awk ni.. cepat faham dan belajar.. meriah bila anak ramai, kan?

mummy_ayu said...

ha ha ha..boleh plak diaorang korbankan patung lembu tu..ada jer idea bebudak nie kan?
happy weekend dear!

LuN@_aiDi said...

adoii bebudak mmg cepat belajarkan..
lucu jer derang sembelih 'lembu' tuh..^^

CV. CIPI Group said...

hahahahaha :-) pembelajaran namun juga buatku ketawa

Fieza79 said...

Haha..sweet nya..pndai je kn bdk2 skrg..skali tgk je dh paham...klakar tgk...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur,..budak2 mmg camtu,cepat bljr apa yg mereka lihat :)

Nizam Ijam said...

wah comel2 semuanya :)


saya dah update
selamat hr raya korban :)

intanfirdaus247 said...

Nur, cepatkan budak2 belajar....huuhuhu...comel "lembu korban" depa noo...hehehe..

Tihara said...

as salam,

haah ada talent tu beso2 besok..bijak bebudak ni :)

eima said...

Budak2 Belajar dr pemerhatian.... Ai ade kat batu muda...sy dah tau k.mana rumah. ..hehe

eima said...

Budak2 Belajar dr pemerhatian.... Ai ade kat batu muda...sy dah tau k.mana rumah. ..hehe

Anamarza Sue said...

belum ada kesempatan bawak anaka tgk korban lagi

fieda said...

ada bakat dorang ni..